Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
17022
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Biraz uzun saç kesebilen saç kesme makinesi araştırmacalarım
V
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkidişler,

Saçımı çok da kısa kesmeyecek bir saç kesme makinesi arayışındaydım. Bulunduğum Alamanya’da saç kesim ücretleri minimum 15 Euro. Gitmece ve sıra beklemecesi de ayrıca vakit kaybı.

Şu anda üst kısımdaki saçlarım 4cm. uzunluğunda. Buna yakın kesim uzunluğu sağlayabilecek saç kesme makinelerini araştırmaya başladım.

İlgilenenlere faydalı olabilir düşüncesiyle yazıyorum.

Dünyada bilinen Oster, Andis markaları ve Wahl markasının üst modelleri iyi kesim performansının yanında çok geniş tarak aralıklarına sahip değillerdi. Bunlar genelde titreşimi yüksek, elektrikli ve gürültü makinelermiş. Bu yüzden ve saçlarım pek de gür olmadığından daha kuvvetsiz, fakat saçları çekmeyecek bir model olsun istedim.

Bu söylediklerime uyan 3 model buldum. Bunlar:
1) Braun HC5090 (35mm’ye kadar kesim) – amazon.tr 170 TL, amazon.de 38 Euro
https://www.amazon.de/Braun-Haarschneider-Trimmer-L%C3%A4ngeneinstellungen-Ladestation/dp/B017LSVKZM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1544987796&sr=8-1&keywords=braun+hc5090

2) Philips HC7460 (42mm’ye kadar kesim) – amazon.de 51 Euro, hepsiburada 748 TL
https://www.amazon.de/Philips-Haarschneider-HC7460-selbstsch%C3%A4rfenden-Edelstahlklingen/dp/B00S3NPKKG/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1544987828&sr=8-2&keywords=philips+hc7460

3) Wahl Color Pro (elektrikli ve ek tarakla 50mm’ye kadar kesim) – Alamanya ve Türkiye’de farklı modeller bulunduğundan fiyat karşılaştırması yapmadım.
https://www.amazon.de/Wahl-ColourPro-netzbetriebenes-Haarschneideset-79300-1616/dp/B001C1GSZW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1544987850&sr=8-1&keywords=wahl+color+pro3) Wahl Color Pro (pakette gelen tarakla 25mm, ek tarakla 50mm’ye kadar kesim)


Wahl dışındaki iki model 100-240V arasında çalışıyor ve şarjlı. Amazon Alamanya’daki üç model için de yorumları dikkate aldığımda en iyi yorum performansı Braun HC5090’ın oldu. 5 yıldız yorumların toplam yorumlara oranı, 4 ve 5 yıldız yorumların toplam yorumlara oranı ve 1 yıldız yorumların toplam yorumlara oranı şeklinde karşılaştırma yaptım. Bunlarla ilgili ekteki tablolara bakabilirsiniz. Buna ilaveten Braun'un hepsiburada'daki yorumları da çok iyiydi: https://www.hepsiburada.com/braun-sac-kesme-makinesi-hc5090-p-SGBRAUN131939

Bununla birlikte şunu söyliyeyim: Braun’a 1 yıldız verilen yorumlarını incelediğimde hep farklı özelliklere ilişkin yorum var. Yani ürünün kronik bir sorunu bulunmuyor gibiydi. Diğer ikisinde 1 yıldız verilen yorumlarda genellikle konular benzeşiyordu. Bunu da ekteki tabloda bulabilirsiniz.

Philips HC7460 modelini tarak uzunluğunun elektronik olarak ayarlanması ve elektronik ekran sebeplerinden ötürü, bozulma endişesiyle eledim. Wahl'ı da yanında gelen maksimum tarak boyu 25mm olduğu ve fiyatı çok da uygun olmayan yeni ek tarak (38mm ve 50mm ek olarak ABD'den alınabiliyor) satın alma gerektireceği, bununla birlikte üst modelleri kadar kaliteli (hem kesim performansı hem de motor sağlığı olarak) olmadığını düşündürten yorumlar sebebiyle eledim.

