Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
285
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Bizi bu hale getirenlerin..
T
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Zamanında millet yatırım yapmış arsa almış muteaahhite veriyor 8-10 daire alıyor. Her daire 1-1.5 milyon. Adamin 2 veya 3 çocuğu var mesela her neyse en az 2 tane ev düşüyor çocuğuna. Bu kişilerle beraber biz memurluğa hazanirlaniyoruz. Ben memur olsam 10 bin lira maaş ömür boyu çalışsam o daireyi alamayacam. 6-7 sene evveline kadar yine insan motive olabibiliyordu onların aileden birkaç evi var bende memur olur çalışır bari bir tane ev alırım diye şimdi o motivasyonu da bitirdiler sağolsunlar. Birileri ailesinin sayesinde bir günde bir kaç eve sahip oluyor.Bizler ömür boyu çalışıp 1 ev alamayacağız bir insan nasip motive olsun böyle ekonomik düzene. Ondan sonra maaş az hayat kuramıyoruz dediğimiz zaman bu aileden zenginler nesi az 10 bin 15 bin süper para şükret vs vs diyorlar. Tabu kendilerinin düğün parası,eşyası evi her şeyi hazır olduğu için hiçbir masrafin,kredinin altına girmiyorlar her şey süper geliyor.Normal bir memur alıyor 10-12 bin maaş ev alayım diyor kredisi ödemesi 20 milyar çıkıyor. Gerçekten çok yazık ya insanlar arasında bu kadar uçurum olamaz. Ailesinden zengin olmayanların bari çalışıp başını sokacaği bir ev ortalama bir araba sahip olmasını sağlayan alim gücü yaratın bari. Zengin çocuğun zaten malı mülkü durduğu yerde 10 a 20 ye katlanıyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
geçen yıl
Yüzbaşı

bu ülkede reza zarrab vb turevlerı madenlerı çaldı kacırdı göturdu, ihaleler bellı kısılere verildi mıllet malı goturdu, heryer tapulandı zaten tapusuz yer kalmadı... Bugun ki yaşam sartları bıle mucıze bu ulkede. Yanı bıze avrupa abd vs destegı olmasa dolar su anda 1.000.000 TL olur 6 sıfır bırden gelır 1 mılyon kere devaluasyon olur. Onu ab ve abd engellıyor cunku oyle buyuk bir kaos olursa burdan 100 mılyon kişi avrupaya göç eder kan gövdeyı goturur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 26 Kasım 2022; 16:11:31 >

T
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Up



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
geçen yıl
Yüzbaşı

Geçici bir bollluk yaşatıldı. Bu lüks yaşam bize demo tadında yaşatıldı. Şimdi her lüks şeyi mecburiyet olarak görüyoruz. Tabi kazanan yine onlar. Üstümüzden bi ton para kazanıyorlar. Çalışmaya başlayan ilk maaşıyla bi cep telefonu alır. Hatta sokakta kağıt toplayanın bile elinde akıllı telefon var. 1,5k ya ayakkabı alır. v.s. Bizdeki düşünce tarzı benim ondan neyim eksik bende alırım olduğu için hep alıyoruz.

99 yıllık bi ülkeyiz, cumhuriyet ilan edildiğinde 1dolar 0,7tl seviyelerindeymiş. Şimdi gerçekte 1dolar 19.000.000TL ( 6sıfır attığımız için 19tl diyoruz dolara) Siz üretmeyin bizden ucuza alın diye diye üretim yok edildi. Şimdi fiyatı onlar belirliyor bizde alıyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yüzbaşı

nasıl yani hocam doğru mu anladım, cumhuriyetin ilk yıllarındaki doların 0,7 tl olması şuanki altı sıfır atılmış sisteme oranla değil mi?

cumhuriyetin kuruluşundan bu yana dolar aslında 19.000.000 kat mı arttı yani


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kenbalx
K
geçen yıl
Yüzbaşı

Malesef. Bazı yıllar devaliasyon filan gecede 5-10 kat artmış. Tabi ozamanlar döviz satışı karaborsada olduğu için halk bukadar hissetmemiş.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ataturkun-turkiyesinde-1-tl-verip-kac-dolar-aliniyordu-biliyor-musunuz-ekonomide-de-yazdigi-destani-ogrenince-bir-kez-daha-hayran-kalacaksiniz-551516h.htm



https://geziplani.net/yillara-gore-dolar-tl-kur-fiyatlari





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 27 Kasım 2022; 3:29:1 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Henry Rollins
T
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

tam bilmiyorum detayı ama bir zamanlar bizim paramız aşırı değerli olduğu için ticaret yapmak için bilerek paramızın değeri düşürüldü o günden sonra ekonomimiz beli doğrulamadı sürekli kambur olduk




Bu mesajda bahsedilenler: @Henry Rollins
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.