Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
927
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bacak ağrısı
E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Boyun düzleşmesi bacaklarda ağrı ve güçsüzlük yapar mı? Boynumda ağrı başladığı zaman bacaklarımın da çeşitli kısımları ağrıyor (ağrıyan belirli bir nokta yok)

Bacaklarda bu tarz bir ağrının başka ne sebebi olabilir acaba internette aradım ama alakasız saçma konular çıkıyor.

Dizlerimde ağrı yok. Dizlerin arkası ve çevresi yer yer ağrıyor. Bazen ayağımın altında çeşitli kısımlar ağrıyor. :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Bahsettiğin ağrılar eğer sinir ağrısı ise, baştan kuyruk sokumuna kadar bir yer de sinir sıkışması var olabilir. Tabi bu ne kadar süre oluyor o önemli eğer 1 hafta içinde gidiyorsa sıkıntı yok. Ama mesela 1 aydır devam eden bir şey ise problemli.



E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Cevap için teşekkürler. bu sorun bende bir haftadan daha uzun bir süredir var tam olarak ne kadar süredir var bilmiyorum belki de yıllardır. Ne kadar alakası varbilmiyorum ancak boyun düzleşmesi için egzersizler yaptığım zaman bacaklarımdaki bu sorunlar da azalıyor. Ağrının siyatikolarak tanımlanan sizin de ifade ettiğimiz gibi sinire bağlı bir ağrı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca sadece ağrı da yok. Bazen karıncalanma elektriklenme oluyor.

Ben bel fıtığı ya da bel düzleşmesi olabileceğini düşündüm. Fakat bel fıtığı ya da bel düzleşmesi ile ilgili yazılan belirtiler hiçbirisi bende yok. Bazı kaynaklar bacak ağrısının damar tıkanıklığı sebebi ile olabileceğini söylüyor. Fakat bu sorundaha çok yaşlı insanlarda oluyor sanırım ve belirli bir yer ağrıyor sanırım. Fakat ben de belirli bir arayan yer yok gezen bir ağrı söz konusu. Ve siyatik olduğunu düşünüyorum çünkü yanma şeklinde bir ağrı.Ve bu ağrı ayak parmaklarını topuğu geziyor iğne batma şeklinde.

Bisiklet sürüyorum uzun uzun güç bakımından bir sorun yok. Ama yürüdükten sonra uzandığım zaman karıncalanma elektriklenme ve ağrı oluyor. Ama her zaman da olmuyor bazen olmuyor.

Bazı kaynaklar boyun düzleşmesini bacakları ve ayakları etkileyebildigini söylüyor.olamadığım için buraya konu açmak istedim.

Ayrıca bazı kaynaklar oyun düzleşmesi gibi bir soruna sahip olanların omurganın farklı kısımlarında da bir sorunu daha olabileceğini söylüyor. bu ne kadar doğru bilemiyorum ama bel fıtığı ile ilgili kendime testler yaptım Bir bulgu yok.

eğer sizin dediğiniz gibi bir sinir sıkışması söz konusu ise bunu hangi doktor anlar? Ben nörolojiye gittim beyin emarı çekti daha önce de beyin tomografisi çekti. Dahiliyeye gittim O da testler yaptı. Boyun düzleşmesi dışında bir sorunum bulunamadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elit-insan -- 1 Mart 2021; 20:19:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Er

Sinir ve stres varsa psikolojiktir bu agrilarin sebebi bir digeride pc basinda asiri kalmak ve haraketsiz yasamdan kaynaklanir hergun duzenli 30 dakika yurumek iyi gelebilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Evet. Yıllardır bilgisayar başında çalışıyorum yanlış duruş sebebiyle ileri derece boyun düzleşmesi oldu.

Gün boyunca sürekli bilgisayar başında oturuyordum. Yaklaşık 1 aydır her gün düzenli 1-2 saat yürüyüş yapmaya başladım.

Sandalyemin diz boyu oldukça kısaydı şimdi yüksek bir sandalye aldım uzun bir süre o boyu kısa koltuğu kullanmıştım.

Ayrıca; eskisi kadar olmasa da anksiyete bozukluğuna da sahibim (aşırı kaygı, panik atak) ve canımı sıkan bişey olduğunda hemen sinirlenip gerilen birisiyim.