Tüm bu bilgilere ve amazon.tr’de indirime girmiş olmasından dolayı ben Braun HC5090 aldım.

Saç kesme makinesi almak isteyenlere şunu da belirteyim ki, aşağıdaki başlık çok bilgilendirici olmuş:
https://forum.donanimhaber.com/hangi-sac-kesme-makinesi--20513111

Başlığın özetine gelirsem o da şu şekilde:

* Gerçekten kısa saç kesmek (sakal da düzeltiyormuş, kesimi kısa olduğunda) isteyenler Türkiye’de Moser markasının ürünlerini alabilirler.

* Bunun dışında forumdan benim çıkardığım Panasonic markası da bu alanda hem yeni teknolojileri oluşturan hem de kaliteli parça kullanan bir firma. Bu markanın ürünlerinden de kendinize uygunları deneyebilirsiniz.

* Bu forumda bir de bahsedilen şuydu: Uzun saç keserken, örneğin 45mm tarak ile, tarağın yapısı saç kesimini ve makinenin uzun saçı kırpabilirliğini çok etkileyebiliyor. Bu yüzden uzun saç kesiminde ürünü denemek önemli diye düşünüyorum. Bu yüzden Braun HC5090 ile ilgili kullanım yorumlarımı yazacağım umarım.

Herkese selamlar

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varyemez_Amca -- 18 Aralık 2018; 17:22:18 >

M
5 yıl
Yüzbaşı

Emek vermişsin eline sağlık güzel olmuş. Bende makine bakıyorum şu sıralar HC5090dan memnun kaldın mı? Bir yeri uzun bir yeri kısa falan bırakıyor mu nasıl deneyimin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Çavuş

Moser markası zaten yıllardır kullanılan kaliteli bir marka ve şimdi yeni ürünleri de var. Sakal için ayrı küçük bir makine çıkarmış. Yani bu işte iyi bir ürün arıyorsanız kullanılabilir.



C
5 yıl
Binbaşı

Braun HC5090 düşünüyorum bende. Kullanım yorumlarınızı alabilir miyim acaba?



B
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, gerçek anlamda saç kesmek istiyorsan şarjlı makinelerden uzak dur. Kesici dişleri vs. iyi olabilir.(Ör: Panasonic, Wahl, Andis, Moser) Ancak bu makinelerin hem fiyatı yüksek hem de zayıf yanı pilleri, uzun vadede pil performansı zamanla düşer. Bununla beraber kesimi de zayıflar. Kısa vadede şarjı azalırken, kesme performansı yine düşer.

Kablolu makine de teorik olarak devamlı tam güç alırsın, yalnız makine ısındıkça performansı etkilenir. Bu yüzden aralıksız çalıştırma biraz ısınınca tozunu tüyünü temizle, biraz yağla beklet. Sonra kesmeye devam. Bol bol youtube'dan kendini tıraş edenleri izle.

Makine marka tavsiyesine gelince bu işin en üst seviyeleri: Wahl, Wahl'a ait Moser, Andis. -Jaguar da var.- (Markaların kablolu modellerini tavsiye ediyorum.) Bu markaların giriş seviye ürünleri dahil hepsi işini görecektir. Alırken tarak sayısına ve uzunluklarına dikkat et. Genelde tarakları 3 mm başlar, 6,9,12,16,19,22,25 mm olarak gider. Tarak sayısı az olanları tercih etme, sen berber değilsin, taraksız kendini tıraş etmen çok zor.

İş gören diğer marka makineler: Remington, Babyliss, Philips (Yine kablolu modelleri.) Alırken tarak sayısına dikkat et. Tarak sayısı az olanları tercih etme, sen berber değilsin, taraksız kendini tıraş etmen çok zor.

