Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
947
Cevap
942577
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: # BAKMADAN GEÇMEYİN! #Bedava template,kodlar,scriptler,AdanZye Herşey (29. sayfa)
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: lynx23

gsakin yine kayboldu?

alooooo.bu forumun kralı sensin.kaybolmasana iki de bir


yok canım o kadarda değil

işlerim yoğun biraz zaman buldukca eklıyorum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Adım adım resimli Windows XP TR Kurulumu

XP yüklemesi için üç yükleme stratejisinden birisi seçilmelidir:

Temiz yükleme: Bu yükleme seçeneği, kurulduğu bölümde bulunan önceki Windows sürümünü bütünüyle kaldırarak ve o bölümdeki diğer tüm dosyaları silerek XP'nin bütünüyle yeni bir kurulumunu yapar.

Var olan bir Windows sürümünü yükseltmek: Önceki Windows işletim sistemlerinden birisi sisteminizde kurulu durumda ise bunu XP ye yükseltebilirsiniz. Bu durumda Kur programı, birçok kullanıcı ayarını ve yüklü programları korur ve aygıt sürücülerini Windows XP uyumlu sürümlerine yükseltmeye çalışır.

Yan yana (birden çok işletim sistemi aynı bölümde) yükleme: Bu seçeneği, Windows'un varolan kopyasını da korumak istiyorsanız kullanın. Kur tamamlandığında, bilgisayarın her açılışında, hangi işletim sisteminin açılacağını seçebilirsiniz. Bu seçenekte yeni sürümün ayrı bir disk bölümüne yüklenmesi tavsiye edilir.

Bu yükleme seçenekleri mevcut sisteminizde bir işletim sistemi yüklü ise karşınıza çıkacaktır. Eğer ki yüklemeye başladığınızda sisteminiz boş ise, bu durumda zorunlu olarak temiz kurulum yapmalısınız. Biz burada temiz yüklemenin nasıl yapılacağını anlatacağız. Diğer yükleme yöntemlerinde de pek fark yoktur. Kur programının ekrandaki yörüngelerini izleyerek diğer yöntemleri de benzer şekilde kullanabilirsiniz.

Uyarı : Hangi yükleme yöntemini kullanırsanız kullanın, önemli dosyalarınızın ve bilgilerinizin yedeğini disket ya da cd-rom gibi harici bir ortama almanız tavsiye edilir.

Kuruluma başlamadan önce sisteminizin BIOS Setup yazılımından (donanımınızın belgelerine bakabilirsiniz) bilgisayarın açılışı sırasındaki önyükleme sırasını belirlemeniz gerekiyor. Bu sıralamayı; ilk önce cd-rom, sonra sabit disk, sonra da diğer ortamlar şeklinde yaparsanız Kur programı için gerekli ön hazırlığı sağlamış olursunuz.

Hazırlıklar tamamlandıktan sonra, Kur programını başlatmak için, Windows XP cd sini sürücüye takıp bilgisayarı yeniden başlatmalısınız. Eğer BIOS açılış önceliği ayarlarını doğru yaptıysanız, Windows XP Kur programı otomatik olarak başlayacaktır. Bir takım kopyalama işlemlerinden sonra şekil1 deki Kur programının giriş ekranını göreceksiniz


< Resime gitmek için tıklayın >

ilk seçenek XP kurulumunu gerçekleştirir, ikincisi ise varolan XP yüklemeniz bozulduğunda kullanmanız gereken seçenektir. ENTER'a basarak kuruluma devam ediyorsunuz. Hemen arkasından gelen Lisans Anlaşmasını da okuyup F8 tuşu ile kabul ettikten sonra disk bölümleme (partitioning) ekranı geliyor karşınıza

< Resime gitmek için tıklayın >

üst tarafta üç adet seçenek görüyorsunuz. Varolan bir disk bölümüne (partition) kurulum yapmak için ilk seçenek, yeni bir disk bölümü oluşturmak için "C" tuşu ile ikinci seçeneği kullanabilirsiniz. Eğer tüm bilgilerinizi yedeklemeyi unutmadıysanız tüm bölümleri silip, yeniden temiz bir bölüm oluşturmanız tavsiye edilir. Bu ekrandaki işlemleri de yaptıktan sonra, oluşturulan veya önceden varolan bölümü biçimlemek (format) isteyip istemediğinizi soran ekran gelecek karşınıza. Eğer ki yeni bölüm oluşturduysanız, mutlaka biçimlendirme yapmalısınız. Daha önce varolan bölümünüzü kullanmak istiyorsanız biçimlendirmeye gerek duymayabilirsiniz.

Biçimlendirme ekranında

< Resime gitmek için tıklayın >

iki farklı biçimleme tipi göreceksiniz: NTFS ve FAT dosya sistemi. FAT dosya sistemi MS-DOS işletim sisteminden beri kullanılmakta olan basit bir dosya sistemidir. NTFS dosya sisteminin FAT dosya sistemine göre oldukça önemli avantajları vardır. Örneğin; dosya ve dizinlerinizi şifreleyerek kullanmak, bilgisayarınızı kullanan sizden başkaları varsa, ya da ağdan bağlanan diğer pc lere çok ayrıntılı güvenlik denetimleri yapmak NTFS dosya sisteminin avantajlarındandır.
Bunların yanında verilerin daha sağlıklı ve güvende olması konusunda FAT e göre çok daha iyidir. Ancak; NTFS dosya sistemi kullanılan disk bölümlerine Windows 95/98/Me gibi işletim sistemlerinden ya da bunlara ait disketler ile açılmış sistemlerden doğrudan erişim mümkün değildir. Bunun yanında, ağdan erişim için böyle bir sorun yoktur. Hatta, yukarıda bahsedildiği gibi ağdan erişim söz konusu olduğunda NTFS, FAT e göre çok daha avantajlıdır.

