Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
263
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Avrupa Birliği’nden yeni kural: AB vatandaşı olmayanlardan ücret alınacak
W
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarının gelecek yıldan itibaren AB'ye giriş yapmak için 7 Euroluk bir başvuru formu doldurmaları gerekecek. Buna Amerikalılar, Avustralyalılar, İngilizler ve Schengen bölgesi dışından gelen diğer ziyaretçiler de dahil.
Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS), yeni uygulamanın amacını AB'de "güvenliği artırmak ve bloğa yönelik sağlık tehditlerini önlemeye yardımcı olmak" olarak tanımladı.
Kimler için geçerli?
Yeni kura bir AB ülkesinde kalıcı olarak yaşamayan veya bir AB ülkesinde kalmak için vizeye ihtiyacı olmayan kişileri etkiliyor. Turistlerin, ikinci ev sahiplerinin, geçici işçilerin, aile üyeleri ya da arkadaşlarını ziyaret edenlerin 26 üyeli Schengen bölgesine girerken bu kurala uyması gerekecek.
Form çevrimiçi olarak doldurulabilecek
Biyometrik pasaport bilgilerinin ve seyahat detayları gibi bazı güvenlik sorularını gerektirecek formu, çevrimiçi olarak doldurmanın sadece birkaç dakika süreceği belirtilirken ziyaretçilerin herhangi bir teknik sorunla karşılaşmamak için seyahatten en az 72 saat önce başvurmaları tavsiye ediliyor. Başvuru onaylandıktan sonra üç yıl geçerli olacak.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.