Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
984
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayar Açılmıyor
R
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Dün bayram temizliği yaparken söktüğüm bilgisayarı sabah takıp çalıştırdım ancak ekran gelmedi. Göremedim ama ilk açtığımda power ışığı yanıp sönüyordu muhtemelen. Çünkü powera basılı tutarak kapatayım dedim ama direk kapandı.

Sonra hdmi giriş yerini felan değiştirdim ama yine gelmedi ekran. Kapatırken basılı tutup kapatıyordum, yani direk kapanmıyordu.

İnternetten bakarak düzeltme yöntemlerini denedim. Önce bios pilini söküp taktım. Ekran gelmedi yine. Bundan sonra her açtığımda power ışığı yanıp söner oldu ve bilgisayarı basılı tutarak kapatmaya çalıştığımda kendi direk kapanır hale geldi.

Bios jumperının yerini değiştirip denedim. Hiçbir tepki vermedi kasa. Fanlar vs. hiçbir şey çalışmadı. Ram sök tak yerlerini değiştir bir çok şey denedim olmadı.

Şu an çalıştırdığımda hala power ışığı yanıp sönüyor. Bir de işlemci fanının içinde bir kırmızı ışık yanıyor. 10-15 saniye sonra fan anlık durup tekrar hareket eder gibi yapıyor ve mavi ışık yanıyor. Power ışığı yanıp sönmeye devam ediyor ve ekran da açılmıyor haliyle.

Ekleme: Bütün Fanlar çalışıyor. Ekran kartı, psu hepsi normal çalışıyor gözüküyor.

Ne yapabilirim dostlar. Çözüm önerebilir misiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r-is -- 18 Mayıs 2020; 12:28:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
4 yıl
Çavuş

Bende de aynı sorun var. Çözüm bulabildiniz mi acaba.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet sorun sadece displayport kablo imiş. O gün hiçbir tarafa çıkamadığım için kablo bulup deneyememiştim. İşlemci fanının bahsettiğim şekilde hareket etmesi de normal sanırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yenycery
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.