Bazı modeller tek taraklı, tarak hareket ederek uzunluk ayarı değişiyor bu modelleri tercih etme.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BusteID -- 16 Ocak 2019; 15:7:29 >

V
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Tekrar merhaba arkidişler,

Braun HC5090 ile ilgili kullanım yorumumu geç yazabildim. Yılbaşı haftası Türkiye'ye gelince saçımı orada berberde kestirdim. Ancak şimdi uzadı ve dün kendim kesim yapabildim. Gecikmeden ötürü, acil saç kesme makinesi satın alacaklar kusura bakmasın.

Deneyimim: Hemen belirteyim ki saçımın üst kısmını 35mm uzunluk ile yan kısımlarını da 26mm ile kestim. Kesim sırasında hiç saç çekmesi olmadı. Aynı bölgede defalarca gidip gelmem gerekmedi. Yalnız, sadece 1 kere de geçmedim aynı yerden. 2 kere mutlaka geçiyorsunuz. Bahsettiğim forumun tamamını okuduğumda, size de özetlediğim gibi uzun saç kesimi yapabilen makinelerde saçların iyi kırpılmaması sorunu, tarak yapısından kaynaklı, olabiliyormuş. Bu da hiç olmadı. Her bölgesi gayet muntazam kesildi. Toplamda saç kesimim 10 dk. kadar sürmüştür.

Benim deneyimim bu şekilde oldu. BusteID isimli arkadaşımızın yorumlarına da tamamen katılıyorum. Bence çok bilgilendirici olmuş. Şarjlı makineler mutlaka bir zaman sonra pil sorunu çıkaracaktır. Bu yüzden Braun'un da hem şarj hem elektrik ile kullanılan bir model olması araştırırken ilk baktığım kriterdi.

Yine de elektrikli almak isteyenler bence, benim de incelediğim Wahl Color'u alsın bence. Hem çok para vermesin, Wahl'ın en uygun modeli bu, hem de popüler bir markanın ürününü almış olsun. Bunun yanında tarak seçeneği de çok aşırı fazla.

Farkındaysanız sadece Braun ile ilgili konuşmuyorum. Amacım gerçekten sizlere yardım etmek. Biz pek araştırmayan bir toplumuz. Bunların da hepsi ithal mallar. İnsanların bir kere satın alıp, memnun olarak uzun süre kullanmalarını sağlamalarında onlara benim deneyimim ve fikirlerimle yardım edebilirsem, hem onları memnun etmiş olurum hem de cari açığımıza katkı sağlamış olurum diye düşündüm.

Herkese çok selamlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varyemez_Amca -- 24 Ocak 2019; 12:6:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Onbaşı

çok takip ettiğim bir konu. artık berberlere para kaptırmak istemiyorum



E
5 yıl
Çavuş

Philips hc7460 sahibi olanlar deneyimlerini aktarabilir mi makineden memnun musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Çavuş

Üst 35, yan 26. Kat izi ayarlamasını nasıl yaptın acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deorelx
A
4 yıl
Yüzbaşı

Up!
Bende arıyorum saçı uzun kesebilen makine. Güncel makinelerden 300 liraya kadar öneriniz var mıdır?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Ben de 40 mm veya 45 mm tarağı olan saç kesme makinesi ariyorum. Henüz alamadım, fiyatlar cok yükselmiş.

Konu sahibi arkadaş Wahl Color Pro modelinde ilave tarakla 50 mm'ye ulaşıldığını söylemiş. İlgimi çekti açıkçası. Model araştıracağım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
4 yıl
Yüzbaşı

Piyasada ya ürün yok, ya da olanların fiyatları çok uçuk. Braun veya Philips markada uzun kesim yapabileceğim makine yok ya hu



R
2 yıl
Çavuş

Wahl color proyu kullanan arkadaşlar memnun musunuz acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
4 ay
Er

Hc 5090 saç traş makinesi var bende.Açma kapama tuşu bir çalışıyor bir çalışmıyor,acaba neden olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.