Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
150
Cevap
33335
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Bedelli Askerlik Kıdem Tazminatı Hakkında (4. sayfa)
R
5 yıl
Er

Merhabalar, davası olanlar verilen duruşma tarihleri hakkında bilgilendirme yapabilir mi? Özellikle Anadolu illerinde dava açan varsa sevinirim. Ortalama çözüme ulaşma süresi benim açımdan önem arz ediyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Er

Bir gelişme yok mu acaba?? Lütfen haberdar edin..



S
5 yıl
Er

Bir gelişme yok mu acaba?? Lütfen haberdar edin..



O
5 yıl
Çavuş

Sanırsam bi gelişme yok bende sürekli takip ediyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Çavuş

Konuyla ilgili yeni gelişme var mıdır?

Bir de, şirketin vermemesi durumunda ihtar için noter, dava için avukat masrafları yaklaşık ne kadar tutar? Özellikle bu yola giren arkadaşlar daha net cevap verebilirler. Çalıştığım süre çok uzun olmadığından (2 sene), 1-2 sene sonra bir ihtimal alacağım para için değer mi değmez mi, bunu merak ediyorum.



R
5 yıl
Er

Herkese selamlar,

Malumunuz askerlik süreci 2020 ye kadar yayılan bir süreçte gerçekleşecek. Sizden ricam bu platformu biraz canlı tutmak. Önceki yazılardan dava süreci başlatan arkadaşların olduğu görülüyor. En azından bu süreçteki masraflar, ince detaylar konusunda öğrendiğimiz ne varsa paylaşmaya çalışalım. Gerçekten eğer bu işin sonunda mahkemeler işçi lehine karar verirse ciddi hak kaybına uğramış kişiler olacak. O nedenle alınan her bilgi altın niteliğinde. Kendi arastirmalarimdan anladığım kadarıyla bu tip bir dava minimum 4 duruşmada cozulebiliyor. Gördüğüm kadarıyla ilk davalarda 2018 Eylul ayları civarinda açılmış. Anadolu illerinde duruşmalar arası süre yaklaşık 2 ay İstanbul vb kalabalık illerdeki duruşma süreleri 3 ay kadar yani takribi 8 aylık 1 yıllık bir süreçte ilk kararlar çıkacaktır. Tahminim önümüzdeki temmuz Ağustos aylarında ilk sonuçları duyuyor olacağız.

Ben kendi adıma öğrendiğim her hususu burdan bildirmeye özen gostericem lütfen sizlerde paylaşımlarınızı esirgemeyin. Farklı platformdan konunun takipçisi olmak da fayda var. Herkese güzel günler dilerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Çavuş

Bende takipteyim hocam sürekli +



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rapsodiist
R
5 yıl
Er

Aynen öyle:) burasi başta iyi canlıydı devamını getirmek lazım. Doğru düzgün bir platform yok olayı takip edecek. Mevzunun çok gündemde olmaması mevcut işine devam edenler ve işyerinin anlayışıyla direk tazminatını alanların da olmasından. Umutsuzluğa kapılıp hakkı yedirmemek lazım diye düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onebelegidico
O
5 yıl
Çavuş

Doğru düşünüyorsun , ben çıktım ama alamadım dava da açmadım sonucun ne olacağını bilmediğim için eğer kazanılan davalar olursa bende açacağım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rapsodiist
E
5 yıl
Er

Arkadaslar merhaba

Benzer durumdan ben de muzdaripim. Fakat benim yaptığım büyük bir yanlışım var. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Askere gitmeden önce insan kaynaklarının bedelli askerlik nedeniyle istifa edenlere kıdem tazminatı vermiyoruz sözüne aldanıp nedensiz bir istifa dilekçesi verdim. Sonrasında ücretsiz izine çıktım ve askerden geldikten 2 hafta sonra da işten ayrıldım. Askere gittiğimde kıdem tazminatı alıp işten ayrılanları duydum ve sonra anladım ki bu çalıştığım kurumsal firma şark kurnazlığı yaparak beni ağına düşürmüş.

