Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
182
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Başlangıç elektrogitar tavsiyesi 5000 civarı bütçe var
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Klasik gitar çalmışlığım var öyle çok iyi değilim ama eric clapton,pink floyd falan çaldım
Herneyse 5000tl bütçe var metallica megadeth guns and roses tarzı metal dinliyorum
Amfi ve gitar ne önerirsiniz ???



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 yıl
Yüzbaşı

metal gitar olarak ibanez ve schecter marka gitarlara bakabilirsiniz.

ucuz arıyorsanız ibanez biraz daha ılık tonda ses verebilirken schecter'lar sert tonda ses verir. (sesler için videolardan vs dinlemeniz daha iyi olabilir)

ibanez alacaksanız ve ilk elektro gitarınız ise whammy barsız alabilirsiniz, akort kaçırma daha az olur, teller daha rahat değiştirilebilir. tabi fiyat arttıkça (tek gitara 8 bin TL verebilirseniz) bu akort kaçırma olayı düzeliyor. ama başlangıç seviyesi olarak whammy barsız alın bence. ibanez için quantum veya inf manyetikli gitar alabilirsiniz, en ucuz model olarak grg 121dx altına inmenizi pek önermem.

schecter'ları gidip denemeniz lazım. sapı ibanezler kadar düz/ince olmaz, çalması biraz daha zordur, 6 bin tl modellere kadar. daha sonra da zaten genelde emg veya seymour duncan'ın manyetiklerini koymuşlardır. ucuz gitar alıp ilerde manyetikleri değiştirebilirsiniz (lehimle vs oluyor).

amfi olarak blackstar ve roland(katana) markalarına bakabilirsiniz. amfiyi 2. el alıp artan parayla daha üst model gitar almak mantıklı olabilir.

kulaklıkla çalarım derseniz gitar prosesörü de bakabilirsiniz amfi yerine. boss gt1, mooer ge200, zoom g3n g5n gibi bir sürü model var. boss, mooer, zoom başlangıç modelleri olan markalardır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 21 Temmuz 2020; 23:21:45 >

L
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: markidos

Bu mesaj silindi.
uzun zamandır baktığım takip ettiğim bir gitar son 3 senede 1800 küsürden 3400 küsüre çıktı; bir arkadaşın 4500 TL ye aldığı bir piyano da şimdi 8500 TL olmuş.

this is magic.



V
4 yıl
Yüzbaşı

Amfiyi direkt almak yerine ses arayüzü ya da prosesör alıp kulaklık ile çalabilirsiniz hocam,

Onun dışında üstteki mesaja imzamı atıyorum ben de
Ibanez en ideal tercih diye düşünüyorum. Bir de sağ eli oturtana kadar Floyd Rose kullanmamak daha iyi olur gibi yani sabit köprü almayı düşünebilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.