Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
83
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bitcoin Bir Haftada Yüz Bin Lira Geriledi
G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kripto para birimi piyasasının lideri haftalık bazda yüzde 20'lerin üzerinde değer kaybetti. Bitcoin'in hafta içerisindeki fiyat aralığı yaklaşık 100 bin lirayı buldu.

Kripto para birimi piyasasının değeri açısından lideri konumunda olan Bitcoin'de (BTC) gerileme devam ediyor. Hafta başında 58 bin doların üzerini gören kripto para birimi rekor seviyeden sert bir düşüşe geçti. Hafta boyunca gerilemeye devam eden BTC haftasonunda 44 bin doları gördü. Haftalık Bitcoin fiyat aralığı Türk lirası cinsinden 100 bin lira oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >


On bin doların üzerinde gerileme

Coingecko verilerine göre BTC, gün içerisinde yüzde 6,4 oranında değer kaybetti. Haftalık bazda kaybı yüzde 20'lerin üzerine çıkan Bitcoin'in bir haftada gördüğü fiyat aralığı 13 bin doları geçti. Hafta içerisinde gördüğü en yüksek fiyat 57 bin 669 dolar olan BTC'nin en düşük fiyatı 44 bin 291 dolar oldu. 

Piyasa değeri sekiz yüz milyar dolara geriledi

Kripto paranın 21 Şubat'ta 1 trilyon doları geçen piyasa değeri, bugün 833 milyar dolara kadar geriledi. Piyasa değeri gerileyen BTC'nin, değeri 1 trilyon 390 milyar dolara gerileyen toplam piyasa değeri üzerindeki hakimiyeti ise yüzde 60 seviyesinde. 


Açgözlülük geriledi

Alternative.me'nin verileriyle düzenlenen Korku ve Açgözlülük Endeksi'nde ibreler açgözlülükte 55'e gerilemiş durumda. Endeks, yatırımcıların Bitcoin'e olan yatırım hareketlerine ışık tutuyor. Açgözlülük seviyesi arttığında yatırımların arttığı, korku seviyesi arttığında ise yatırımcıların BTC yatırımı yapmaktan uzak olduğu işaret ediliyor. Geçen hafta 91 seviyesinde olan açgözlülük oranında da Bitcoin'in gerilemesiyle birlikte 35 seviye gerileme yaşanmış durumda.


< Resime gitmek için tıklayın >


quote:

KAYNAK: https://www.bfmedia.io/haberler/bitcoin-bir-haftada-yuz-bin-lira-geriledi-1917.html



G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

.



G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.