Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
99
Cevap
9959
Tıklama
55
Öne Çıkarma
Cevap: bankadaki paralara el konulur mu (4. sayfa)
A
2 yıl
Yarbay

Hayır işte bile benim vicdanım rahat çok savaşdım çünkü bu bir siyasi mesele değil istersen git Hdp ye oyunu ver ama bu bir Ülkenin kaderini etkileyen birşey dedim bunu destekleyecek kadar kör olmamalısınız dedim cevremde çok tartışıtım şimdi ölse halk umrumda olmaz tercihlerinin sonucunu sancısını çekiyoruz işte bin pişman oldular ama son pişmanlık fayda etmez hiç onlarla aynı gemide değilim gebersinler die bekliyorum hic acımamam üzülmemde.Benim kuzenim duvardan duvara vuruyor kendini şu anda Rusyadan şikayet ediyodu bütün malını servetini Türkiyeye taşıdı şu anda Ülkenin durumunda dolayı başı çok ağrıyor boşanma noktasına geldi bende keyifle içimin yağları eriyerek seyrediyorum bu durumu buda Evet dedi refarandukda tam reis aşığı şimdi bedelini ödeyince elim kırılsaydıda vermeseydim oldu.Yok öyle bu kara halk acı çektikce bende oh diyecem bunu hak ettiler hak ettiklerini yaşamadan ölmesinler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @deathless73
D
2 yıl
Teğmen

Ne diyeyim bu mükemmel doğru yoruma,haklısın çekmeden kimse ölmesin o ayrı konu da bizde çekiyoruz işte onlar ile birlikte maalesef ,ne diyeyim Allah sonumuzu hayır etsin 🙏‼️😔



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aykut291
U
2 yıl
Yarbay

Olanlar herkesin akıl sağlığını bozdu nerdeyse. Hiçbir şey yapamazlar...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

başlıktaki gibi düşünen insan bir şekilde bankadaki parasını yurtdışına taşır bence. yurtdışına para taşımak çok çok zor değil.



H
2 yıl
Yarbay

Milli ekonomik savaş diyip mesela tüm mevduatları 6 TL'den bozarsa kim ne yapabilir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
2 yıl
Binbaşı

Katolik temelli, sahte masallarla bezeli, iskeletlerden oluşan uyuyan bir toplum ve sadece "Koç"um benimlere çalışan Vatikanımsı bir hayvanat bahçesi veya kümes...




< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @enizam
E
2 yıl
Yüzbaşı

Limit koyabilirler veya vergiyi arttırırlar muhtemelen.



Y
2 yıl
Yarbay

Bankada dolar hesabı dediğiniz şeyler tamamen sanal bir karşılıktan ibaret. Basılı karşılığı olduğunu mu zannediyorsunuz ? Dolar çarpanlı sanal bir hesap satın alıyorsun sadece.

Bankadaki dövize el koymanın reel dünyada bir karşılığı yok. Tüm dünyada bankalarının döviz rezervi eksi yazar. Sattığı doların karşılığını elinde bulundurmuyorlar çünkü.

Ayrıca böyle bir durumda dolar 40-50 lira olur. 3 haneleri bile görür.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Binbaşı

Tekalif-i Milliye yüzde 40ına el koydu şuanda vergi oranlarıyla yüzde 50den fazlası zaten devlete gidiyor ona rağmen batıyoruz




Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
H
2 yıl
Yarbay

Devlete borcu olan ve başka kimseye borcu olmayan bir şirketin ortağıyım.

Dövizim şahsi hesabımda. Şirket hesabından aktardım. Bunu kolaylıkla yaptım çünkü şirketin ortaklarına ciddi miktarda borcu vardı. Dolayısıyla, canım istediği gibi şirketin parasını şahsıma çekebiliyorum. Şirketin devlete olan borcu yapılandırıldı. Taksit taksit ödeniyor. Bu dolardan bozularak ödeniyor.

Diyelim çekilebilir dövize sınırlama getirdiler. Tek yapmam gereken şahsi hesabımdan şirket hesabına dövizi aktarmak. Şirketin vergi ve SGK taksitlerini dövizi bozup ödeyeceğim. Buna izin vermezlerse (ki verirler) devlete olan borcumu ödeyemem. Kendileri bilirler. odeyemedim diye korkmam. Çünkü zaten zırt pırt yapılandırma çıkarıyorlar. Mevcut yapılandırma bozulursa, seneye bir tane daha çıkar. Yaptırırız.