Size uygun bir bölümleme seçerek Kur programına devam edin. Biçimleme bittikten sonra Kur, dosyaları kopyalamaya başlayacaktır. Gerekli dosyaları kopyaladıktan sonra Kur programı grafik olarak devam edecektir. Sisteminizle ilgili bilgiler toplanacak, aygıtlarınız kurulacak, bir takım dosya kopyalama işlemleri devam edecek. Bilgisayarınızın performansına bağlı olarak bu aşamadan sonra 30-40 dakikalık kurulum işleminiz var. Ekrandaki yönergeleri ve metinleri takip edin. Daha sonra klavyeniz, bulunduğunuz ülke gibi bölgesel ayarları yapacağınız pencere gelecek ekrana. Burada Türkçe XP kuruyorsanız, otomatik olarak bunlar Türkçe ve Türkiye'ye göre ayarlı olarak gelecektir. Ayarları kontrol ettikten sonra "ileri" düğmesine tıklayarak devam ediniz.
Şimdi sırada XP işletim sisteminin üzerine kayıt edilip yapılandırılacağı isim ve kuruluş adı bilgilerini gireceğiniz pencere var. Uygun şekilde doldurup "ileri" düğmesine tıklayınız.

Bir sonraki pencerede sizden ürün anahtarını isteyecek. CDniz ile birlikte size verilen 25 karakterlik ürün anahtarını (product key) yazarak devam ediniz.
Sıradaki pencerede, bilgisayar adını ve yönetici parolasını girmenizi isteyecek. Bilgisayar adı, yerel ağ ve İnternet üzerinde de kullanılacak olan bilgisayarınızın ismi olacaktır. Yönetici parolası da, bu bilgisayar üzerinde tam yetkiye sahip kullanıcı için vereceğiniz paroladır. Girerek devam ediniz.
Sonraki pencere de "tarih ve saat ayarları" penceresidir. Tarih ve saatiniz yanlışsa düzeltin, alt taraftan da bulunduğunuz bölgeye uygun saat dilimini seçip devam edin.


yine dosyalar kopyalayacak ve sıra ağ ayarlarına gelecek. Eğer ki yerel ağınız varsa, ya da İnternet'e bağlanmak istiyorsanız bu ayarları uygun şekilde yapmanız gerekecek. "Özel ayarlar" ı seçip devam edin. Sonraki pencerede ağ kuralları ve hizmetlerini göreceksiniz. İnternet'e ya da yerel alan ağına bağlanmak istiyorsanız Internet Erişim Kuralları (TCP/IP) işaretli olmalıdır. TCP/IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) dediğimiz kısaltma, İnternet üzerindeki bilgisayarların birbirleriye haberleşmek için kullandıkları ortak dil olarak düşünülebilir. Yani İnternet'e bağlanmak istiyorsanız onların dilinden konuşmak zorundasınız, TCP/IP yüklemeli ve doğru olarak ayarlamalısınız.

TCP/IP işaretli ve seçili durumda iken (üzeri mavi halde olmalı), "özellikler" düğmesine basınız.

< Resime gitmek için tıklayın >


Açılan, "Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) Özellikleri" penceresindeki ayarları siz uygun şekilde yapmalısınız. İnternet'e modem ile (çevirmeli ağ ile) bağlanıyorsanız, "Otomatik olarak bir IP adresi al" seçeneğini kullanınız. Alt taraftaki seçeneklerden de "DNS sunucu adresini otomatik olarak al" seçeneğini kullanınız. Eğer ki, İnternet'e modem ile değil de kiralık hat ya da benzeri başka yöntemle bağlanıyorsanız, ya da yerel bir ağ kurmak istiyorsanız sisteminizde kullanabileceğiniz IP adres bilgilerini öğrenerek buraya yazınız. "tamam" düğmesiyle onayladıktan sonra, "ileri" düğmesi ile devam ediniz.

Sırada etki alanı / çalışma grubu ayarları var. Eğer ki yerel ağ kullanıyorsanız, etki alanı denetleyiciniz (domain controller) varsa, bu pencerede alttaki seçeneği seçerek etki alanına katılabilirsiniz. Bu pencerede ne yapacağınızı bilmiyorsanız üstteki seçeneği kullanın ve bilgisayarınıza bir çalışma grubu ismi verin. "ileri" düğmesi ile devam edebilirsiniz.

