Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
1231
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Belçika : Ulkede Faslılar Kurtarılmış Bölgeler Oluşturdu, Sosyalist Parti Lideri Bile Güvende Değil
P
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.bbc.com/turkce/articles/cd1g8zz758xo


Ulkede Kurtarılmış Bölgeler oluşturuldu.

Yaşanan olaylardan politikacıları sorumlu tutan polis sendikası yöneticisi, uygulanan kötü politikalar yüzünden, 20 yıldan bu yana Brüksel'de "kurtarılmış bölgeler" oluştuğunu savundu.

Houssin, iki hafta önce bir polis memurunun öldürüldüğü yerin de, bu kurtarılmış bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Politikacılar, polisin giremediği kurtarılmış bölgeleri her zaman inkar ettiler. Kafalarını kuma gömüyorlar, deve kuşu siyasetiyle uğraşıyorlar. Sosyalist Parti lideri Conner Rousseau bile Brüksel'de bazı sokaklarda artık kendini güvende hissetmediğini söylüyor. Solcu bir politikacı bile bunu söylüyorsa, bunda siyasetçilere çok büyük sorumluluk düşüyor.”

Böyle bir hainler grubuna karsı mucadele etmenin yolu yok

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, polisin olaylar öncesinde gerçekten iyi hazırlandığını belirterek, "Ancak kaosu engelleyemediler. Böyle bir hainler grubuna karşı mücadele etmenin bir yolu yok. Her sokağın başına bir polis koyamazsın. Sorun polis olayından çok daha büyük" dedi.

Uyum ve Buyuk sehir Politikaları Gözden Geçirilmeli.
Verlinden, uyum ve büyükşehir politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de vurgulayarak, "topluma kayıtlı olmayan insanlarla nasıl başa çıkılması gerektiğinin iyice incelenmesini" istedi.


Avrupada mülteci akını ülkeleri çökertmeye başladı. Sırada biz varız bunu unutmayın, ülkede milyonlarca yabancı var, Pkk sempatizanı var, İşid sevdalısı var. Yarın bizde bunları yasayacagız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
Yoruma Git
Yorumun Devamı Nike - geçen yıl +29
Akılsızlığın sonu

5 senede entegre olmayanı dehleyeceksin ülkeden

bizde şehir şehir isyan çıkaracaklar göreceksiniz
Yoruma Git
hamza5806 - geçen yıl +10
Belçikali arkadaşıma söylüyorum anlamıyor. Irkçılık yapma diyor. Oh iyi olmuş
Yoruma Git
Started_With_FX5200 - geçen yıl +8
N
geçen yıl
Yarbay

Adamlar işgal altında daha yeni farkına varmış. Hümanizm, sjw vs. ülkelerinin sonunu getirecek.

Bu tip akımlar bu acımasız dünyada aptallık geri zekalılıktir. Atalarımızın çok güzel sözü var acıma yetime diye başlayan cuk oturuyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 28 Kasım 2022; 16:45:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yarbay

Beyin yoksunu onu bunu güzelleyen avrupa devletlerinin sonu.Belçika uyduruk bir devlet zaten .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nike
H
geçen yıl
Yarbay

Akılsızlığın sonu

5 senede entegre olmayanı dehleyeceksin ülkeden

bizde şehir şehir isyan çıkaracaklar göreceksiniz



H
geçen yıl
Yarbay

Güney belcikada gram akil varsa ayrilip fransayla birlesir

Ordusu zayif ulke bu yabani dünyada var olamaz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @M3lank0lik
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Söyleyin şu low iq'lulara bekçi diye bir şey var. Her sokağın başına polis koyamıyorlarsa bekçi koysunlar efendim. Asdasd
Bu da ekmek yoksa pasta yesinlerin türk versiyonu oldu iyi mi... XD