Sanırım vücudumun düzelmesi için biraz daha zaman lazım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Er

Duzenli uyu ve bikmadan 3 ay duzenli yuru hepsi gecer Allahin izniyle sigara varsada azalt



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Er

Beyin bizim boylecede direksiyon bizde bunun onune antidepresanlar uyku ile geciyor ama ona bile gerek kalmadan beynine dur artik yeter diyerek karsi cikarsan duracaktir kaygi panik senin elinde olan birsey konularini okudum issizim diyorsun korkma bu hep issiz olacagin anlamina gelmez agrilarindan dolayi calisamiyorda olabilirsin ama pc basinda yazilimla ugrasip kucuk paralar kazanarak vucudunu yormandan alisveris yaparak o paranin kat ve katini kazanirsin geleceginden kaygi duyma ben universite okuyamadim esimse doktora yapmis biri bak ne guzel okumussun eninde sonunda bitirirsin okulunu bu can bize emanet onu hor kullandik ve o bize cezayi kesti ben bunu anladim ve atlattim birdaha tovbe param olmasin dusmanim olsun ne olursa olsun umrumda degil Allahin bana verdigi cani sagligi bos konular ve insanlar icin harcamam kendim icin harcarim zaten kendin icin yasarsan o can sana fazlasiyla yeter direnir dayanir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

İlginiz için çok teşekkürler. Bu konuyu 1 ay önce açmışım. O zamandan beri egzersizlere ve yürüyüşlere düzenli devam ediyorum. Son birkaç gündür bacak ağrılarım ve ayak altındaki karıncalanmalar geçti. Artık rahatça yürüyorum. Boynumda ağrılar ve kulağımda çınlama hala devam ediyor ama birkaç ay sonra bunların da geçeceğine inanıyorum. Çünkü boynun kendisini onarması 6 ay gibi bir süre alıyormuş pek çok kaynakta bu yazıyor. Bu konuyu açtığımda çok umutsuzdum ama şimdi okulda kaydımı yeniledim ama sizin de dediğiniz gibi okul herşey demek değil. Eğer kişi kendisini bir alanda geliştirmezse ve uzman olmazsa okulun bir önemi yok. Dediğiniz gibi yazılım öğrenmeye başladım hatta ilk mobil uygulamamı bitirmek üzereyim. Aynı zamanda animasyon filmi projesine giriştim. Hala kazancim yok ve su an bu yazıyı yazarken boynum ağrıyor, kulağım çınlıyor ama bu yaz herşey güzel olacak bundan eminim çünkü bundan bir ay önce daha kötüydüm ve şimdi daha iyiyim. size tekrar teşekkür ederim. Bu arada laptopu göz hizasına yükselttim. Bu çok önemli birşey oldu benim için. Çünkü hep laptop çok alçak kalıyordu başımı hep öne eğmek zorunda kalıyordum. Umarım gözlerimde uçuşan karıncalardan felan da kurtulurum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @byyalniz61
B
3 yıl
Er

Kulagindaki cinlama ve gozunde ucusunlar vertigodan yani kulak kaynakli bende panik atak surecinde cok cektim ondan kulak burun bogaz doktoruna git kulak icin ilac boyun icinse krem yaziyor duzeliyor tamamen kulakta degilsede troid varsa oda yaparmis bunu ama benimki vertigoydu yurumeye devam et tamamen atlatacaksin Allahin izniyle ah kardesim neler cektim neler...seni cok iyi anliyorum biyer duzeliyor sonra baska yerden patlak veriyor vucut ben ilacsiz yendim panik atagi ama sen ilaclarini duzenli kullan oda kalici degil laptopu bir sure birak kus besle yatarak kitap oku kisacasi beyini mesgul et vucudunu dinleme Allah yardimcin olsun tekrardan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Vertigo, çınlama, gözlerde uçuşan şeyler, kulakta baskı hissi, kollarda, el ve ayak parmaklarında ağrılar. Hepsinin kaynağının kesinlikle boyun düzleşmesi ve sırttaki kasların gerginliğinden olduğuna inanıyorum çünkü sinire baskı olduğu için. Yani temelde tek sorun boyun ve kaslar ama sinire baskı olunca tüm organlar bundan etkileniyor. çoğu doktor bu durumu anlamıyor ama dahiliye doktoru bana bunu demişti. Yarın tekrar fizik tedavi doktoruna gideceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @byyalniz61
B
3 yıl
Er

ilac ismi vermeyecegim ama doktora sunu soyle ayni sorunu bir arkadas daha yasamis ona kas gevsetici bir krem ve tablet yazmislar rahatlamis insallah sanada yazarlar evet hepsi boyun kaynakli bunlarin ama gecici seyler az kaldi sabret.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.