Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
4
Cevap
227
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AYLARDIR SÜREN DERDİME ÇARE LÜTFEN!!!(Ses Gelmiyor)

A absolute59 Konu Sahibi
7 yıl (199 mesaj)
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 2-3ay önce 2+1 altec lansing mx5021 ikinci el ses sistemi aldım.İlk taktığım zaman bikaç gün sorunsuz kullandım.Sonra ses gelmemeye başladı.Bütün kabloları söküp takınca yine gelmeye başladı.Fakat elektrikle bağlantısını kesip tekrar bağlayınca hiçbir şekilde ses gelmiyordu.Bende bıkıp pc'yi bile açmaz oldum.Yaklaşık 1hafta önce yeni bir eve taşındım ve sistemi tekrar denemek istedim.Yine ilk aldığım zamanki gibi oldu ilk taktım sorun yok kullandım.Fişten çekip takınca yine gitti.kabloları tak çıkar yaptım uydularına kadar yine çalıştı.Ama bugün az önce pc'yi açtığımda yine ses yok ve kabloları çıkarıp takmama rağmen yine ses yok.Enazından bi fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun deli oldum iyice artık.




H hilhan
7 yıl (358 mesaj)
Öncelikli olarak ses sisteminde herhangi bir temassızlık/arıza olup olmadığını kontrol edin. Bunun için telefon yada mp3 player gibi farklı kaynaklarla bağlantıda sorun olup olmadığını deneyin,. Onboard ses kartlarının yardımcı yazılımları jack algılaması yapıyor, sapıtma yapabiliyor (mic-hat girişi vs..). Ses kartı HDMI yada SPDIF kaynağa geçiyor olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

A absolute59 Konu Sahibi
7 yıl (199 mesaj)
Sistemde belirttiğim sorun harici bir sorun yok hocam.Herseyi kontrol ettim. Mp3 ve telefondada denedim.Sürekli aynı sorun ses veriyor fişi takıp çıkarinca yok.Kabloları tak çıkar ses var.Elektrik kesintisi yaşayınca sistem yine ses gidiyor ve bu sefer kabloları yineden çıkar tak yapsamda düzelmiyor ses gelmiyor :/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hilhan

H hilhan
7 yıl (358 mesaj)
Donanımda statik elektrik ya da temassızlık (lehim çatlağı, korozyon, kablo soketleri vs..) kaynaklı problem olabilir. Benzer bir sorunu Creative T7700 7+1'de yaşamıştım, ön hoparlörlerden hiç ses gelmiyordu.Çıkış hattı üzerindeki kapasitörlerden bazıları static elektrik birikmesinden dolayı salınım yapamıyordu, kısa devre ile deşarj edince düzelmişti. Sonuçta aynı topolojide çalışan sistemler, içerik TDA7295 çip transistör. Elektronikten anlayan birinin kontrol etmesi yerinde olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @absolute59

A absolute59 Konu Sahibi
7 yıl (199 mesaj)
Dediğiniz banada mantıklı geliyor.Çünkü bisüre kullanmayıp tekrar denediğimde çalışıyor.Muhtelen statik birikmesi oluyor.Ama benim bunu çözecek teknik bilgim yok.Öteberi bir elektronikcide soruna çözüm getirebilir mi bilmiyorum.Oturduğum yerde vasıflı insan yok gibi :(




Bu mesajda bahsedilenler: @hilhan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.