Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1402
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Birden fazla ADSL ?
C
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaslar aynı networkde birden fazla adsl hattını aynı anda nasıl kullanabilirim? Mesela A B C D diye 4 tane switch'im var, A ve B den gelenler şurdan, C ve D den gelenler de şurdan internete cıksın nasıl dedirtebilirim?



K
15 yıl
Yüzbaşı

Selam,

Aynı sorunu bende yaşadım. Çalıştığım iş yerinde 2 tane DATA (noktadan noktaya direk bağlantı) ve 1 ADSL bağlantı vardı. 2 DATA bir arada kullanıyor sorun yok çünkü kuran kişi modemlerin içinde yönlendirme v.s yapmış ve bir şekilde bizim server iki bağlantıyıda bir arada kullanıyor. Biz buna 3. olarak ADSL bağlayalım dedik ama bir türlü başaramadık.Bunu yapmak çok çok zor gerçekten (bana çok zor geldi.) Eğer kolay yolu soracak olursan bir tane "Rout Balance" router alman gerecek. Bu cihaz switch gibidir ve arkasına bir den fazla modem yani hat girişi yapıp tek bir çıkışla hepsini bir arada kullanabileceksin. Bu cihaz işin hem kolay hemde pratik bir yoludur. Birinci yoldan hallettin diyelim ve modemlerden biri arızalandı, yeni bir modem alsan yine çalışmayacak çünkü o ayarları tekrar baştan onada yapman lazım. Rout balance isimli cihazlar (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) biraz pahalı olduğu için karar senin.

1.Yol çok zor
2.Yol çok masraflı..

Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Teğmen

Bir adet bilgisayar üzerine pfsense firewall kurup load balancing özelliği ile çoklu wan bağlanlısını çok rahat bir şekilde ağa dağıtabilirsin hatta bu iş için kullanacağı makinanın çok iyi donanıma bile ihtiyacı olmaz 50 makinalık bir ağa hizmet verecek makinada 1 ghz işlemci ile 1 gb ram yeter. sitesinde ayrıntılı ingilizce açıklamaları vardır hatta forumunda türkçe bir bölüm bile var ama pek aktif değildir. Pfsende den başka bu işi yapacak linux dağıtımlar da vardır. Bu dağıtımların hemen hepsi web arayüzünden yönetimlidir kurduktan sonra klavye ve monitör ile işiniz olmaz. Buna benzer bir sistemi şu an kullanmaktayım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serlilo -- 22 Ocak 2009; 4:39:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

bu durumda pc uzerinde herbir baglanti icin ayrı ayrı ethernet kartı gerekiyor degilmi? suan sizin kullandiginiz pfsense hakkında biraz bilgi verebilirmisin?Ayrıca windows tabanlı bir uygulama biliyormusunuz? Tesekkurler...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalefendi -- 22 Ocak 2009; 11:46:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Teğmen

Kullanacağın her bağlantı için ayrı ethernet kartı gereklidir mesela iki adet adsl bağlantın varsa iki ethernet ile makinaya bağlarsın daha sonra istersen bir istersen iki ethernet ile tekrar ağa dağıtırsın. Makinada kullanacağın fiziksel bağlantı sayısınca ethernet kartı olması gerekir. Bazı durumlarda bir ethernet kartına iki IP atayıp kullanılabildiğini okumuştum ama performans açısından bence pek iyi olmaz. Kendi kullandığım pfsense de bir adet adsl bağlantı var bir adet LAN arayüzü bir adet te DMZ arayüzü var bunlar için üç adet ethernet kartım var. Pfsense ile internet trafiğini ve LAN trafiğini kontrol etmek oldukça kolay. İki adet adsl bağlantın varsa bunlar üzerinde yük dengeleme yapabiliyor tek bağlantı gibi kullanılabiliyor benim iki adet bağlantım olmadığından deneme imkanım olmadı. Ayrıca Squid proxy ile web cache yapabiliyor transparent proxy olarak çalışabiliyor. İstenirse captivity portal denen özelliği ile kablolu ağdaki kulalnıcıların bile kullanıcı adı ve şifre ile nete çıkmaları sağlanabiliyor.Ve tüm bunlar için lisans ücreti istenmiyor. Windows tarafında ise server kurmadan kullanabileceğiniz adam gibi ücresiz bir program malesef yok bildiğim, eğer lisanslı isterseniz "Kerio Winroute Firewall" öneririm Xp vista veya server işletim sistemlerinde çalışabiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serlilo -- 22 Ocak 2009; 20:23:06 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yarbay

Merhaba,
Benimde merak ettiğim bir konu ama bende durum biraz daha farklı, evde adsl hattım var ayrıca iş yerimden eve wireless internet geliyor acces pointler aracıığı ile ve hubla dağılıyor.İki bağlantıyı tekmiş gibi bilgisayar kullanmadan nasıl kullanabilirim elimde bir kaç tane modem var istediğim yere takabilirim
robotics 9108a
airmax 101
zoom 5551
Bilgisi olan arkadaşlar yardımımcı olurmusunuz?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.