Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
0
Cevap
2104
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilim Bölümü Kuralları
K
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilim bölümümüze hoşgeldiniz

Bu bölüm tamamen bilim konularına ayrıldı. Makaleler olsun, teoriler olsun, hipotezler olsun, merak ettiğiniz bilimsel sorular olsun her şey için konu açabilir paylaşımda bulunabilirsiniz. Sizler tüm bunları yaparken bizler de forumu daha rahat kullanmanız için bazı kurallar düzenledik tabii.

Burası adı üstünde bilim bölümü, bazı ciddiyet ve seviye sınırlarımız olmalı. Özellikle hararetli geçen evrim tartışmalarında bu 2 sınır yer yer ihlal ediliyor ve biz ister istemez uyarı sistemini kullanmak zorunda kalıyoruz. Bizim asıl temennimiz bilgili olan üyelerle bilgi isteyen üyeler arasında sağlam bir köprü kurabilmek. Bu yüzden bilim bölümünde uyarı sistemini olabildiğince az, ama gerektiğinde etkili olarak kullanmayı düşünüyoruz. Sizlerden en önemli beklentimiz bu 2 sınırı her ne olursa olsun ihlal etmemeniz.

Bu vakitten sonra söylemek anlamsız kaçıyor ama söylemiş olalım, dini mesajlar burada yasaktır. Cümle arasında 1-2 kelime dini terim geçti diye ya da konuyu saptırmayan 1-2 cümle geldi diye direk mesajınız silinmez elbet. Ancak mesajınız dini cevap gerektiriyorsa, dini kişilerden ya da kitaplardan alıntı içeriyorsa, ya da bilimsel soruya dini açıklama getiriyorsa %99.9 silinir. Bunu birkaç kez tekrar etmeniz halinde ise Bilim bölümünden bir süre-belki de uzun bir süre- mahrum kalabilirsiniz.

Geri kalan kısmı maddeler halinde özetleyerek kısaltmak istiyorum:

1- Forum Genel Kuralları ve Kültür Bilim Genel Kuralları burası için de geçerlidir.

2- Benzer kural ihlalleri ısrarla tekrarlandığında yetkililer ihlal sahiplerine uzun süreli kısıtlamalar talep edebilir.

3- Bölümü reklam ya da propoganda amaçlı kullanan hesaplar için ısrar ile ihlal beklenmeksizin üst sınırdan bölüm kısıtlaması talep edilecektir.

4- Bilimsel geçerliliği olmayan kaynaklardan alıntı yapılarak konu açılması yasaktır. Bu ihlal hesabınızın Madde 3'e dayanarak uzun süre kısıtlanmasına yol açabilir.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >