Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
2585
Tıklama
0
Öne Çıkarma
avermedia trinity sinyal sorunu
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

uzun uğraşlar sonucu uyduyu çalıştırabildim :) fakat şöyle garip bir problem yaşıyorum deneyimi olanlar yardım etsin lütfen

problem:program olarak progdvb(en güncel versiyonu) kullanıyorum ve uydu kanalları listeden sorunsuz şekilde çalışıyor ama mesela ntv izliyorum şifreli bi kanalı açtığımda doğal olarak görüntü gelmiyo fakat sinyal 0 oluyo tekrar normal bi kanala geçince sinyal kendine gelmiyo ve hiçbir kanal açılmıyor. uydunun kablosunu çıkarıp tekrar taktığımda sinyal tekrar yükseliyo fakat şifreli veya çekmeyen bi kanala geldiğimde tekrar uydu kablosunu çıkarmam gerekiyor

böyle saçma bir sorun yaşayan varmı acaba dvbdream kurdum aygıt başlatılamıyor diyor ve açamıyorum, dvbviewer kurdum kanal tarama yapıyorum 1. kanalı ekliyo 2. ekliceği kanal şifreli ve 2. kanaldan sonraki hiçbir kanalı bulamıyo yardım edin lütfen kırcam lanet şeyi.



A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bu salak karti bi ben kullaniyorum galiba cekmeyen kanal oldumu pcnin arkasindan kabloyu cikarip takiyom sonra baska kanali acabiliyorum. kanal tarama yapincada ayni sekilde 2 kanal buluyo cekmeyene bi kanala gelince geri kalan hicbi kanali bulamiyo


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
13 yıl
Teğmen

tam olarak aynı olmasada benzer bir sorunu aynı kartla bizde yaşamıştık. neredeyse 1 ay ugraştık en sonunda vatan bilgisayara götürdüm bu kart arızalı diye. 1 hafta sonra iade aldılar ne yazıkki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Er

lnb sorunu olabilir belki eğer bağımsız bir çanakla seyrediyosan ortada lng ile ilgili pek bi soru kalmıyo ama seyrettiğin 2 çanaklı lnb ortaksa (çift çıkışlı) o zaman belki bi sorun oluşuyo olabilir.valla inanır mısın (yanlış anlamayın) bende bu kartı 2010 nisan ayıydı galiba vatan bilgisayardan almıştık. şuana kadar hiçbir sorun yaşamadık allaha şükür. belki sağlıksız bir şekilde yorum yaparsam sonraki üretim serilerinde böyle bir sorun olabilir diyebilmekle yetinebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

tek canak kullaniyorum ve sadece bu pcye bagli vatana verdim karti yollamislar multimedia bilgisayara test edildi sorun yok diyerek geri yollanmis bugun aradim multimedia bilgisayari anlattim onlara ve tekrar yollayin inceleyelim dediler bakalim yarin sabah yollicam.

garip olan trt1 aciyorum mesela sorunsuz calisiyo trt okul aciyorum sinyal gidiyo trt1 tekrar acitigimda geri gelmiyo kablo sokup cikar duzeliyo canakta bi problem olsa heralde hic acmaz degilmi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
~
13 yıl
Teğmen

SORUN SENDE YA DA KARTTA DEĞİL HOCAM. SORUN PROGDVB PROGRAMINDA. MALESEF BU PROGRAM HERGÜN BİRAZ DAHA AVERMEDIA ÜRÜNLERİNDEN UZAKLAŞIYOR. BEN DVBVIEWER KULLANIYORUM. HİÇBİR SORUN YOK. AMA PROGDVB KURUNCA SORUN OLUŞUYOR. BENİM KART TRINITY DEĞİL. SENİN YORUMUNDAN BUNUN TÜM AVERMEDIA KARTLARINA YANSIDIĞINI ANLIYORUM.


SANA TAVSİYEM ANLATIMINI KENDİM YAPTIĞIM LİNKE BİR BAKMAN. YARARI OLUR UMARIM. KLAY GELSİN.


http://forum.donanimhaber.com/m_49410667/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49410667


