Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1421
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bçimlendirilemeyen SSD (850 evo)
C
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar geçen gün 250 gb Samsung 840 evo aldım. sıfırdan win10 pro kurmaya çalıştım ancak biçimlendirilemedi hep hata verdi (disk biçimlendirilemiyor)

sonunda eski hard diske win 10 kurdum ama ssdyi yine biçimlendirmiyor. üçüncü partı bir yazılımla biçimlendirmeye çalışacağım bu ssd şu an raw formatta görünüyor ancak format atamıyorum. ssdnin arızalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim disk neden biçimlendirilemiyor olabilir?



İ
7 yıl
Yüzbaşı

arızalı olduğundan olabilir.

anakartta hot plug özelliği varsa windows çalışırken kabloyu söküp takmayı deneyebilirsiniz. riskli bir şeydir normalde ama, o özelliği koyduklarına göre bişey olmaması lazım. yine de riski göze alıyorsanız yapın, ben sorumluluk kabul etmem.


çok yolu denedin olmuyorsa arızalıdır çok büyük ihtimalle.



C
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hallettim ama nasıl halletim bende bilmiyorum sistemden önce exfat olarak biçimlendirdim öyle olunca sitem gördü sonra mevcut hdd mi olduğu gibi ssd ye klonladım. bu sefer okuma hızı 500 küsür yazma hızı 20-30 larda çıktı sonra windows üzerinden bir sürü ayar değiştirdim nihayet normal kullanıma başladık.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.