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
geçen yıl
Yüzbaşı

Avrupalılar kendi sonlarını hazırlıyor ama hala daha bunun farkında değiller.Adamlar eski sömürge ülkelerinden gelen tipleri sırf 'hümanistlik' adı altında ülkelerine alıyorlar.Sanıyorlar ki onlarla kardeş kardeş yaşayacaklar.Yahu adamların ülkesini yıllarca sömürge altında tutmuşsun,öldürmüş,katletmişsin bu adamlar zaten size kinli ve nefret dolu neyin kardeşliğinden bahsediyorsunuz?Sömürge psikolojisini geçtim ortadoğu insanı kendisini her daim herkesten üstün görür.Adamlar gittikleri yerlere kendi kültürlerini ve yaşam tarzlarını dayatmayı kendileri bir hak olarak görüyorlar.Onlar gittikleri ülkelere değil o ülke insanlarının kendilerine uyum sağlamasını istiyorlar.Bunlar ise hala daha bunun farkında değil.İşid'e bile en çok katılım Avrupa ülkelerinde doğmuş ve orada yaşamış ortadoğulu ailelerin çocukları arasında çıkmıştı.İşid'in çoğu infaz videolarında ön planda olan cellatların çoğu Amerika'dan, İngiltere'den, Fransa'dan, Almanya'dan gelen kişilerdi.Bunlar hala daha hümanistlik,insan hakları diye ortalıkta dolaşsınlar.

Türkiye'de ki durum ise daha vahim...İşid sempatizanları,Taliban sempatizanları,El kaide sempatizanları vs sığınmacı ayağına Türkiye'ye yığılmaya başladı.Yahu Cübbeli Ahmet hoca bile arada bir tehlikenin giderek büyüdüğünü söyleyerek yetkilerin dikkatini çekmeye çalışıyor.Yarın öbür gün Türkiye'de de bu sığınmacılar,mülteciler,kaçaklar yüzünden 'kurtarılmış' bölgeler oluşturulursa şaşırmayalım..

Gerçi böyle alanlar çoktan oluşmaya başladı.Hatta geçen aylarda TRT İstanbul Fatih Semtini 'Küçük Suriye' olarak tanıtan bir video bile yayınlamış ve ciddi tepki çekmişti...


https://www.youtube.com/watch?v=CdMkMusk8Tg&ab_channel=Playvideo


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
geçen yıl
Yarbay

Almasalardı ülkelerine



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu olaylarda ilk nesil genelde sessizdir. Sığınmacı oldukları için göze batmak istemezler zaten çoğuda aşırı cahil insanlardır.

Fakat asıl sorun ikinci ve üçüncü nesildir. Bunlar hep topluma uyum sağlamazlar, hem geçmişten bir nefret duygusu ile dolu olurlar hemde içine girdikleri topluma doğdukları için ebeveynlerinin aksine geldikleri ülkelerdeki pisliği bilmezler, bu ülkeyi bilirler ve bunu o ülkenin aleyhine kullanırlar.

Ülkede getto mahalleri oluşur her türlü pisliğin ve suçun merkezi ghaline gelir bu bölgeler. Bu işin sonu Belçika'da olduğu gibi yıkıcı sokak çatışmalarıdır.

Biz Suriyelilerin başımıza açacağı belayı 2. nesil geldiğinde göreceğiz. Türkiye'yi cehenneme çevirecekler buraya yazıyorum. Zaten topluma entegre oldukları falanda yok pekçok yerde Avrupada olduğu gibi gettolaştılar ve Türkleri oradan dışladılar işte o bölgeler Türkiye için en büyük bela olacak önümüzdeki 10 yılda.

Şimdiden Türkiye'de bu Arap nufus 10 yıl geçirmiş durumda. Burada doğan milyonlarca bebe var. Birde bunun üzerine zaten bir pkk gerilimi ve pkk sempatizanları var bu olay on un üzerine eklenince ülkenin yönetilemez hale geleceğini düşünüyorum...

Ümmetçiler Türkiye'yi ayakta tutan ulus devlet yapısına geri dönüşü olmayan zararlar vermek üzereler malesef...

Avrupada tüm ülkelerde bu entegrasyon projesi iflas ediyor bunu pekçok ülke ilan etti aslında. Hatta Danimarka'da solcu liderler bugün en büyük göçmen karşıtlarına dönüşmüş durumda...


https://www.youtube.com/watch?v=3DlzOlqr3F0





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Kasım 2022; 0:38:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Akıllı insanlar prezervatif kullanmaya başladığından beri dünyanın zeka ortalaması ciddi ölçüde düştü. Gelecek açık ve net görülüyor, bunlar enik gibi ürerken avrupalılar azınlıkta kalacak. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamış değilim.



