Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
850
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayar fiyatları 1 yılda %92 artmış
M
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

"Koronavirüs salgını, EBA, Zoom, Teams, evden çalışma, dolar kuru... derken, bilgisayar fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 91’i de geçti. TÜİK verilerine göre geçen yılın kasım ayında 4 bin 247 TL seviyesinde olan ortalama bilgisayar fiyatı, bu yılın kasım ayında 8 bin 141 TL’ye ulaştı."

Sorsanız enflasyon %14...

< Resime gitmek için tıklayın >


Kaynak: https://www.haberturk.com/turkiye-de-bilgisayar-fiyatlarindaki-artis-yuzde-90-i-da-gecti-haberler-2890795-teknoloji





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco -- 4 Aralık 2020; 4:4:21 >

C
3 yıl
Yüzbaşı

bilgisayar fiyatlarinin enflasyondan dolayi yukseldigine inanacak insan ne biliyim ekonomiyi falan bir kenara birak ticaretten anlamiyordur. Birincisi ozellikle laptop foyatlari direk 2 katina cikmis durumda. bunun da nedeni belli, firmalar talep arttigi icin fiyat yukseltiyor. kolonya meselesi gibi bisey. tablet fiyatlari da artmis mesela. en dandik tablet 600 700 liralara satiliyor. ebayi birak internette zor dolasirsin. Ülkenin ticaret yapanlari firsatçı. e ticaret zaten ayri bir firsatçılıkla dolu. Araba fiyatlari daha vergiler aciklanmadan once şisti neden? Fırsatçiliktan. Ev kira fiyatlari da hakeza öyle. Memleket fırsatçı dolu. Yahu bir kere meyve sebze et sut gida urunlerine firsatcilar girmesin diye tanzim marketleri aciliyor ya. Yani boyle birsey neden oluyor? memlekette kan emiciler var. Devletin bircok hatasi var, eksigi var, yankisi var tabiki ama fiyatlarin boyle olmasindaki onemli etmen vatandasin, ticaretle ugrasanin uckaatci olmasidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
3 yıl
Yarbay

ama TUİK e göre enflasyon %12
iğneden ipliğe herşeyin fiyatı %50 artmış ama TUİK diyorki sadece %12 arttı.



C
3 yıl
Er

Sene başında göz diktiğim bir bilgisayar vardı 7 bin idi fiyatı, ben 3 bin biriktirdim baktım 10 bin olmuş, biriktirmeye devam ettim dolar fırladı online eğitimden talep arttı falan derken şu an fiyatı 15-16 bin olmuş durumda. Bendeki para ise 5 bin



G
3 yıl
Yarbay

Enflasyon sadece laptopa bakıp mı hesaplanıyor da sorsanız %14 diyorsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.