Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
872
Tıklama
0
Öne Çıkarma
bisikletle rampa çıkarken pedala asılınca zincir atlaması sorunu
M
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

olayı şöyle izah edeyim:

bisikletle yokuş çıkarken oluyor bu olay özellikle. yokuştayken pedallara biraz daha kuvvet uyguladığımda zincir kısmından taak diye ses çıkıyor pedal 1 saniyeliğine boşa çıkıyor gibi hissettiriyor, sonra hemen ardından normale dönüyor. bu olay aniden güç kaybına sebep oluyor bende, yokuş çıkmak imkansız oluyor gücümü azalttığı için. bu sorunun sebebi nedir? umarım anlatabilmişimdir. durumum aynı aşağıdaki videodaki gibi.

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 6 Mart 2021; 11:30:22 >

N
3 yıl
Er

3 ihtimal var.

1. Arka vites aktarıcının ayarın bozuk. Zincirin daha içeride durması lazım. (Muhtemelen)
2. Arka vitesin aktarıcının monte olduğu demir parçası yamulmuş. Eğer bisikleti vites arttırıcının üstüne yatırıyorsan olur.(Nadiren)
3. Arka vites aktarıcının zinciri germesi gereken yayı esnemiş ve zinciri gergin tutmadığı için zincirin atıyor. (Çok düşük ihtimal)

Arka vites ayarı yap. Olmazsa bisikletçiye git. Demir yamuk mu değil mi gözle bakarak anlamak baya zor. Bunu tespit etmek için aletler var bisikletçilerde.

Merak etme sadece ayarı bozuktur.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.