N
geçen yıl
Moderatör

Avrupalılar mültecilerin güvence altında olmalarını istiyorlar ama biraz ironik ve anlaşılabilir biçimde kendi anavatan ülkelerinde değil de başka ülkelerde çünkü en başından beri mültecilerin ulusal toplumlarında yaratacağı olası negatif etkiler konusunda şüpheleri vardı. Bu sebeple kendi aralarında mülteci akış yükünü hakkaniyet veya eşitlik ilkeleri çerçevesinde paylaşamadıkları ve mülteci sorununu çözebilecek mekanizmalar geliştiremedikleri gibi şimdiye kadar hem bazı dezavantajlı AB ülkelerine hem de Türkiye'ye mültecileri emebilecek tampon bölge muamelesi gösterme eğiliminde oldular. Yani hümanizm adı altında Avrupalıların mültecilere kucak açtığı aslında çok da isabetli bir görüş değil. Bu konuda başta da sözünü ettiğimiz gibi Avrupa'da organize bir hipokrasi ve AB'ye üye devletlerin özel çaba harcamadığı ve uygulama konusunda katılım göstermediği samimiyetsiz girişimler baskın diyebiliriz yani Avrupalılar mültecilerle ilgileniyormuş gibi yapıp aslında onları bir başkasının üzerine yıkma veya akışlarını sınırlandırma, yönlendirme vs derdindeler. Böyle olaylar sadece AB devletlerinin yerel toplumun ve ulusal devletin sıhhatine yönelik bu ilgili korumacı tavırlarını ve kendi aralarındaki mülteci yükünü paylaşma ve absorbe etme anlaşmazlığını güçlendirir. Mesele şu ki mülteci akışını basitçe engelleyemezler de. Günümüzde kimse tam anlamıyla engelleyemez. Roma İmparatorluğu'nun Cermen vb halkları Ren ve Tuna üzerine lejyonlardan ve hudut birliklerinden hat çekerek kısmen engellediği o dünya artık yok. Uluslararası hukuk var. Hele AB gibi sık sık "uluslar üstü" ya da "hükümetler arası" addedilen son derece normatif ve hümanitaryan bir yapı uluslararası hukuku görmezden gelemez. Ancak organize hipokrasi, isteksizlik ve manipülasyon sergileyebilirler; çağdaş siyasi ve toplumsal iklim uyarınca alenen çelişemezler.

Bu arada Avrupa'daki kurumlar ve devletler bence mültecilerin varoluşsal bir güvenlik tehdidi teşkil edemeyeceği kadar güçlü. Nazi Almanyası gibi korkunç ve aslında AB ile hiç bağdaşmayan bir örnek istedi mi Avrupa'nın olağanüstü bir sistematik deportasyon veya imha kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor. Yani tam tersi, aslında zavallı mülteciler Avrupalılardan korkmalılar ve yer yer hipokrat ve bencil davransalar dahi Avrupalıların her zaman böyle insancıl, liberal, kuralcı, modern kalmaları için dua etmeliler. :D Avrupa'nın çirkin bir yüzünün de ırkçı aşırı sağ olduğunu unutmayalım. Açık şekilde de söyleyeyim; Avrupa'da tekrardan aşırı sağ bayrağın dalgalanması tüm dünya için muazzam bir felaket olur. İki tane dünya savaşı kaydı bu soğuk gerçeği insanın iliklerine kadar hissettirir. Onun için Avrupalıların kendi krizlerini nasıl yönettikleri medeni dünya için çok kritik bir önem arz ediyor. Avrupa eğer saçmalarsa medeni dünya bir kez daha dibe vurur. Bu yeni verilmiş koşullar altında daha gayri medeni yerlerden medeni yerlere mülteci akışının Antik Roma zamanındaki gibi medeniyet için esas tehdidi teşkil ettiği konusunda çok şüphem var. Esas soru acaba mülteciler diğer faktörlerle beraber Avrupa'da yeni Hitler'ler, Üçüncü Reich'lar, Faşist İtalyalar, en azından bunlara benzer şeyler yaratabilir mi? Mültecileri bir şekilde entegre edebilirsiniz ama Hitler ile bir dünya inşa edemezsiniz. Sokak vandalizminin ötesinde işte gerçek yıkımı o zaman getirirsiniz. Avrupalılar ayrıca soğukkanlı ve aklıselim sahibi de insanlar. Çok büyük kurumsal deneyim ve geçmişleriyle, AB isimli tarihin en başarılı konsensüs, barış ve entegrasyon girişimlerinden birisi olan o büyük bölgesel organizasyonlarıyla tekrardan aşırıya kaçmadan bu sorunun üstesinden de gelebilirler. Fakat başta da belirttiğimiz gibi bencil ulusal realitelerden de hareketle ellerini taşın altına koymaya yanaşmıyorlar. Mülteci krizini kordineli biçimde yeterince iyi yönetemiyorlar. Topu birbirine atma veya birisine itekleme yarışı var. Entegrasyona dair bir projede (AB) mültecileri entegre etmeye yönelik (ki yaygın kanının aksine edilebilirler) işbirliği ve kolektif bir hareket tarzı yok. :D