Bu aşamada birtakım dosyalar kopyalanacak ve yaptığınız ağ ayarları etkinleştirilecek. Sonra sistem yeniden başlatılacak. Bu aşamada Kur programının işi bitiyor, bilgisayarınız yeniden başladığında bir yardımcı sihirbaz programı çıkacak, birkaç ayar daha isteyecek sizden, sonra kurulum tamamlanacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

yeni ve müthiş autocad ders notları..ilk defa

arkadaşlar milli eğitim bakanlığı megep projesi kapsamında modüler eğitime geçiyor..işte bu proje kapsamında her dersin ders notları hazırlanıyor. işte bilgisayar destekli çizim dersi olarak autocad ders kitabı.. toplam 300 sayfaya yakın. dosyayı indirip açtığınızda 2 parça halinde olduğunu göreceksiniz...sıfırdan ileri dereceye kadar herşey var.

güle güle kullanın.....notlar çok yenidir..öğretmenlerin elinde bile olduğunu sanmıyorum...

http://www.mega upload.com/tr/?d=EC2W9SAD





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 6 Mart 2006; 19:50:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bilgisayar eğitimiyle ilgili müthiş dökümanlar.....

http://rapid share.de/files/9345399/emre.rar.html

rar şifresi: dagored

http://img15.imagevenue.com/img.php?loc=loc97&image=f2013_1.JPG





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 6 Mart 2006; 19:55:33 >
Bu mesaja 6 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Regedittin Sırları (PÜF NOKTALARI)...! *** MUTLAKA BAKIN ***

Aşağıdaki püf noktalarını uygulamak için "BaşlatÇalıştır"ı seçin ve komut satırına "regedit" yazın ve tamamı tıklayın.

Belgeler Menüsünü Kaldırın.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent versionPoliciesExplorer’da Yeni*IkiliDeğeri açın ve dosyaya "NoRecentDocsMenu" yazın. Çift tıklayın. Değer verisini 01 00 00 00 yapın.

Başlat Menüsü’nde Oturumu Kapat’ı Kaldırın.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionPoliciesExplorer’da Yeni*IkiliDeğeri açın "NoLogOff" yazın.Çift tıklayın. Değer verisini 01 00 00 00 yapın. Eski haline getirmek için 00 00 00 00 yapın.

Temp Klasörünü Otomatik Temizleyin

C:WINDOWSTEMP klasörünü baslangıçta boşaltmak için "AUTOEXEC.BAT" dosyasına "del C:WindowsTemp*.tmp>nul" satırını ekleyin. Bunu yapmadan önce "AUTOEXEC.BAT" dosyasının yedeğini alın.

Günlük Sistem Yedeğini Azaltma-Arttırma

Günlük sistem yedeğini isteğinize göre azaltıp arttırabilirsiniz bunun için "SCANREG.INI"de "MaxBackupCopies=5" değerini azaltın vaya arttırın.

Animasyonsuz Menüler

HKEY_CURRENT_USERControl PaneldesktopWindowMetrics’de sağda "MinAnimate’i 0" yapın.

Scandisk Açılmasın

Bilirsiniz bilgisayarınız kilitlendiği zaman yeniden başlatmak zorunda kalabilirsiniz ve bunun sonucunda bilgisayarınız başlangıçta mavi bir ekranda SCANDISK yapar. İşte bu sinir bozucu olaydan kurtulmak için(Bana göre) "C:" dizininde bulunan "MSDOS.SYS" dosyasında bulunan "[options]" altında bulunan "AutoScan=0" yapın.

"Çalıştır" Listesinin Silinmesi

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionExplorerRunMRU’da sağdaki listeyi silin.

"Bul" Listesinin Silinmesi

Sizin aradığınız dosyaların başkaları tarafından görünmesini istemiyorsanız HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoft WindowsCurrent VersionExplorerDoc FindSpecMRU bölümüne gelin ve sağ taraftaki listeyi silin.

Masaüstünde Silinmeyen Simgeleri Silebilirsiniz.

Masaüstünde bulunan "Geri Dönüşüm Kutusu, Ağ Komşuları vb.." gibi silinmeyen iconları silebilirsiniz bunun için yapmanız gereken HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionExplorerDesktopNameSpace’de alt anahtarlardan istediginizi silin. Dikkat:Eğer bu silmeyi düşündüğünüz öğelerin kopyasını almassanız bir daha geri gelmeyebilirler.

Add/Remove
Kurala uygun bir şekilde kaldıramadığınız programları "Regedit"ten kaldırabilirsiniz. Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINESoftware MicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall’ da kaldıramadığınız programların ismini bulun ve silin.

Explorer Logosunu Değiştirin

Internet Explorer penceresinin sağ üst tarafında yer alan minik simgeyi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz bunun için yerleştirmek istediğiniz görüntüyü 32x32 ebatlarında ve *.BMP formatında olması lazım sonra bu yapmış olduğunuz görüntüyü "Windows" dizini altına yerleştirin. HKEY_LOCAL_MACHINE SoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain bölümüne gelin, Düzen menüsünden Yeni * Dize değeri komutunu çalıştırın ve adını "smallbitmap" koyun, değerine ise dosyanın ismini yazın.

Denetim Masasındaki Öğeleri Kaldırın.

Denetim Masasında bulunan simgelerin bazılarını veya hepsini kaldırmak istiyorsanız şu yolu takip edin Başlat menüsünden "Çalıştır" komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusuna "CONTROL.INI" yazıp Enter tusuna basın.Yüklemesini istemediğiniz simgelerin isimlerini [don’t load] bölümünde belirtmeniz gerekli. Mesela Modem denetim masası simgesinin görünmesini istemiyorsanız bu bölüme "modem.cpl=no" satırını ekleyin.Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Diğer denetim masası simgelerinin *.CPL dosyalarının hangileri olduğunu öğrenmek istiyorsanız C:WINDOWSSYSTEM klasöründe *.CPL dosyalarını aratın.