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

serdar cevabin icin sagol cok guzel anlatmissin verdigin linkte fakat ben progdvd dvbviewer dvddream avermedianin kendi prosu windows media center hepsinde denedim hicbiri kanal bulamiyor progdvbde hazir kanal listesinden calistirabiliyorum fakat kanal degisince kablo cikarip takmadan izleyemiyorum dvbviewerda 3 kanal buluyo ve ondada ayni sorunu yapiyo.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yüzbaşı

bende trinity kullanıyordum sorunsuz kullandım uzun süre daha sonra sattım.prog dvb ile trinity çok güzel gitmiyor bunu baştan söyliim.prog dvb oldukça ağır ve ikide bir hardware hatası veriyor.ben herzaman dvb viewer kullandım ve onun transedit miydi neydi öyle bir kanal aratma programı var onun uygun sürümünü bulup kanal aratabilirsin gayet sorunsuzdur.onun dışında gayet randımanlı kullandım kendi programını kurmayın bile 5 para etmez.kanal ararken uygun transponder ve 1 den fazla uydu kullanıyorsanız disecq ayarlarını doğru yaptığınızdan emin olun.
daha da arıza çıkartırsa donanımsal bir sorunu olabilir.çünkü ben çok zahmet çekmedim kullanırken.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yüzbaşı

ek olarak 2 lnb ile genelde normal çalışıyor ama 2 uydu arası geçişlerde sinyal kaybolabiliyor bazen.(bende ara sıra oluyordu)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

karti servise yollamistim bugun yenisini yollamislar bana suan baska bir sorunum var

sinyal seviyesi 80-90 arasi gidiyo ama quality alani surekli 0 sebebi ne olabilir. Geri verdigimde ara sira geliyodu bunda hic gelmiyo :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

neyse gerek kalmadi arkadaki kabloyu biraz gevsetince duzeldi ama ayni sorun devam ediyo kanal degisince sinyal gidiyo neden olabilir sizce lnbyimi degismem lazim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay61n -- 25 Ağustos 2011; 13:59:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yüzbaşı

kabloyu ve lnb yi değiştirmeyi deneyin(disecq kullanıyorsanız onuda değiştirin kalitesinden şüpheli iseniz daha kaliteli malzeme kullanın).özellikle kabloda kırıklar meydana gelmiş olabilir ve kabloyu tv kartına bağladığınız soketi yenisiyle değiştirmeyi deneyin.hala sorun devam ediyorsa yardımcı olmaya çalışırım...


birde;

kanal değiştirdiğnizde aynı uydu içindemi dolaşıyorsunuz?mesela kanal d den atv ye mi geçiş yapıyorsunuz vb.. gibimi yoksa türksat kanalından başka bir uydu kanalına geçtiğinizdemi yapıyor sinyal sorunu?eğer öyle ise tv kartında sorun olma ihtimali var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

avertvlerin genel sorunu bu imkanınız varsa geri veriniz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

keske geri verme imkanim olsa boyle sipastik bi karti nasil uretirler anlamiyorum

sinyal sorunu yzunden vestel servisi 3-4 kere eve geldi herbirinde ucret aldilar

tum kabloyu degistim 50 metre kablo ve kaliteli bi kablo aldim

baktim olmuyo tv kartini servise yolladim onlar yenisini yolladilar bana 3 hafta sonra

problem yine devam ediyo diye dun yeni bi lnb aldim ama hicbi degisiklik yok sinyal var quality 0 hicbir kanal yok

yaptigim masraflarami yanayim boyle salak bi karta verdigim 200 kusur lirayami yanayim yoksa caresizce mal gibi kartin elimde kalmasinami yanayim napsam olmuyo herseyi degistim normal uydu recevier calisirken bu kart calismiyo lanet olsun boyle ise

ustteki soru icinse disecq yok tek canak var tek cikisli lnb var ayni uydu icinde dolasirken yapiyo bu salak sorunu. sinyal %80-100 arasi gidiyo ama quality 0 kablo cikarip takiyorum sinyal 0 quality 100 oluyo ve kanal calisiyo ama kanal deiginsce yine gidiyo

Butun kanallar alttaki gibi gozukuyor

< Resime gitmek için tıklayın >


sonra arkadan kabloyu cikarip takiyorum alttaki gibi sinyal seviyesi gidiyo ama kanal geliyo

< Resime gitmek için tıklayın >

daha sonra bazi kanallara gelince trt1 mesela yine ilk haline geliyo ve kabloyu cikarip takmadan calisan ntvspor bile calismiyo sadece sinyal seviyesi gozukuyo ilk resimdeki gibi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay61n -- 27 Ağustos 2011; 16:14:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yüzbaşı

http://www.avermedia.com/product/ProductDetail.aspx?Id=463&tab=APDriver

verdiğim linkten güncel sürücüsünü çekin.önceki driver ve application ları kaldırıp yeni sürücünüzü kurun. kurduktan sonra Dvbviewer bulun ve onu kurun bilgisayarınıza.prog dvb çok iyi iş yapmıyor bu kartla.ve dvbviewer çok daha iyi bu programdan.bulamazsanız pm den link gönderirim.sorununuz %90 çözülecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