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Belçikali arkadaşıma söylüyorum anlamıyor. Irkçılık yapma diyor. Oh iyi olmuş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen yıl
Yarbay

Aslında bu olaylar yine yaşanmazdı.Yıllardır AB ülkelerinde devşirme kitleler yaşıyor,bir sorun yada olay yaşanmıyordu.Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı bunalım ve kaos AB ülkelerindeki asıl vatandaşların yaşam standartların düşmesi,kısıtlanması durumu "önce can sonra canan" anlayışını birden ortaya çıkarınca Belçika'da ilk patlak olay yaşanıverdi.Ülkedeki mülteciler yada göçmenlere karşı tavır alınmaya,ikinci plana atılma durumları yaşandı.

Zaten bu kış dönemi için AB içinde halk olaylarının başlaması bekleniyordu.Belçika ilk büyük fitilin ateşlendiği ülke oldu.Olayların en temelinde savaştan kaynaklı sorunlar var.AB ülkeleri yıllar sürdürdüğü aşırı konformist yaşam şekli ve yüksek alım güçleriyle göçmenlerin tercih ettiği avrupa ülkelerindendi.Özellikle suç işlemiş ve ülkesine iadesi noktasında kafası rahat olanlarda Belçika'ya geliyor.Örneğin PKK ve fetöcülerin önemli isimleri hem Belçikada rahatça yaşıyorlar hemde iadeleri mümkün olmadığı için kafalarıda rahat.Belçika siyasetine dahi etkileri var dolayısıyla fazla konformist yaşamları Belçika'yı ve diğer AB ülkelerini rehavete soktu.şimdi ise bunun diyetlerini ödüyorlar.Daha kendi ülkesi içinde kurtarılmış bölgelere bölünmüş bir Belçika devleti misal Rusya ile savaşa girişebilirmi? o yönden çok aciz bir ülke konumunada düştü Belçika şuan.şimdi olayları bastırmak için insan hakları ve demokrasiden dem vurup sorunları bu minvalde nasıl çözüyorlar bizlere göstersinler bakalım..



V
geçen yıl
Binbaşı

Mülteciler her yerde sorun. Sayı fazla olunca göze batıyor. Ukrayna savaşı öncesi suriler gitsin ukraynalılar gelsin diyenler vardı. Şimdi ukraynalı ve ruslar göze batıyor.



B
geçen yıl
Yüzbaşı

Belçikadaki lalelerde.
Zamanında entegre ederiz demişlerdir.

Bu laleler nedense dünyanın her yerinde aynı yav..


Hepsi işinde gücünde değil mi. Sayın laleler. ( belçikalı lalelere sesleniyorum)


Entegreci demek gönülveren demek.
Entegere= gönülveren





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 29 Kasım 2022; 8:43:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Yarbay

Belçika, İsveç gibi ülkeler fanusta yaşıyor. Vatandaşlarının en büyük dertleri gittigi magazada istediği oje rengini bulamamak, okulda kız arkadaşının onu terketmesi, havanın bulutlu olması vb olan insanlar tabiki tamamen sjw batağına batarlar. Hayatları boyunca tek bir sıkıntı bile çekmiyor bu insanlar. Tüm dünyayı renkli çiçek ve böceklerden oluşan bir yer zannediyorlar. En ufak eleştiride ırkçı ilan ediyorlar seni. Avrupa'nın sonu çok hazin olacak hem de çok...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nike
S
geçen yıl
Yüzbaşı

ahaha sana belçikalı kız hesabı vereyim ağzının payını ver ona




Bu mesajda bahsedilenler: @Six Feet Under.
S
geçen yıl
Yarbay

kise sürülecek akıl yok



E
geçen yıl
Yüzbaşı

Etme bulma dünyası, geçen yüzyıl Afrika'yı yağmaladılar bu yüzyıl da Afrikalılar intikamlarını alacaklar... Bunlar daha iyi günleri.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.