Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
1610
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BIOS guncelleme yaptim, acilmiyor M2AVM
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

m2avm anakartim, windows uzerinden update edeyim dedim ama awdflash programi calismadi, ben de usb'ye attim son bios versiyonunu, biostan ez flash 2 ile update ettim, successfull dedi, 5 saniye sonra yeniden baslayacak dedi, basladi ama ekrana goruntu gelmedi, ben de pili cikarip jumperlari degistirdim sonra eski haline getirip tekrar taktim pili, simdi dugmeye bastigim zaman fanlar donuyor, 5sn sonra duruyor, 5 saniye sonra tekrar donuyor, tekrar duruyor tekrar calisiyor ve hala ekrana goruntu gelmiyor, problem hakkinda bir fikriniz var mi?



N
13 yıl
Yarbay

S
13 yıl
Yüzbaşı

floppy okuyor mu o esnada kontrol et. bios göçmüş gibi. bu durumda otomatik bios yükleme özelliği olabilir. bunun için de floppy'w uygun bios dosyasını atmak var. çek yor madırbord manıl..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

fanlarin 5sn de bir calisip calismamasi zaten sistemin kendini kapatip acmasindanmis, boyle olunca cdden bios yuklemek istesem de daha cdyi okumadan yeniden baslatiyor sistem kendini, cpuyu cikarip takmak ise yarayabilir mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
13 yıl
Yarbay

S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

biosu flashlamanin bi yolu yok mu? asus boyle durumlarda crashhfree diye bisey yapmis. ama bende calismiyor cunku surekli boot ediyor kendini, bi sekilde stabil bi hale getirebilsem olacak belki, sorum su ki ram takili olmadan bios acilmaz di mi? bi de cpu nun da mi takili olmasi lazim bios icin?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Yarbay

anakart üzerindeki her parçanın takılı olması lazım tabi.hele ki ram ve işlemci takılı olmazsa hata mesajı verir.biosa bile gelmeden kalır zaten açılmaz.eğer sen bu parçaları yerinden oynattıysan bi kontrol ettin mi hepsi düzgün takılı mı?



F
13 yıl
Yarbay

böyle haberleri okuduktan sonra, başka konularda en ufak bir sorunda bios update yap diyenleri gördüğümde gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ram i takmayinca otuyor, ram i takip islemciyi takmazsam aciliyor yani fanlar calisiyor falan ama post yani bip yok fakat yeniden baslamiyor surekli, islemciyi de takinca bu sefer 5 saniyede bi boot ediyor kendini



E
13 yıl
Yarbay

işlemciyi söküp de bilgisayarı çalıştırmak pek raslanan bi çözüm yolu değil.bu garibime gitti.termal macunu napıyorsun peki?işlemciyi tekrar yuvaya taktıktan sonra yeni macun sürüp soğutucu ızgarayı işlemciye yapıştırıyor musun?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

yok macun surmuyorum biraz macun var uzerinde zaten, dikkatlice oturtuyorum, fani filan koyuyorum sogutucu uzerine ama vidalamiyorum

valla ben de rastlamadim oyle bir cozume ama iste kombinasyonlari denemeye calisiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
13 yıl
Yarbay

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090420211645831&board_id=1&model=Maximus+Formula&page=1&SLanguage=en-us

bu linkte denilildiğine göre klavyedeki insert tuşuna basılı tutman gerekiyomuş

bu linkte ise
http://mondotech.blogspot.com/2009/05/asus-p5b-deluxe-bios-recovery-spi-flash.html

anakartta kurtarma pinleri varmış yeni nesil boardlarda köprü bağlantı ile bios atılabiliyomuş.

eğer anakartında 7 pinli SPI_J yazan yer varsa seninkinde de olur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 16 Temmuz 2011; 13:35:55 >

E
13 yıl
Yarbay

gerçi daha önce de açılmada sorun yaşıyordun ama şimdi işlemciyi böyle sökerek şu 5 saniyede bir res atmasını tetiklemiş de olabilirsin.çünkü işlemciyle soğutucunun teması iyi olmalı.macunu yenilemen gerek artık.hele ki bu sıcaklarda.işlemcin aşırı ısınıp da res atıyor da olabilir şu an.bios update de yaşadığın sorun ayrı bi şey ama işlemcini söktüğün için aklıma bu geldi şimdilik.biosa geçebilsen anakartın,işlemcinin sıcaklıklarına bi bak diyecem ama oraya da geçemiyor işte.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@emre
yok oyle olmadi, en basta dedigim gibi goruntu gelmeyince pili cikarip jumper oynattim sonra duzeltince surekli reboot ediyor, sonra bi yerde islemci cikarip takinca anakart sifirlanabilir diye bisey okudum o yuzden denedim, isinmaya gelince valla islemci buz gibi, aciyorum 5sn sonra res atiyo, bip sesi bile duymadan yani posta bile gelmiyo, ama surekli oyle bekleyince biraz isiniyor, macun da kurumus iyice, hayirlisiyla bi cozebilsem problemi macunu de yenileyecegim ins
@nuke
inceliyorum simdi linkleri


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

o linkleri daha once gormustum, zaten cpu cikarmayi da orda gordum, ama insert bi ise yaramadi, spi_j pinleri de yok anakartta, olsa da zaten blogda soylenenleri yapmak biraz zor gibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
13 yıl
Yarbay

asus un sitesinde anakartın resminde bios sökülebilir soket olarak görünüyor.
çipi söküp programmer vasıtasıyla bios attırılabilir. yada daha önce bi kere yapmıştım aynı özellikleri olan bios u award olanı bulup sağlam çiple boot edip bozuk olanı takıp biosu flashlamak işe yaramıştı bende

ama inşallah sadece sorun bios tadır donanımsal bi sorunu yoktur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yarbay

Bunu yapmadan önce remleri değişir. Başıma geldi. Bios güncelledikten sonra remler uyumsuz hale gelebiliyor.
başka marka rem takıp bir dene. kesinlikle tavsiye ederim..

ayrıca çizgi elektronikten yardım iste. sorunun bios olduğunu söylersen ..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 16 Temmuz 2011; 15:36:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar bende bugün bios update yaptım neişe yaradığını inanın bilmiyorum. Driver gibi exe dosyasını indirdim. Kurmak için tıkladığımda bilgisayar kapandı sonra bios ekranı geldi kendiliğinden update oldu. Eskiden bilgisayar açılırken bios 08 yazardı şimdi şimdi bios 17 yazıyor. ne işe yararbu bios. güncelleme tehlikeli denmişti ama bir tehlike göremedim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.