Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
384
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Balıkçılık hakkında ciddi yardıma ihtiyacım var?
4
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar 6 aydır balık avına çıkıyorum bazı şeyleri öğrensemde şuan dağılmış durumdayım.
Kısaca özet; izmir de oturuyorum güzelbahçe istihkamın oradan atıyorum hep.
Caperlan 350 marka kamış ve makine aldım decathlon dan takım olarak. 0.35 misina kullanıyorum. Yem olarak çoğu zaman mamun kullanıyorum ve yem ipiyle sarıyorum. İğne olarak hazır takım çapraz çupra takımı alıyorum.
Tüm bunlara rağmen balık pek tutamıyorum. Bir kaç tane ısparoz ve 1 2 tane gopez dışında yok yani. Atar iyi baya uzaklara atıyorum.
Bugün elinde şu açılmayan kamış olan yani sanırım lrf diyorlar öyle bir abi gördüm. Ucundaki sahte yem avuç içim kadar bir silikon yem gördüm. At çek yapıyordu o hoşuma gitti bide levreğe ve büyük balıklara atıyormuş.
Bana bir akıl verin nerde yanlış yapıyorum. Bu açılır 3.5 metre sanırım benim olta onun ismi nedir. Lrf ye mi geçmeliyim. Benimliyle lrf nin farkları nedir. Biri beni aydınlatabilir mi acaba ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Onbaşı

hocam öncelikle merhaba balık avlamak güzel bir hobidir ben 15 yaşımda başladım aradan bi okadar sene geçti surf kamış,spin ve lrf kamışları kullandım hala sezon açıldıkça balığa giderim ortalama 10'a yakın oltam var orta üst segment kamışlar öncelikle meradaki balıklar neyse ona göre yem ve malzeme ve olta seçimini yapacaksın çevrende kimse yoksa mera bulman biraz zaman alabilir aslında anlatılacak çok şey varda takıldığın yerleri sorarsan yazarım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam gittiğim merada ısparoz ve benzeri balıklar var. Bazen biraz daha büyük balıklar. 70 gr kurşunla bi 60 metre kadar atabiliyorum. Çupra gelenler olmuş 1 2 defa.
Öncelikle çupra tarzı ele avuca gelecek balıklar için hangi iğneyi kullanmalıyım. Genelde yem olarak mamun boru kurdu kullanıyorum.
Merak ettiklerim ise
1- çupra veya merada bulunan daha küçük balıklar için hangi iğne olmalı.
2- hazır takımlar sizce iş görür mü yoksa şu yılan dili felan dedikleri veya sonsuz gezerli bir takım hazırlasam daha mı iyi sonuç alırım.
3-- son olarak tasmalama hakkında hiç fikrim yok. Yani balık yeme vuruyor ben bekliyorum çoğu zaman vuruyor vuruyor sonra kesiliyor 2 dk sonra çekince yem ipiyle bağladığım yemler bile gitmiş oluyor ne zaman ve nasıl çektirmeliyim..
Şimdiden teşekkürler cevap için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mehmethabil
M
4 yıl
Onbaşı

yazması biraz uzun sürer ama bu videoları izlersen daha iyi anlarsın birde balığın çıkacağı zamanları öğrenmen lazım hangi zaman hangi balık çıkar gibi

https://www.youtube.com/watch?v=RDofRsOa5JU
https://www.youtube.com/watch?v=Cr2G88XYrWo



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.