Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
1092
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Birleşik Krallık’ın neredeyse yarısı aşısızlara sokağa çıkma yasağı getirilmesini istiyor
G
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bilindiği üzere son günlerde aşısızlara yönelik kısıtlamalar gündemde. Avusturya da bu konuda bir adım atmıştı ve aşısız insanlara sokağa çıkma yasağı getirmişti. Bu yasak daha sonra tüm ülke vatandaşlarına uygulanmaya başlasa da dünya çapında tepkilere yol açmıştı.



Birleşik Krallık’ın neredeyse yarısı aşısızlara sokağa çıkma yasağı getirilmesini istiyor



Şimdi de Birleşik Krallık’ta yapılan yeni bir anket, ülkedeki insanların aşısızlara yönelik kısıtlamalar hakkında ne düşündüğünü ortaya çıkardı. Ankete göre ülkedeki insanların neredeyse yarısı aşısızlara sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini düşünüyor.



Ayrıca Bkz.Araştırma: COVID-19, bir milyondan fazla Amerikalıda kalıcı koku kaybına yol açmış olabilir



Araştırma şirketi Savanta Comres tarafından yapılan ankette Birleşik Krallık’ta bulunan yetişkinlerin %45’inin bu tarz bir kısıtlamaya destek verdiği, %32’sinin ise karşı çıktığı gözlemlendi. Sokağa çıkma yasağına en çok karşı çıkanların tahmin edilebileceği üzere aşı olmayan insanlar olduğu belirtildi. En çok destek verenlerin ise 55 yaş üstü vatandaşlar olduğu ortaya çıktı.



‘Sonuçlar şaşırtıcı değil’



Şirketten Chris Hopkins de araştırmaları ile ilgili, “Hükümet COVID kısıtlamalarından kaçınmak istiyor. Ancak kış ayları yaklaştıkça ve vakalar arttıkça Avrupa’nın bazı bölgelerinde sert kısıtlamaların arttığını görüyoruz. Birçok Britanyalı da aşılama konusunda oldukça hassaslar, zaten son 18 aydır yaptığımız çoğu ankette vatandaşların aşısızlara yönelik kısıtlamaları desteklediğini görüyorduk. Bu yüzden de bu tarz bir sonuca ulaşmamız pek şaşırtıcı değil” ifadelerini kullandı.



Birleşik Krallık’ın neredeyse yarısı aşısızlara sokağa çıkma yasağı getirilmesini istiyor



Avrupa’da artan COVID vakaları ülkelerin sert önlemlere yönelmesine yol açıyor. Daha önce belirttiğimiz Avusturya dışında, Belçika, Danimarka, Hırvatistan, İtalya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerde de yeni kısıtlamalar gündemde. Bu kararlar da birçok Avrupalı vatandaşı sokağa döküyor ve şiddetli protestoların oluşmasına yol açıyor.  



Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce aşı olmayan insanlara yönelik sert kısıtlamalar getirilmeli mi? 




Kaynak:https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/covid-lockdown-unvaccinated-vaccines-poll-b1962358.html

 Haberi Portalda Gör

Yahu iki yıldır milyonlarca insan öldü, hastanelerde can çekişen onca insan, hayatını kaybeden onca sağlık çalışanı oldu. Ama hala bir kısım kendini bilmez şuursuz ne virüse i...
Yoruma Git
Yorumun Devamı monacomen - 2 yıl +14
Bence o ne olduğu bilinmeyen sıvıyı olanlara kısıtlama getirilmeli .nasılsa bu sıvıyı olanlar ölmeyecek sıvıyı olmayanlara mikrop u bulaştırıp hasta olmalarına sebep olmasınlar.
Yoruma Git
palamutix - 2 yıl +7
Gerizekalılar her yerde malesef. Yok aşı karıştlığı, yok Aşı olmayan sokağa çıkmasın yok bilmemne.

