Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
256
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bir hasta öldü, ilacın kullanımı durduruldu ama... Bakan Koca: Kaygılanacak bir durum yok
R
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP grup toplantısına katılmak üzere geldiği Meclis’te basın mensuplarına anestezi ilacı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bloklanan anestezi ilaçlarının hastalarda kullanılmasının söz konusu olmadığını belirten Bakan Koca, "Anestezi ilacının bazı serileri ile ilgili ilaç kurumumuz 2 hafta önce bir duyuru yaptı. 9 Ocak’ta ise İl Sağlık Müdürlüğümüz bazı serilerinin kullanılmaması yönünde bir duyurusu oldu. Bizim ilaç takip sistemimiz var. İlaç takip sistemi üretimden hastaya kadar tüm süreci takip eden bir sistem. Burada bloklanan ilaçların hastaya kullanılması mümkün değil" dedi.

'KAYGILANACAK BİR DURUM YOK'

Bakan Koca, bu anlamda vatandaşların kaygılanmasını gerektiren bir durum olmadığını kaydederek, "Bu konu ile ilgili ayrıca incelemelerimiz devam ediyor. Kaygılanacak bir durum ve sorun yok" değerlendirmesinde bulundu.

https://haber.sol.org.tr/turkiye/bir-hasta-oldu-ilacin-kullanimi-durduruldu-ama-bakan-koca-kaygilanacak-bir-durum-yok-278346



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

hasta bir sebepten dolayı narkoz aşamasında veya ameliyat esnasında komplikasyon geçirebilir. sabırlı ve metanetli olmak lazım. kolay değil. kimse hastasının ölmesini istemez. ölen iman üzere gitmiş ise zaten ölüm onun için bir kurtuluştur ağlamak ağıtlar yakmak yerine sevinmek lazım. tabi can bu kendi canından birinin vefat etmesi de insanı üzüntüden kurtaramayabilir. her türlü destek olmak lazım. hem doktora hem hastaneye hem ölenin yakınlarına vb.



9
4 yıl
Yarbay

kılıcdor sogoko batırdı



A
4 yıl
Yüzbaşı

bu sorunun cevabının altında bir ideoloji yatıyor. kişiye göre değişir. maalesef büyük hatalar olacak bu hayatda. bundan kaçış var ama hata olmama ihtimali de yok dersen lafım yok sana. dediğim gibi detayına bakılacak tabi. herkes suçuna karşı cezasını alır almalı da. yine de bir açık kapı olduğunu vurguluyorum ben. kaygı her zaman olacak. iş bulamazsam, kira ödeyemezsem, ev için yatırdığım parayı ya kaybedersem.. kaygı yok demek mümkün değil. her şey detayında saklı bence. kişiden kişiye değişir. mesela neydi şu çocuk polis arabasına çarptı di mi. halbuki geçmiş sabıkasına bakıyorsun yine fena. buna rağmen araba üzerine biniyor. buna kaygılanmamak mümkün değil. verilen cezadan tut yani sen dersin ki atın içeri hiç çıkmasın. yakını başka der. lakin sen açıklamanın detayına bakmadan direkt söylüyorsun o cümleyi. daha iyi bir cümle kurup, insanlarda panik meydana getirebilecek bir hava oluşmasını önleyebilirdi diyebiliriz. bu kaygı değil, kişiyi sorguluyorsun direkt. buna itiraz hakkı herkesin var. benim düşüncem şu dediğim gibi eninde sonunda herkes ölecek. ateşin üzerinde yaşıyoruz zaten. bir sürü problem var. ölenin kavgası yapılmaz. hatanın sebebi ve suçlusu ise aranır. hak ve adaletin tecelli etmesi beklenir. tıpta ilerleme de sonuçta kadavralar üzerindeki faaliyetlerle gerçekleşiyor. kadavra olarak kullanılanların hiç hakkı yok mu? bilim böyle bir şey işte. bu işin altında art niyet arayan ve intikam hırsına bürünen oluyorsa bu doğru olmaz diyorum vesselam. yoksa ortda doktor kalmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @routemaster
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.