en guncel driverlar yuklu yeni format attim zaten sirf tv karti icin dvbviewer(4.5) ilede denedim kanal taramasina bastigimda pat yazisi kirmizi oluyo hic kanal bulamiyo

denemedigim program kalmadi arkadan kabloyla oynamadan kanal izleyemiyorum, kablo baglantisinda sorun yok cunku oynayinca cekiyo baska kanala geciyorum yine cekiyo sonra cekmeyen bi kanala geliyo ve cikarip takmak gerekiyo kabloyu. vestel recevierda bile sorunsuz calisiyo ayni kabloyu takiyorum deli olcam yaw sinir etti bu kart beni yine servise yolladim bu kez para iadesi isticem iade etmezlerse avermedianin ana merkeziylede maillesiyorum ordanda sonuc cikmazsa direk cope atacam hic satmaya falanda calismam bu salak karti


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yüzbaşı

hazır kanal listeleri var dvb viewer için.kanal taratmadan yükleyip deneseydiniz keşke.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

kanal taratmadan kanalların bazıları açılıyo ama bazı kanallara gelince sinyal gidiyo ve arkadan kabloyu çıkarmadan geri getiremiyorum. uzaktan kumanda ile kullandığımda illaki o tip kanallara geliyorum ve herseferinde kalkıp gidip kabloyu söküp takmak okadar büyük işkenceki. ayrıca bu problem yüzünden hd yayınları almayı deneyemiyorum bile niye 200 küsür lira verdiğim kartla böyle bi sorun yaşıyımki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Teğmen

Arkadaşlar sizlere tavsiyem..

1. DVBviewer kullanıyorsanız (Mümkünse lisanslı).... Google'la kingofsatList yazın karşınıza bu program ve anlatımı uygulayarak ile sürekli güncellenen kinogsattan indridiğiniz haızr kanal listesini DVBviewer - Channels Editor kısmından CTRL+I ile import ederek tarama zahmetinden kurtulursunuz.. (Direkt kanal listesi olarak çekiyorsunuz)

2. Eğer AverTV 6 kullanıyorsanız ve kanal bulamıyorsanız bunun birinci nedeni AverTV 6 uygulamasının transponder listesinin güncel olmamasındandır, yine kingofsatlist programını bulduysanız aynı sitede, AverTV 6 Frekans güncelleyici program var bununla AverTV 6 ile tüm kanalları bulabilirsiniz.
ha ikinci nedene gelince Windows 7 kullananlar AverTv 6 uygulamasını çalıştırdıkları kısayola sağ tıklayıp özellikler - Uyumluluk Modunu Windows XP SP3 olarak belirleyip o şekilde çalıştırdıktan sonra taramayı yapınız.

(Bu tavsiyelerim tüm Aver DVB-S modelleri için geçerlidir)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 5 Eylül 2011; 16:31:06 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

cevap veren herkese tesekkür ediyorum fakat bende programsal bir sorun yok bundan %100 emin olmasam burada yazmam. hazır kanal listesi ile tv izleyebiliyorum ama listedeki bazı kanallar (yarısı falan) çıkmıyor sorun niye bu kanallar çıkmıyor da değil, bu kanallardan herhangi birini açtığımda normal çalışan kanallarda gidiyor taki pcnin arkasından uydu kablosunu çıkarıp takana kadar.

kanal tarama yaparkende kanal bulamamsın sebebi listedeki ilk kanalın çıkmayanlar kategorisine girmesi ve sonraki kanalları bulması için sürekli arkadan kablo çıkar tak yapmam lazım.

ürünü servise yolladım arıza olarak kanal bulamıyor yazmışlar ve yenisi yollamışlar zaten ama yeniside aynı sorunu yapıyor

uydunun kabloları değiştirildi lnb değiştirildi denemediğm şey kalmadı diseq yok bunuda belirteyim tek çanak

bu kadar dandik bir alet olamaz sorun benden bile olsa bukadar donanım seçici bi kart niye üretirler ya da üstüne yazsınlar şu lnb markası dışında göstermez şu kabloyu kullanın falan diye. Şuan tekrar servise yolladım ve para iadesi istedim umarım uzamazda paramı geri verirler gider adam gibi bişi alırım. gerçi bukadar sorundan sonra bidaha dvbs kart alcagımı sanmıyorum.

vestel gibi hiç sevmediğim bi markanın receiverı sorunsuz aynı uydu ile çalışırken bu nasıl çalışmaz aklım almıyo + takılı bulunduğu pc kötü bir pc değil ve komşunun pc ilede denedim aynı sorun ondada oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay61n -- 6 Eylül 2011; 19:08:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.