Sisteminizi Başkaları Karıştırmasın
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsion PoliciesSystem’de Yeni*Ikili Değer açın. İsim olarak aşağıdakilerden herhangi birini verebilirsiniz. Çift tıklayın. Geçerli duruma getirmek için değer verisini duruma göre 01 00 00 00 yazın.

•NoAdminPage (Şifre’de Remote Administrtion yok olur.) •NoConfigPage (Sistem’de Donanım Profilleri yok olur.) •NoDevMgrPage (Sistem’de Aygıt Yöneticisi yok olur.) •NoDispAppearancePage (Görüntü Özellikleri’nde Görünüm yok olur.) •NoDispBackgroundPage (Görüntü Özellikleri’nde Artalan yok olur.) •NoDispCPL (Denetim Masası’nda Görüntü simgesi yok olur.) •NoDispScrSavPage (Görüntü Özellikleri’nde Ekran Koruyucu yok olur.) •NoDispSettingsPage (Görüntü Özellikleri’nde Ayarlar yok olur.) •NoFileSysPage (Sistem’de Basarım’da Dosya Sistemi yok olur.) •NoProfilePage (Şifre’de SUser Profiles yok olur.) •NoPwdPage (Şifre’de Şifre Değiştir yok olur.) •NoSecCPL (Denetim Masası’nda Şifre simgesi yok olur.) •NoVirtlMemPage (Sistem’de Başarım’da Sanal Bellek yok olur.)

CPU’nuzun kimliği

Bunun için CPU’nuz Intel olmalı. Önce "Bilgisayarım"ı sağ tıklayın, menüden "Özellikler"i seçin. Açılan tabloda CPU’nuzun türünü göremeyeceksiniz. Sadece "GenuinIntel" yazar.Windows’unuz CPU’nun Pentium mu, yoksa 486 mı olduğunu tanımıyor mu? Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINEHardwareSystemCentralProcessor 0VendorIdentifier’i iki kere tıklayın. Açılan kutuda Genuine ve Intel kelimelerinin arasına bir boşluk koyun. Tamam’ı tıklayın değişimi anında göreceksiniz.

Geri Dönüşüm Kutusunun İsmini Değiştirebilirsiniz.
Bilirsiniz Geri Dönüşüm Kutusunun ismi değişmez değiştirmek için ne yapsanız nafile. Ama işin kolayı var oda HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} anahtarına tıklayın. Sağ da "Varsayılan" satırının karşısında "Geri Dönüşüm Kutusu" yazılı olduğunu göreceksiniz. "Varsayılan"ı iki kere tıklayın Geri Dönüşüm Yazan yere dildiğinizi yazabilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlatmanız gerek.

Explorer’in URL Listesini Silin.

Daha önceden girdiğiniz internet adreslerinin URL listesinde görünmesini istemiyorsanız HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet Explorer TypedURLs anahtarına gelin ve sağ tarafta bulunan listeyi silin.

Sisteminizi Başkaları Karıştırmasın

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows CurrentVersionPoliciesExplorer’da Yeni*IkiliDeğeri açın. İsim olarak aşağıdakilerden herhangi birini verebilirsiniz. Çift tıklayın.Geçerli duruma getirmek için deger verisini duruma göre 01 00 00 00 veya 1 yapın.

•NoAddPrinter (Sisteme yeni yazıcı eklenemez.) •NoClose (Oturumu Kapat yok olur.) •NoDeletePrinter (Sistemde yazıcı iptalini önler.) •NoDesktop (Masaüstünde birşey gözükmez.) •NoDrives ("Bilgisayarım"’da sürücüler gözükmez.) •NoFind ("Bu"l yok olur.) •NonetHood ("Ağ Komşuları" yok olur.) •NoRun ("Çalıştır" yok olur.) •NoSetTaskbar (Baslat/Ayarlar/Görev Çubuğu & Başlat Menüsü yok olur.) •NoSaveSettings (Çıkışta ayarları kaydetmez.)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Site kalıbı , Şablonu , templatesi

http://www.hemen paylas.com/download/252092/enigma_haber_3_9.zip.html

http://www.hemen paylas.com/download/252099/enigma_ayar.zip.html

-------------------------------------------------------

Çok güzel bi site templates kendinize göre hazırlayın kolay gelsin


http://rapid share.de/files/5243844/117.zip.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 6 Mart 2006; 20:15:03 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
Doğum gününü kutla!
19 yıl
Yüzbaşı

hala devam ediyorsun seni tebrik ederim akın kardeşim



N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Netpia'dan 10 Ytl'ye Türkçe İnternet Adresi

--------------------------------------------------------------------------------

Netpia'dan 10 Ytl'ye Türkçe İnternet Adresi

Ana Dilde İnternet Adresi (ADİA) sistemini Türkiye’ye sunan Netpia, 14 Şubat tarihinde, bireysel kullanıcılara yönelik bir kampanya başlattı.


Bireysel Beni Bul kampanyası çerçevesinde, bireysel kullanıcılar ad, soyad ve belirlenen bir ekten oluşan Türkçe İnternet Adreslerini (TİA) 10 YTL karşılığında kaydettirebilecekler. Kampanya 3 ay sürecek.