Avukat tuttum ve şirket avukatlarıyla avukatım arabuluculuk görüşmesi yaptılar fakat şirket istifa dilekçem elinde olduğu için ödeme yapmayacağını belirtti.

Bu durumda dava açmalı mıyım sizce? Kazanma şansım var mı? Avukatım kazanma durumuma bıçak sırtı dedi. 4 seneyi aşkın emeğim var ve bu yaptığım hata çok gücüme gitti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Er

Değişik bir durum olmuş. Ben olsam bu tip bir durumda iyi bir avukat arardım. Çalıştığınız süre uzun ve alacağınız miktar değer bir tutarsa, avukatla kazanma durumunda yüzde üzerinden anlaşılıp dava açılabilir. Belki burda ki kişilerden iyi bir avukat tavsiyesi gelebilir. Kolaylıklar dilerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @exkea
E
5 yıl
Er

Teşekkür ederim cevabın için. Şuanki avukatım kazanma durumunda alacaktan %20 istiyor. Yaklaşık 25.000 lira Kıdem tazminatı alacağım var. Kaybettiğim durumda cebimden 3.000-5.000 TL arası bir miktar çıkmış olacak. Tavsiyelerinize açığım arkadaşlar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rapsodiist
R
5 yıl
Er

Ben seni çok gaza getirmiş olmayim ama 3 - 5 bin dediğin rakam seni çok sarsmayacaksa bence aç davani. Nerden baksan bir yıl sürecek zaten şu an ki mevduat faizleri %20 de. bu demek ki kazanırsan avukatın parası çıkacak zaten faziden. Artı olarak sen geldikten sonra iş yerinin seni düşürdüğü durumdan kaynaklı sanırım işsizlik maaşı da alamiyorsun su an. Buradaki zararını da çıkarmanın elbet yasal bir yolu vardır. Bunlari da düşün derim. Eğer ki döndükten sonra baska ise girmediysen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @exkea
O
5 yıl
Çavuş

hocam eğerki avukat kesin alırız diyorsa bırak isterse %50 sini alsın yeterki bu tip firmalara paranı kaptırma . 1 kurus bile hakkın varsa bırakma cünkü onlar 1 kurusun dahi lafını yapıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rapsodiist
E
5 yıl
Er

@onebelegidico

Avukata göre kazanma durumum bıçak sırtıymış. Kaydebersen 3.000 TL gider, kazanırsan 20.000 TL alırsın dedi. Girilebilir bir riskmiş dediğine göre. Kesin kazanırım diye bir ifadede bulunmadı. Bende firmaya kaptırmak istemiyorum ve dava açmak gönlümden geçiyor kaybedeceğimi bilsem bile.

@rapsodiist

5.000 TL 'ye kadar beni sarsmayacak. En az 1 sene sürecekmiş. Ayrıldıktan sonra firmadan bir iş bulup çalışmaya başladım bu nedenle işsizlik maaşını hiç düşünmedim. Peki ya davayı kaybettiğim durumda karşı tarafın avukatlık ücretini faizle mi ödeyeceğim?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onebelegidico @rapsodiist
R
5 yıl
Er

Bu kaybetme durumunda karşı tarafın avukat masrafi olayını avukatına sorup bize de bilgi versen çok güzel olur. Benim bildiğim kadarıyla herkes kendi avukat masrafını ödüyor ama çok emin değilim. Dava tiplerine göre değişiyor sanırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @exkea
O
5 yıl
Çavuş

hocam bende o yüzden dava açmadım ve bekliyorum. Askere gitmeden once avukat ile görüştüm bana ne sonuc olacağı belli olmadığı icin beklememi önerdi. Bu konu ile kazanılmış vs. davalar olduğu anda bende direk avukata gidip dava açabileceğim yada işyerine gidip bakın acılmıs davalar var kazanılmış ya benim tazminatımı verin yada bende gidip dava açacağım diyeceğim . Ama şuan bekliyorum dediğim gibi




