Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
305
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Avrupa’nın en büyük batarya enerji depolama tesisi devreye girdi: 300.000 eve elektrik sağlayacak
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Avrupa’nın en büyük batarya enerji depolama tesisi devreye girdi: 300.000 eve elektrik sağlayacak
İngiltere’nin Doğu Yorkshire, Cottingham bölgesinde kurulan batarya enerji depolama sistemi Avrupa’nın en büyüğü olarak kayıtlara geçiyor. Kurulan tesisin toplamda 300.000 eve elektrik enerjisi vermesi hedefleniyor. Harmony Energy Limited tarafından kurulan tesis İngiltere’nin olası enerji sorunu yaşaması ihtimaline karşın planlanandan dört ay daha erken hizmete alınmış durumda.



Ayrıca Bkz.Brezilya’dan takdir edilesi başarı: 22 GW kurulu güneş enerjisine ulaşıldı



300.000 eve elektrik verebiliyor



Harmony Energy Limited’in kurmuş olduğu tesiste Tesla Megapack teknolojisi kullanılıyor. Sistem tek döngüde 196 megavat saat seviyesinde elektrik depolayabiliyor. Tesisin enerji şebekesini dengelemesi ve aynı zamanda fosil yakıt kaynaklarının güneş enerjisi çiftlikleri ve rüzgar türbinleri gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile değiştirilmesini kolaylaştırması planlanıyor.



Avrupa’nın en büyük batarya enerji depolama tesisi devreye girdi: 300.000 eve elektrik sağlayacak
Kurulan tesiste yer alan her bir Tesla Megapack, 3 MWh'in üzerinde veya ortalama 3.600 eve bir saat yetecek kadar enerji depolayabiliyor. Harmony tesiste bu dev pillerden kaç tane kullanıldığı açıklanmadı ancak basit bir matematikle 55-65 adet Megapack kullanıldığı varsayabiliriz. Öte yandan Harmony, projenin ilk ayağının Aralık 2022’de tam kapasite halinin ise Mart 2023’te faaliyete geçmesini hedefliyordu. Ancak zorlu bir kış dönemi beklendiğinden tesisin erkenden çevrimiçi hale getirilmesine karar verilmiş.



İngiltere’nin beklediği zorlu kışın perde arkasında ise Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş bulunuyor. Birleşik Krallık'ın elektriğinin yüzde 40 ila 60’ı gaz tabanlı tesislerden üretiliyor ve gazında büyük kısmı Rusya’dan geliyor. Dolayısıyla bu alanda kış boyu bir sıkıntı yaşanma riski bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak Harmony, önümüzdeki yıllarda altı benzer proje daha gerçekleştirmeyi hedefliyor.






Kaynak:https://www.techspot.com/news/96773-europe-biggest-battery-storage-system-goes-online-four.html

 Haberi Portalda Gör

Kapalı çarşıdan topladıkları powerbank'ler ile adamlar gocaman powerbank yapmışlar.
Yoruma Git
Bilgisayar Bağımlısı - geçen yıl +5
B
geçen yıl
Yarbay

Kapalı çarşıdan topladıkları powerbank'ler ile adamlar gocaman powerbank yapmışlar.



M
geçen yıl
Yarbay

Bütün savaşlar eninde sonunda bitmek zorunda, geriye sadece çıkarlar kalır dünün düşmanları yarın dost olur müttefik olur. Bakınız ikinci dünya savaşında birbirini öldürenlerin torunları şu an kocaman bir birlik içinde. O yüzden bu geçici çözümler ile bu kışı çıkarırlar ise bir iki seneye her yer süt liman.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 27 Kasım 2022; 11:33:15 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yarbay

tesla Türkiyede de tesla roof ve enerji depolama sistemlerinin satışına başlarsa müq olur



S
geçen yıl
Binbaşı

Yahu savaşı Hitler başlattı ve sonunda adam öldü. Ne olacaktı bütün Alman ırkına soykırım mı yapılacaktı?
Onun dışında zaten olanlar çıkar odaklı şeyler. Rusya'nın yaptığı da Nazi Almanya'sından çok farklı değil. Ve başta yine bir diktatör var. Sonuç ne olur bilinmez ama diktatörler her zaman dünyaya ve insanlığa tehdittir. Bunu anlaşsa da anlaşmasa da batı dünyası da biliyor. Ortada böyle bir haksızlık varken öyle veya böyle bir şeyler yaptılar ve bir şeyler çözülmeden geri dönülmesi zor. Yoksa şu an yaptıklarını hiç yapmazlardı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @monacomen
B
geçen yıl
Yarbay

GWh'lerce elektrik depolanamaz. Tehlikeli, feasible değil. Sürdürülebilir değil. Ölçeklendirilebilir değil. Bir de Rusya İngiltere'deki güç santrallerini bombaladı diyelim, bu tesisler, tüm ev, konut, fabrika, işyerinin elektriğini kaç dakika karşılayabilir? Attığın taş ürküttüğün kurbaya değmez. Peki böylesi aptalca bir şeyi koskoca İngiltere neden yapıyor? İngiltere aptal mı? Değil. Tüm bunları öncelikke elektriği üretmesi dağıtması, sürdürmesi zor masraflı bir şeymiş gibi göstermek için yapıyorlar. ondan da derinde yatan başka bir sebep: elektrik gerçekte nerede, nasıl üretiliyor konusunu iyice arka plana itmek için bunlar. Elektrik termik rüzgar güneş santralinde üretiliyor gibi gösteriliyor. Gerçekte ise şehir dışında bazen şehrin içinde de yüksek pilonlara asılı kablolarla atmosferdeki statik elektrik çekilerek üretiliyor İngilterede de tüm dünyada da. Bunun ardında yatan sebep ise trilyonlarca dolarlık bir enerji sektörü yaratmak amacıyla. Atmosferik elektrikten üretildiği açığa vurulsa enerji işi belediyelerin su dağıtım işi ile aynı olacak, trilyonlarca dolarcık para dönmeyecek, bu işten sefa süren zengin bir kesim olmayacaktı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.