Dövizi TL ile almadım. Bunu da kanıtlayabilirim. İhracatçı idi bu şirket. Elimdeki döviz ihracat bedelidir. Bir kuruş TL ile dolar almadım.

Dolayısıyla dolar hesaplarını kitlerler ise kendileri bilirler. Vergi borçlarımı tıkır tıkır ödüyorum. Kitlerler ve bana izin vermezlerse devlete olan borcumu ödeyemem. Zaten icra vs çok uzun süre geçmedi ise yapmıyorlar. O yüzden onlar düşünsün.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 25 Kasım 2021; 20:47:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kayı Boylu
R
2 yıl
Yüzbaşı

Konulur. Hem de gome gome konulur.

Turkiyede bundan bir kac sene once bir is bankasi hissesi kavgasi vardi hatirlayan vardir. Bu kavgada ataturkun kendisine ait olan hisseler yine ataturk tarafindan chpye devredilmis, parti tuzel kisiligi vasi olarak bu hisselerden sorumlu birakilmisti. Malum sahis seneler boyunca, bir ozel kisinin vasiyetnamesi uzerinden devlet olarak bu hisselere el koyacagini soyledi defalarca. Bu forumda olsun disarida olsun bunun ne kadar yanlis olsugunu, ama otesinde nelere kapi aralayacagini da defaatle dile getirdi insanlar.

Sonuc olarak is bankasi hisselerine ne oldugunu kimse bilmjyor an itibariyle, sanirim el degistrildi, yada mesele sonraki secime kadar unutuldu.

Yani, gozunu is bankasi hisselerine diken adam yarin senin benim dolar hesabima da gozunu gayet dikebilir bu bir.

Ikincisi, bankaya yatan doviz nereye gidiyor ? Merkez bankasina gidiyor, cunku her yatan hesaptan zorunlu doviz karsiligi kesiyor MB. Son 2 yilda da devamli olarak zart zurt bu miktarlarla oynadilar. Demekki zorunlu karsilik da oyle ise gelince degisebilir, yani ilerde mb cikip dovizleri bundan sonra yuzde 50sini bana vereceksin diye de bilir.

Ucuncusu, bankaya yatan doviz ne oluyor? Banka o.dovizi yuksek tutardan baskasina satiyor. Turkiyenin icinde bulundugu mevcut durum sebebiyle insanlar ve sirketler dovize abanmis durumda. Senin 6 tlden bankaya attidigin dovizi ayni banka 12 tlden baskasina satiyor istenildigi zaman. Bu ne demek ? Ihtiyacin oldugu zaman bankaya gittiginde doviz istediginde bankanin sana verecegi doviz yok demek. Banka sana o parayi vermek icin ya kendisi borcalanacak ya da baskasinin dovizini sana bozacak demek.

Dorduncusu dovizi olanlarin vatan haini olmasi. Doviz alan sirketler son yillardir bu ulkede ocu muamelesi gordu goruyor. Bundan bir kac hafta once tutari ne olursa olsun doviz alan insanlarin fislenmesi icin yasa cikarildi. Doviz burolarinin protestosu neticesinde miktar 100usd ye cekildi ama yasa hala net degil. Demekki istendigi zaman boyle bir yasa da cikarilip, doviz alanlar fislenebilir sonucu cikarmak mumkun.

Sonuc olarak; kibrostaki sakalli ekonomist amcanin veya istanbuldan sallayan analistin ne dedigi umrumda degil. Ayni analistler ekonomistler senelerden beri akp neden dusuk faizde direttigini cozmeye calisiyor. Halbuki cevabi net, faiz haram, baska sebebi yok.

Bunu bile daha cozememis ekonomist tiplerin cikip "turk bankalari guvenlidir" demelerinin bes kurusluk degeri yok gozumde.

Mevcut politik sistem icinde turk bankalari da mevduatlari da guvende degildir. Akli olanlara da tavsiyem en kisa surede bankalara gidip doviz hesaplarini kapatip dovizi nakit olarak saklamalari yonunde olacaktir. Illa guvenli olsun diyorsanoz, bankalardan kasa kiralayin, parayi orada muafaza edin.

Turkiye onumuzdeki birkac ayda asagi yukari 240milyar tl yabanci borc odemesi gerekiyor dunku kura gore.