2005 yılı Ekim ayında Türkiye’yi Türkçe İnternet Adresi (TİA) ile tanıştıran Netpia, sistemin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, son olarak bireysel kullanıcılara yönelik avantajlı bir kampanya başlattı. Bireysel Beni Bul kampanyasından yararlanmak isteyenler, “ad soyad ek” şeklindeki TİA’larını herhangi bir belge sunmaksızın 10 YTL karşılığında satın alabiliyorlar. TİA’nın sonuna, “güncesi”, “sitesi”, “ailesi”, “web”, “blog”, “site” sözcüklerinden biri ek olarak getirilebiliyor. Alınan TİA, sahibi tarafından belirtilen adrese yönlendiriliyor. Yönlendirmenin yapıldığı İnternet adresi dilendiğinde değiştirilebiliyor. Böylece, TİA sahibi, kullanıcıları farklı zamanlarda kendisine ait farklı sitelere yönlendirebiliyor.



Başlıca amaçlarının Türkiye’de İnternet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Netpia Genel Müdürü Koray Kocagöncü kampanya ile ilgili şunları söyledi:

“Kampanyamız ile, ülkemizde bloglar ve kişisel İnternet sitelerine yönelik ilgiyi desteklemeyi hedefliyoruz. Bireyler, belirli temaları içeren İnternet kimliklerine (TİA’larına), küçük bir ücret karşılığında sahip olacak ve Türkçe İnternet Adresi’nin avantajlarıyla tanışacaklar.”

TİA ile İnternet’te dolaşmak çok daha kolay

ADİA sistemi İnternet adreslerinin herhangi bir eke (www, com, net, nokta, vb.) gerek kalmadan, Türkçe karakterleri de içerecek şekilde, bilinen, gerçek isimlerden oluşturulabilmesini sağlıyor. Sistem bir yandan kullanıcılara İnternet’te kendi dillerinde dolaşma rahatlığı sunarken, firmalara da kendilerini gerçek isimleriyle ve ürünleriyle, doğru bir şekilde tanıtabilme avantajı sağlıyor. ADİA sistemi, kullanıldığı ülkelerde, İnternet kullanımını artırarak, e-ticaretin gelişmesinde ve e-devletin canlanmasında önemli bir rol üstleniyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
Doğum gününü kutla!
19 yıl
Yüzbaşı

birde bunu nereden bulcaz
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet Explorer TypedURLs


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: mustafayilmaz

birde bunu nereden bulcaz
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet Explorer TypedURLs


selam

BAŞLAT - ÇALIŞTIR

regedit - HKEY_CURRENT_USER - Software - Microsoft - Internet Explorer TypedURLs

SIRASIYLA YAZDIM


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Msnde 24 Saat Online Kalmak Istermisiniz:)


İLK ÖNCE ŞU ADRESE TIKLAYINhttp://www.mobile.msn.com

Üye olup, üyelikten 30dakika sonra çevrimdışı yerine hareketli görüneceksiniz siz kapalı iken size yazılanlar mail adresinize gelecek.

Joın Now diyip Formu Dolduruyosun Ve Operator olarak OTHER ı secıyosun Sonra MSN adresını Yazıyosun e-mail adresine bi kod gelicek, Q kodu yazıp néxt dedıkten sonra Qturumu kapatıyosun tekrar actıgın zaman oluyor.Artık msn i kapatırsan hareketli Gözükürsün hayırlı olsun 24 saat onlinesiniz..



M
Doğum gününü kutla!
19 yıl
Yüzbaşı

T
19 yıl
Çavuş

sekolay scriptini çalıştıramadım...Bu konuda bilgisi olan varmı...
Dosya içinde şifreli kodlar mevcut??



A
19 yıl
Er

Gerçektende Her Bilgisayar kullanıcısına yarayacak türde bilgiler. Allah razı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
19 yıl
Binbaşı

bu adam çok kaliteli!!!!

çok teşekkür ederiz çaılmandan ötürü.Allah razı olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

teşekkürler hepimizden allah razı olsun


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

grupa beklerız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 5 Ocak 2007; 18:04:04 >

N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Siteniz için 600 Tema

http://www.freelayouts.com/templates/display/templates/

------------------------

Ücretsiz .com,org,net veren site

Bu Siteyi Arkadaşlarınıza Önererek Kredi ALıyorsunuz.Toplam Krediniz 8$ olunca Panelden belirttiğiniz Domaini Kayıt Ediyorlar.İstediğiniz name Server a yönlendirebiliyorsunuz.Sadece Bir Yıllık Kaydediyorlar.Daha Sonra Detaylı Anlatım Ekleyeceğim.Sizewww.adiniz.com,org,net,biz,info,biz,us,name uzantılı domain veriyor.Bu sitenin çalışması şöyle...

Günlük hayyatta kazandığımız paralar gibi değil de reklamlara tıklayarak ve siteyi arkadaşlarımıza tanıtarak para kazanıyoruz.Bu kazandıklarımızla dawww.optinom.com adresinden de istediğimiz şekilde domain veya web alanı alıyoruz.Ben daha şahsen alamadım ama siteyi epey gezdim tozdum. Zaten size verilen control panelinde de yeterli paranız olduğunda Claim a Reward veriyor yani paranızı kullanabiliyorsunuz..

http://www.ezyrewards.com/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 8 Mart 2006; 2:17:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Flatcast Radİo Yapmak Artik Cok Kolay Buyrun Sİzde Yapin


