Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
593
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Başa Bela Trafik Sigortası
K
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Trafik sigortası ile ilgili bazı sıkıntılarım oldu. Sigortacıyı aradım fakat tam olarak çözüm bulamadım.

Şimdi sorun tam olarak şu:
2009 yılında bir araç aldım 2011 yılında sattım sattıktan sonra trafik sigortasını iptal ettirmedim (İptal edildiğini, iptal edilmezse sıkıntı çıkaracağını falan bilmiyordum). Tabi ben trafik sigortasını iptal ettirmediğim için aracı sattığım halde sistem sigorta yaptırılmamış gibi görmüş ve her ay bana kademeli olarak zam yansıtmış.
2013 yılında başka bir araç aldım. Millet 200 tl civarında sigorta yaptırırken ben 543 tl ye zor zahmet –en ucuz o idi- sigorta yaptırdım ki ben 2011 de sattığım aracın sigortasının devam ettiğini bilmiyordum, galiba o yüzden çok çıkıyormuş, sonraki seneler bir miktar düştü ama yine de yüksekti. Neticede 2013 aldığım aracı da ihtiyaçtan 2015 yılında sattım fakat bu sefer -öğrendiğim için- sigortayı iptal ettirdim.
Sonuç olarak şu an arabaya ihtiyacım var ve bir araç bakıyorum baktığım kişi çok genç ve kaza yapmış 1800 tl trafik sigortası çıkmış. Aracı ben alırsam ne çıkar diye sigortacımı aradım tc kimlik no dan baktı yukarıda açıkladığım durumları anlattı. Ben yeni bir sigorta yaptırırsam ilkine göre çok pahalı çıkar, çünkü devam ettiği halde yaptırılmamış gözüküyor; ikinci aracın devamı olarak yaptırırsam iptal ettirdiğim ve hiç kaza yapmadığım için çok uygun çıkacağını söyledi. Peki bunun seçimi nasıl olacak dedim eskiden manüel oluyormuş ama şimdi otomatik olacak falan dedi yani tam olarak benim sorunum nasıl halledilecek. Sigortacı arkadaşlardan yardım.



İ
8 yıl
Yüzbaşı

B
8 yıl
Yarbay

Sigorta şirketleri kazanmıyoruz diyorlar, fakat dünyanın hiç bir yerinde bizim ülkemizdeki kadar sigorta şirketi yoktur? Nasıl oluyor da kazanmıyorlar, kazanmayan şirket kapısına kilit vurmaz mı? Ne hikmetse her sene yeni yeni sigorta şirketi isimleri duyuyoruz. Arkadaş 10 yıldır kazam yok 125cc motosiklet kullanıyorum geçen yıl 70 liraydı bu yıl 205 lira, insaf yahu motorun değeri 900 lira



B
8 yıl
Yarbay

Hazine ile ne alakası var?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Çavuş

yeni trafik düzenlemesiyle birlikte sigorta şirketleri arasında çok büyük teklif farkları oluştu.Sigorta kapsamının genişletilmeside fiyatlara yansıdı.Ancak benim size önerim olabildiğince farklı firmadan teklif almanız.Kredisi yüksek olan firmalar her zaman daha düşük teklif verir.
http://www.enuygun.com/bilgi/trafik-sigortasina-iki-kat-fazla-oduyor-olabilirsiniz



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Onbaşı

Merhaba arkadaşlar 2007 corolla alıyorum önümüzdeki hafta istanbulda oturuyorum araç 54 plaka, aracın plakası eskiden 54 olunca ucuz oluyordu diye biliyorum şimdi ikamet edilen ile göre değişiyor diye duydum.şimdi aracı 34 plaka mi yapmalıyım yoksa 54 mü kalsın birde ikameti küçük şehirde olan bi akrabamin üzerine alsam mi daha karliyim bilemedim tecrübeli Sigortacı arkadaşlar yardimci olursa sevinirim uygun bi teklifte bulunursaniz sigorta yaptirabilirim tanıdığım bi Sigortacı yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba ben sigortacı değilim ama benim sigortacım çok iyi sizin için 20 den fazla sigorta şirketinden araştırma yapıyor hangisini istiyorsanız onu size sunuyor.

Bence aracınızın 54 kalması daha iyi. 34 olunca değişecek olan bir şey yok her ihtimale karşı 34 plakalar daha çok çıkıyor bence. Ne kadar da artık plakanın sigortaya etkisi yok dense de.

Bir de plaka değişmezse işlemleriniz azalır hem de plaka değişmeyeceği için 110 - 120 tl gibi cebinizde kalır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelikuputis -- 25 Ocak 2016; 12:16:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erhansahin058
B
8 yıl
Yarbay

Bu iş çok can sıkmaya başladı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Onbaşı

Sigorta şirketleri dediklerine göre sırf 2015'te 1.7 milyar TL zarar etmişler trafik sigortasından. Eee iyi güzel sen bu zararın faturasını, horca araba kullanıp, sana ekstra külfet çıkartan adamdan tahsil edeceğine, ne akla hizmet 5 senedir tek bir kazası dahi olmayan adama yüklüyorsun?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.