Aralik ayinda 1 indirim daha gelecek, mb bunu acikladi son indirimu yaparken. Kur artisi enflasyonu gazlayacakken, kurlarin daha da yuksege gidecegi netken, faiz inidirmiyle daha da beter olacak. 22ye kadar dolarin 15 17 bandini gormesi gayet mumkundur. Durum buyken, bankalarin kendilerine 5tlden 6tlden yatan dovizleri geri odemesi mumkun degil.

Bankaya para yatiran yarin yaya kalir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
2 yıl
Yarbay

Kasa konusu dahil aynen katılıyorum.

TEknik olarak yapılır ama dolar 60 TL olur diyenler de dikkat etsin. 60 TL şu anki miktarın sadece 5 katı. 5 sene önce de dolar 1/5ti.

Cesaret de eder, cüret de eder. "Ne işin var lan dolarla ihracatçı mısın sen hain misin " dese alkışlayacak milyonlar var. HErşeyi yapabilir, olmaz demeyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @REV0
S
2 yıl
Yarbay

Savaş seferberlik olursa zorla borç alabilir. Vergi olarakta tahsil edilebilir. Bunlar extrem uçlar ama. Temelde para zaten devletindir, dünya pastasından aldığımız payı dağıtma aracıdır. Dolar amerikan pastası, Lira türk pastası gibi düşünün.

Demokratik yoldan ise kanun çıkarır, istenilen döviz miktarını veremeyen bankaların sorumluluğunu kaldırıp TL ile ödemesine imkan tanınabilir, yine aynı şekilde sabit kur rejimide başlatabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Kasım 2021; 5:28:14 >

J
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

https://twitter.com/AACanli/status/1463903640142467076?t=2m2hFDd-3HofPgZXEh4xoQ&s=19
Mgk da kurtuluş savaşı verio. Tahminlerim doru gibi gözüküo. Yeni khk larla ipi daha da sıkıcaklar. Bireysel haklar bitikti şimdi dahada bitecek. Coğrafya kader.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

O konuda %100 katılmıyorum.Muhalefet kısmı tam anlamıyla çekmiyor yani aklı başında olanlar çekmiyor diyim.Millet parasını malını mülkünü altına dolara hisse senetlerine yatırıyorsa çekmez.Şu anda Bes i olanlar bile yaşadı fonlarla birlikte çok iyi paralar kazananlar var anlatabiliyormuyurum.Zengin insan ne yapacağını çok iyi biliyor hem bunlara isyan ediyor hemde kendisini korumasını çok iyi biliyor.Geberecek olanlarda açlıktan nefesleri kokuyor hemde bunları ölümüne destekliyor.Yani biraz sorgularsan aslında bu düzen muhalefetin işinede geliyor.Yani kime göre çekiyoruz neye göre çekiyoruz şu anda hiçte çekmiyorum ben tuzum kuru keyfim yerinde çünkü kendimi güvence altında aldım herkes gibi.Kısmi çekiyoruz Ülkede adalet parçalandı kendimizi sokakta güvende hissetmiyoruz çalıştığım iş yerinde hergün malın biri tarafından nezaman öldürülücem die beklemekteyim zira metroda bile insanlar güvende değil bunlardan çekiyoruz herkes gibi.Memurlar çekmiyor maddi anlamda elitler çekmiyor onlar parasına daha çok para katıyor. Toplumda ahlak ve adalet çöktümü kimse güvende olmaz bu böyledir o yönden çekiyoruz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deathless73
D
2 yıl
Er

Konmaz, Cubes Ankara hayalimin gerçekleşmesine şurada ne kaldı. 2023'te ben boşaltacağım hesabı.



W
2 yıl
Binbaşı

O yüzden hatta döviz karaborsaya düşmüştü.




Bu mesajda bahsedilenler: @trojana
G
2 yıl
Binbaşı

KONULUR



Z
2 yıl
Çavuş

Çok değil 6 ay sonra havalar ısınır biraz millete sağdan soldan aldıkları borçları dağıtır herşeyi unutturur ve borç ekonomisiyle aya giderler.Nerde kalmıştık!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Teğmen

Bankalar paralara el koymaz.
Bankaların yönetimine güreşçi gelmez.
Bankalar negatif faiz vermez.
1+1 evler 2-3 milyon tl olmaz.
Tüik yalan söylemez.
Bankalar paralara el koymaz.