25 dakikada internet radyosu böyle yapılıyormuş..!! önce sitenin adresini vereyim (Cünkü Lazim olucak)www.flatcast.de (.com ingilizcesi) bazi kelimeler almanca olarak verilmiş ama karsiligi türkce tercümeli,

www.flatcast.de (.com) ye girdiginizde sol yukarda "You are new?
Register here" kayt yapin kendinizi ve e-mailinizi dogru verin (lazim olucak, onaylamak icin)

kayt ettikden sonra Login yapin (kayt isminizi ve sifrenizle)

sonra kayt isminizi görüceksiniz Login nin üstünde (bu sizin garanti kayit oldugunuzu gösterir)....arkadaslar lütfen(Username) kayit isminizi ..(Not :dandik chat isimleri olmasin, cünkü radyoyu actiginizda isminiz orda yani radyo sahibi olarak gözükücek, iyi örnekler sunlardir: Dj-Aslan,,Radyo-yakamoz,,DJ-Gülen,,Istanbul_FM,,Bakirköy-fm,,radyo-Manisa,, Radyo-direnis,,Radyo-Bozkurt,,Tilki-fm ,,,,vs,,,vs,,) bunun gibi örnek isim olarak kayt ediniz..

eveeet,,,,kayit olduk ve Radyo ismimiz flatcastda gözüküyor,,,,

sonra Loginin assagisinda (ingilizcesi) "Broadcaster's area" ya tiklayin

"Registered Streams " adinda yeni sayfa acildi

burda yukaridaki "Create a new stream" tiklayin

ufak sayfa acildi

§1 Regsiter your show!
next

§2 Show´s specification
buraya "Titel" bölümüne radyonun ismini verin mesela "babafm"
onun altindaki "Description: " a radyonuzun motosunu yazin mesela "Babafm e hosgeldiniz" ... onun altinda "Enter stream password " yeri vardir oraya aklinizda tutacaginiz bir sifre verin (burasi ilerde radyonuzu diger DJ arkadasiniza devir ettiginizde lazim olucak)
next

§3. sayfada 64 kbit/s kalsin
ve radyonuz icin bir icon begenin
next

§4 "URL to the show" bu sayfayi simdilik bos birakin cünkü henüz radyomuz icin basit bir homepage almadik aldigimizda homepagemizin url adresi gelicek ve oraya baglanicak. (binlerce parasiz homepage veriliyor internette 1 sayfa bile yeterlidir radyo icin...)
next

§5 "scheme" sayfasinda lütfen "Continously" tiklayin süresiz yayini belirtir
assagidaki 480 ve 640 kalsin
next

§6 "Show´s date" buraya sunlari verinki bir daha ayar gereksinimi görmeyin
yukardaki tarih bugünü gösterir o ok.
assagida ise: Start: 00:00 Duration: 23:50 ve Your Timezone: (tr ye icin gmt+2 (saat londradan gmt dir yani sifir almanyada gmt+1)
next
sonra diger sayfalari degisiklik yapmadan assagi sag emirlerine tikliyarak bitirin

sonra

Registered Streams sayfasinda ilk girdigimiz sayfada degisiklikler olucak
söyle gözüküyor:
Title show´s description


Send time Edit entry

Date: 04/15/2005 Change streams´s data
Start: 17:00 Delete stream
End: 17:00 Start stream
Accesscounter

SID: 36514 (Bu sid numarasini bir sayfaya not alin) Book the user counter of all (not onair) streams to this stream

simdilik bu kadar

bundan sonra bir homepage alin vee

homepagenizin icine html olarak sunlari verin:

<IFRAME height="300" width="400"
src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=282"> </IFRAME>

yukardaki 282 sayisinin yerine kendi SID 36514(bu örnek sid numarasidir siz kendinizinkini vericeksiniz) numaranizi verinki homepage sizin radyonuzla baglantiya gecip radyonuzu icine alsin..

homepage nin radyo html kodunu verdiginiz sayfanin adresini yukarda §4 ün yerine verin next lere basarak sayfayi etkinlesdirin

neler yaptik göz atalim:

kayit olduk + radyo ayari yaptik + homepage mize html kodunu ve sid numaramizi verdik ve homepagemizi etkinlesdirdik bu verilerimizle ..

simdi "Broadcaster's area" ya gidiyoruz acilan pencerenin üstünde "Registered Streams " yaziyor ve onun ortasinda su yere tikliyacaksiniz "Start stream"
ve bir sayfa aciliyor register olmadiginizi söyliyen simdi yapicaginiz bu sayfayi kapatip e-mailinize gidip "flatcast" e-mailinin icindeki aktifleme adresine tikliyarak radyonuzu aktiflestiriyorsunuz

yeniden "Registered Streams " sayfasina dönüyorsunuz ve orda "Start stream" e tikliyorsunuz iki sayfa aciliyor biri büyük digeri kücük, kücük sayfanin icinde "chatradio" yazar onu ikidefa hizli tiklayarak radyonuzu acmis oluyorsunuz.

acilan 3 sayfa oluyor 1. ortada radyo sayfasi 2.saginizda tools minik sayfa ve 3. ise saginizda DJ-mixer sayfasi,

DJ-mixerde add ye tiklayin (ondan önce winamp yüklü olsun) mp3 olmak sartiyla bir sarki begenin ve okeyleyin,, renkli müzik butonu hareket ederse müzigin ritmine göre sesle ,,, RADYONUZ HAYIRLI OLSUN,,,,diger incelikler radyo ayari resimler animationlar ivir zivir lar sizin radyoyu kurcalamanızla arastirmanizla bulursunuz...

