Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
87
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aynı 2 ASUS X550 JK laptoplarda bambaşka performans Sorunu
S
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhaba uzun bir mesaj olacak çünkü bu sorunla 1 yıldır uğraşıyoruz.

Kardeşim ve ben bundan tam 5 sene önce 2 tane ASUS X550JK bilgisayarı satın almıştık. Ama son 1 senedir benim ve kardeşimin bilgisayarı arasında bariz bir performans farkı var. Sorun kardeşimin bilgisayarında. Her şeyiyle aynı 8 gb ram vs tüm özellikler aynı olmasına rağmen kardeşim oyun oynarken benimki ile kıyasladığında bariz 40 fps kadar fark oluyor. Benden 110 fps alıyorsa kendi bilgisayarından 60-70 fps alıyor. 2 saat kadar oynadıktan sonra kesinlikle yeniden başlatması gerekiyor bilgisayarı çünkü fps 30 lara kadar düşüyormuş.

Youtubeda vidyo izlerken seste takılma oluyor. Bilgisayar nasıl donar da devam eder aynen o şekilde seste bariz bir kasma oluyor . Bilgisayarın faresinin yanında %90 oranla arkada bir şey çalışıyormuş gibi yuvarlak bir şey dönüyor.

Bilgisayarların macunlarını yeniledik. Kaç kez sıfır format atıp sürücüleri yüklemeye çalıştım hiç faydası olmadı.

Şu soruna yardım eden birisi olursa gerçekten çok minnettar olucam. Konuyu bilen deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

EDİT: KONUYU ASUS BÖLÜMÜNE AÇMIŞTIM AMA TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR ÖNERİLERİ BÖLÜMÜNDE OLDUĞUMU FARK ETMEMİŞİM. KONU DOĞRU YERE TAŞINABİLİRSE SEVİNİRİM. Taşınamıyorsa silinip doğru yere açmaya çalışayım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 26 Mayıs 2020; 20:2:39 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.