Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
518
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bios Güncellemesinden Sonra Ram Görünmüyor.
G
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar yeni topladığım bilgisayarımda 2x8 Corsair 3000mhz ram bulunuyor. B450M Mortar anakartımda XMP ile hız aşırtmak istedim fakat 2133mhz üzerine çıkmadı. Manuel yapmaya çalıştım yine olmadı. Bende belki bios sorunudur diye düşünüp MSI'ın sitesinden en güncel Beta olmayan Bios'u yükledim. Eskisinin basit görünümünden eser kalmadı. Biraz kurcaladım XMP yine yaptım bu sefer işe yaradı mı anlayamadım fakat windows açıldığında sistem özelliklerinden rami kontrol ettiğimde ram 8gb olarak gözüküyor. Bios'a dönüp slotları incelediğim de iki tane 8gb'lik Corsair ram gözüküyor. Tekrar bilgisayarı açıp Radeon ayarlarından sistem belleğini kontrol ettim orda da 8gb gözüküyor. Bios yüklemeden önce orada sistem belleği 16gb olarak gözüküyordu. Bu durumda ne yapmalıyım ? Ramlerin slot yerlerni değiştirmeyi denedim olmadı. Msı'ın sitesinde bir tane daha bios güncellemesi var beta olduğu için özellikle belirtmişler ki gerekli değilse önerilmez. Mecburiyetten onu da yaptım fakat sorunum çözülmedi ve başka bir çözümüm kalmadı. Sorun hakkında bilgisi olan var mıdır acaba ?



G
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sorunu kendim çözdüm. Daha sonra böyle bir şey yaşayan olursa diye nasıl yaptığımı anlatayım. İki ram takılıyken XMP'de iki tane profil oluyordu bir tanesi 2133mhz öteki 2933mhz. Benim ramler 3000mhz. Ramlerin ikisini de çıkarttım ve sarı olan kısımlarını temizledim. Sonra ramlerden birini taktım ve XMP yaptım bu sefer tek profil gözüküyordu ve 3000mhz oldu. Sonra aynı işlemi ötekine de yaptım. Bu sefer tek profil 3000mhz olarak gözüktü. XMP açtım ve herşey normale döndü. Bilgisayar ramleri görüyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.