-----------------------------


winamp ile yapmak için ise

İhtiyacınız olanlar çok basit. Bir internet bağlantısı (ki bu yazıyı
okuduğunuza göre bir bağlantınız var), WinAmp 2.78 yada 5.04 (muhtemelen bu da
vardır), Nullsoft SHOUTcast Server ve bir adet WinAmp eklentisi.

Önce bu malzemeleri bulabileceğiniz adresleri verim;

WinAmp 2.81:
http://classic.winamp.com/download/ (Not: WinAmp 3.0'de desteği yok ancak Winamp5.04 de Çalışıyor !....)
WinAmp 5.04:
http://www.winamp.com/player/free.php
Nullsoft SHOUTcast Server:
http://www.shoutcast.com/downloads/s...-9-windows.exe
Winamp için SHOUTcast DSP Plugin:
http://www.shoutcast.com/downloads/s...2b-windows.exe

Şimdi bir yandan bunları indirirken, bir yandan da neler yapacağımızı
anlatim;

Bu arada küçük bir uyarı: SHOUTcast ile internet üzerinden radyo yayını
yapmak istiyorsanız WinAmp'ın 2.x yada 5.x versiyonlarından birini kurmanız
gerekiyor. 3.0'ı çoktan kurduysanız üzülmeyin, iki versiyon makinanızda aynı
anda barınabiliyorlar.

Şimdii...

İlk olarak WinAmp 2.81 yada 5.04'i kuralım. Yapacağınız iş son derece basit.
İndirdiğiniz dosyaya (winamp281_full.exe yada winamp504_strata.exe) çift tıkladığınızda kurulum fazla
müdahale etmenize gerek kalmadan halloluyor.

Şimdi WinAmp'ı kapatıyoruz ve DSP Plugin'ini kuruyoruz. Bunun için de
"shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe" dosyasına çift tıklayın. Böylece WinAmp
eklentimizi de kurmuş olduk.

Son olarak da yayın yapmamızı sağlayacak olan uygulamayı kurmak için
"shoutcast-1-8-9-windows.exe" dosyasına çift tıklayın. Bu uygulamayı da
kurduktan sonra ufak tefek bazı ayarlar yapmamız gerekiyor.

Ayar yapmaya WinAmp eklentisinden başlayalım. Bunu yapabilmek için WinAmp'ı
çalıştırın. Tekrar hatırlatalım, sisteminizde WinAmp'ın hem 2.81 yada 5.04 hem de 3.0
sürümleri yüklüyse, 2.81 yada 5.04 versiyonunu çalıştırmanız gerekiyor. Programı
çalıştırdığınızda bildiğiniz WinAmp penceresi açılacaktır. Eklentinin
ayarlarını yapmak için program penceresinin sol üst köşesinden menüye
girmeniz gerekiyor. Menüde de Options'ı, oradan da Preferences'ı
seçeceksiniz.

Karşınıza gelen pencerede, Plug-ins bölümünün altında yer alan DSP/Effect
seçeneğine tıklayın. Sağ tarafta bu eklentiyi etkin hale getirmek için
(none) yazan satırın bir altındaki satıra tıklayın. Yeni bir pencere
açılacak ve oradan da gerekli ayarları yapacağız.

Yayınımızı gerekli şekilde yapabilmemiz için bu eklentinin ayarlarını
halletmemiz gerekiyor. Gayet basit işlemler;

Main

Bu bölüm, yayına başladıktan sonra çeşitli bilgiler veren bir bölüm
dolayısıyla şu anda burada yapacak bir işlem yok.

Output:

Bu pencerede, bizi ilgilendiren 3 bölüm var: "Connect", "Connection" ve
"Yellowpages" butonları. Connect butonuna tüm ayarlarımızı yaptıktan sonra
geri döneceğiz.

Connection:

Bu butona tıkladığınızda karşınıza alttaki pencere gelecektir. Buradaki
alanları şu şekilde doldurun:

Address: localhost

Password: İstediğiniz herhangi bir şifre. Bir yere not edin tekrar
gerekecek.

Encoder: Burada "1" i seçin.

Geri kalan ayarları değiştirmeniz gerekmiyor.

Yellowpages:

Yellow Pages Configuration yazan kısımda çok da gerekli olmayan ama
dinleyicilerinize ek bilgiler verebilecek alanlar var:

"Make this server public": Bu seçeneği işaretlerseniz, SHOUTcast'in
sayfalarında listelenirsiniz. Eğer yayınınıza herkesin erişmesini
istiyorsanız bu kutuyu işaretleyebilirsiniz.

Description: Yayınınızın adı

URL: Web sitenizin adresi

Genre: Çaldığınız müziğin türü

AIM: AOL Instant Messenger numaranız

ICQ: ICQ numaranız

IRC: IRC kanalınız

"Enable Title Updates": İşte bu bölümdeki en işe yarayan ayar. Eğer bu
kutuyu işaretlerseniz, çaldığınız parçalar değiştikçe, dinleyicileriniz de
bu değişikliği görebilecekler.

Encoder:

Encoder kutusundan "Encoder1" i seçin.

Encoder Type menüsünden MP3 Encoder'ı seçin.

Encoder Settings menüsünden 24kbps, 22.050kHZ, Mono seçin.