Bu mesajda bahsedilenler: @exkea
C
5 yıl
Çavuş

Bende çoğunuz gibi tazminat kaygısı içerisindeyim.Bedelli çıktığı zaman ertesi gün yetkililere İK'yı arayıp sormalarını rica ettim ve sonuç 21 gün hakkı var onu kullandıracağız vs gibi bir cevaptı.Şaşırdım başta kullandırmak derken falan ben mi askere gidiyorum şirket mi anlam veremedim.Sesimi çıkarmadım 7-8 ay kısmetse Ağustos sonu gidiceğim.Haziran sonuna doğruda şirket yetkililerine tekrar bu konuyu karşılıklı açacağım sorma gibi değilde net bir tavırla bu arada avukatla hiç görüşme yaşamadım ama önce avukattan fikir alışverişi yapıp oluru-olmazı konuşup sonrasında şirketle görüşmek istediğimi beyan edeceğim.Umarım bu 7-8 aylık süreçte şirketin fikiri değişmiştir diye umuyorum.

Kendi çapımda araştırdığım,bulduğum belge ve videolar var bu konu hakkında umarım birilerinin işine yarar.Birincisi bu tasarıyı tasarlayıp sunan ve altında tek yetkili imzası olan ve ulusal kanalda açık bir şekilde ''ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI TAZMİNAT ALABİLİR'' diye beyanı var ve kaçak göçek cümlelerle değil tekrarlayarak devam ediyor.Uzun versiyonunu atıyorum dava vs dosyalarına eklenebilir veya işverene gösterilebilir.Ayrıca mail atmakta fayda var Sn.Mehmet MUŞ'a bu konuyla alakalı olarak.

https://www.youtube.com/watch?v=28RGWCpw-xY


Diğer bir paylaşımımda değerli bir hukukçu ve bu konuda bilirkişi niteliğinde bir saygın kişi olan Av.Prof.Dr Talat Canbolat'ın sade ve teker teker bu durumu ele alarak yararlı bir paylaşımı mevcut.

https://www.youtube.com/watch?v=LEJpZ5EOz7Q

Birde mali müşavirlikten bu konuyla alakalı Ankara'daki ana büroya bunun hakkında bir dilekçe sunmuş kendiside bizler gibi tazminat hakkını sorgulamak için bunu paylaşmış ve müşavirler odası başkanlığınında cevabı bizlere yarayacak yönde büyük bir kurum sonuç olarak ve mali müşavirler genelde bu konuda tazminat alınması yönünde baskıları var.

http://www.asmmmo.org.tr/haber-detay/7146-sayili-yasa-hukumlerinden-istifade-ederek-para-yatirmak-sureti-ile-askerlik-yapan-calisanlar-kidem-tazminati-talep-edebilir-mi/3133

Diğer bir paylaşımda yine serbest bir mali müşavir olan Atakan Kayataş'ın davetli olduğu İŞ MAHKEMELERİ VE YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA İŞYERİ UYGULAMALARI konulu 2-3 saatlik videosu mevcut tazminatlar bölümüne gelindiğinde gelen bir bedelli askerlik sorusunuda cevaplıyor net ve anlaşılır bir dille yakın tarihte yapılan bir seminer.Kendiside iş mahkemeleri konusunda aktif ve değerli bir isim.

https://www.youtube.com/watch?v=ck-qkVQGhp8&feature=youtu.be&t=12765

Bunları sizlerle paylaşmak istedim umarım hepimiz bu durumdan galip çıkarız ve uğraşmadan hakkımızı alırı diye umuyorum.Yararlı olacağını düşünüyorum faydalanmanız dileğiyle...


Bu mesaja 1 cevap geldi.