Ya Aşı bulaşmayı engellemiyor Aşı olmayan evde kalsa ne kalmasa ne? Bu kadar saçmalık o...
Yoruma Git
Yorumun Devamı yusuf24 - 2 yıl +6
P
2 yıl
Yüzbaşı

Bence o ne olduğu bilinmeyen sıvıyı olanlara kısıtlama getirilmeli .nasılsa bu sıvıyı olanlar ölmeyecek sıvıyı olmayanlara mikrop u bulaştırıp hasta olmalarına sebep olmasınlar.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

Yav covid bitmedi mi zaten? Anlamıyorum ki? Madem bu kadar kısıtlama getirilecek kadar kötü, bu İstanbul, minnacık bölgede 20 milyon kişi olarak, taksim hınca hınç, kadıköy hınca hınç, toplu taşımalar hınca hınç geçinip gidiyor aylardır. Maskeler çenelerde.

Eee, eğer covid bu kadar yakıp yıkıyorsa, İstanbul'un nüfusu 5 milyona düşmeliydi şimdiye. Hani orada yine dikkat ediliyordur, bunlar söyleniyor. E İstanbul'da herkes ağız ağıza kaç aydır. Şu başta resmedildiği gibi köşe başlarında çırpınarak, nefessiz kalarak ölenler falan yok? Ne ayaklar dönüyor belli değil? Oldu tamam kapatalım yine insanları. Sonra getirin, tüm aşılardan 3-5-10 her ay, 6 ayda bir her sene, ne enjekte ediyorsanız edin de siz de rahatlayın. Nedir bu ya?




M
2 yıl
Yarbay

Yahu iki yıldır milyonlarca insan öldü, hastanelerde can çekişen onca insan, hayatını kaybeden onca sağlık çalışanı oldu. Ama hala bir kısım kendini bilmez şuursuz ne virüse inanıyor ne ölümlere. Virüs yok, her şey tiyatro ölenler ise dublör diye tutturmuşlar. Aşıya boş sıvı diyecek kadar kafayı yemişler. Ne istiyorlar ailesinden birisi illa gözünün önünde can çekilerek ölmeli mi veya kendisi hastanede acilde bir hafta makineye bağlanıp azap mı çekmeli ki bunlara inansın. Bu kadar empati yoksunu, bu kadar bilime tıbba inanmayan insanın bir de akıllı görünmek için mesaj yazıp gurur duyması tamamen psikologların teşhis koyması gereken bir durum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 23 Kasım 2021; 16:42:06 >


M
2 yıl
Yarbay




< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @palamutix
M
2 yıl
Yarbay

eğitim ve aşı şart




Y
2 yıl
Yarbay

O aşı karşıtları sıkıyorsa köpek ısırdığında kuduz aşısı, bir taraflarına paslı çivi battığında tetanoz aşısı olmasınlar da göreyim bakayım nasıl kenef yoluna gidiyorlar.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yüzbaşı

Bu kuduz ve tetanoz aşıları 6 ayda mi üretildi? Kuduz ve tetanoz mikrobu mutasyon geçiriyor mu ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yc#1
D
2 yıl
Yarbay

Karrdeşim birinin Corona olduğu çıkan insanların köşelerde süründürerek öldürmelerini falan mı izlemek istiyorsun? Tabii ki Corona olmuş birini sokakta göremezsin. Çünkü o adam ya hastaneye kaldırılmıştır ya da karantinaya girmiştir. Senin düşündüğün gibi olsaydı emin ol şimdiye kadar Türkiye'nin yarısı ölmüş olurdu. Bu cehalet ile yaşamamız bile mucize cidden.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yüzbaşı

Corondan önce her sene dünyada kaç insan grip den ölüyordu haberin var mı? Yada kaç insan ishal den ,kaç insan açlık tan ölüyor haberin var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
W
2 yıl
Yarbay

Aşının koronaya karşı bir etkisi kalmadı ki. Ha aşı olan sokağa çıkmış, ha olmayan. Hiçbir fark yok. 3. doz Biontech olanlar bile korona oluyor.


https://www.haberler.com/nevsin-mengu-koronaya-yakalandi-3-doz-olmama-14545997-haberi/



[
2 yıl
Yarbay

Kuduz aşılarıyla kovit aşılarını bir tutanlar var. Kuduz aşısı ne kadar sürede geliştirildi araştırın önce


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

senin ne olduğunu bilmediğin mRNA aşıları günde kaç insanı kurtarıyor haberin var mı ?