Bu ayarlar arasında en çok oynayacağınız bu sonuncusu olacaktır. Burada
seçtiğiniz ayarlara ve bağlantı hızınıza göre dinleyicilerinizin yayınınızı
hangi kalitede ve ne kadar rahat dinleyeceğini belirleyeceksiniz.

Kısaca anlatmak gerekirse, burada seçtiğiniz kalite ne kadar düşük olursa
ses o kadar bozuk fakat dinlemek o kadar kolay olacaktır.

Yayın sırasında aynı anda kaç kişinin sizin makinanıza bağlanıp müzik
dinleyeceğine bağlı olarak da bu ayarlarda deneme yanılma yoluyla doğru yolu
bulacaksınız.

Input:

Input Device menüsünden WinAmp(Recommended) seçtiğiniz zaman eklenti ile
ilgili ayarlar sona ermiş oluyor.

Bundan sonraki adımda, sunucu uygulamasının ayarlarını yapacağız. Bu Ayarları Yapmak İçin
C:\Program Files\SHOUTcast (yada Başka Bir Dizine Kurduysanız Oraya Gidiyosunuz)
Orada sc_serv.ini dosyasını açıp aşşağıdaki değişiklikleri yapıyorsunuz!...

Sunucu ayarları:

; MaxUser. The maximum number of simultaneous listeners allowed.
; Compute a reasonable value for your available upstream bandwidth (i.e. if
; you have 256kbps upload DSL, and want to broadcast at 24kbps, you would
; choose 256kbps/24kbps=10 maximum listeners.) Setting this value higher
; only wastes RAM and screws up your broadcast when more people connect
; than you can support.
; Alttaki satırda yayınınıza bağlanacak maksimum kullanıcı satırını girin
MaxUser=32

; Password. While SHOUTcast never asks a listener for a password, a
; password is required to broadcast through the server, and to perform
; administration via the web interface to this server. This server should
; consist of only letters and numbers, and is the same server your
broadcaster
; will need to enter in the SHOUTcast Source Plug-in for Winamp. THIS VALUE
; CANNOT BE BLANK.
; Eklenti ayarlarını yaparken Output kısmında girdiğiniz şifreyi buraya da
girmelisiniz
Password=sifre

; PortBase. This is the IP port number your server will run on. The
; value, and the value + 1 must be available. If you get a fatal error when
; the DNAS is setting up a socket on startup, make sure nothing else on the
; machine is running on the same port (telnet localhost portnumber -- if you
; get connection refused then you're clear to use that port). Ports < 1024
; may require root privledges on *nix machines. The default port is 8000.
PortBase=8000

Bu ayarlamaları yaptıktan sonra Notepad'i kapatın. Dosyayı kaydetmek isteyip
istemediğinizi sorduğunda evet deyin.

İlk yayınınıza başlamanıza çok az bir zaman kaldı. Eğer tüm ayarları
yaptıysanız, ufak ufak yayına başlayabiliriz.

Önce, SHOUTcast DNAS uygulamasını başlatın.

Karşınıza yeni bir pencere açılacak. Buradaki satırlarda, sunucu uygulaması
ile ilgili bazı istatistikleri görebilirsiniz. Bu pencereyi küçültmek için
"Hide Monitor" menüsüne tıklayın. Tekrar açmak isterseniz saati gösteren sağ
alt köşeden uygulamanın ikonuna tıklamanız yeterli olur.

İkinci adımda, WinAmp'ı çalıştırın. Program çalıştığında, daha önce
ayarlarını yaptığımız SHOUTcast Source penceresi de açılacaktır.

Artık yayına başlamaktan iki adım ötedeyiz. WinAmp'a yayınlamak istediğiniz
parçaların listesini ekleyin ve "Play" e basın.

Son olarak da, artık her seferinde WinAmp'la birlikte açılıp başınıza dert
olan o ince uzun "SHOUTcast Source" penceresinde Output sekmesine gelip
connect butonuna bastığınızda yayınınız başlıyor.

Elbette yayınınızın internetten dinlenebilmesi için bağlantınızın yapılmış
olması gerekir.

Yayını test edebilmek için de dinleyecek kişilerde WinAmp uygulamasının
bulunması gereklidir.

Yayını dinleyecek kişinin sizin yayını gerçekleştirdiğiniz internete bağlı
makinanızın IP adresini bilmesi gereklidir.

Bunu bulmak için de internete bağlandıktan sonra eğer makineniz Windows 98
ise Start>Run menüsünde "winipcfg" yazın, makineniz Windows NT/2000/XP ise
Start>Run menüsünde "cmd" yazın ve DOS komut satırında ipconfig yazın.
Karşınıza çıkan sayfadan IP numaranızı not alın ve arkadaşlarınıza dağıtmaya
başlayın...

Yayını dinlemek isteyen kişi, WinAmp'ın play menüsünde Location'ı seçip,
http://(ip/ adresiniz):8000 yazmalı (Örnek:http://212.144.55.22:8000)./ Bunu
yaptıktan birkaç saniye sonra, sizin radyonuz dinleniyor olacak.
Yayınızı birde internet explorer 'ahttp://(ip/ adresiniz):8000/listen.pls
yazdırarak dinletebilirsin bunu yazdıkları zaman internet explorer'a direk
winamp açılır ve sizin yayınınız çalmaya başlar birkaç saniye içinde!....

NOT:ALINTIDIR


Bu mesaja 1 cevap geldi.