Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
1202
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Audi A6 hakkında
G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar Audi A6 3.2 FSI Quattro hakkında acil bilgiye ihtiyacım var. Araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse sevinirim... Aracın yürütme masrafları,
şanzıman durumu,
aracı aldıktan sonra başa bela olup olmayacağı
2.0 TDI 136 beygir ile kıyaslandığında hangisi tercih edilmesi gerektiği gibi konuları merak ediyorum...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDD3C5E5B -- 25 Ocak 2021; 5:27:57 >

Yeniden merhaba;
Geç cevap verdiğim için üzgünüm, işlerim dolayısıyla pek vakit ayırt edemiyorum buraya.
Aracın emsalsiz olma durumuna parantez içinde açıklama ge...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Podgoritsa - 3 yıl +6
E
3 yıl
Yüzbaşı

A6 yi gorunce girdim. Benzinli olduğunu görünce ciktim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

C
3 yıl
Yarbay

Konu uzmanını çağıralım o zaman.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Podgoritsa
F
3 yıl
Yarbay

Sebep bu :

Videoyu izlemek için tıklayınız
Koskoca yarbayin arabasi audi a6 mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AHMET_ALİ_SALİH
C
3 yıl
Yarbay

Migciğim, bu olayla kafayı bozdun herhalde... salıver gitsin rahatla biraz. Hayat her şeye rağmen güzel. 👍



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @flyer_mig
F
3 yıl
Yarbay

Ne bilgisi lazım onu da yazsaydın bilen biri söylerdi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Konu uzmanını çağıralım o zaman.
Merhaba;

Caprice Hocamın çağrısı üzerine gördüm konunuzu. Bu aracı uzun zamandır günlük aracım olarak kullanıyorum. Aklınıza takılan herhangi bir sorunda seve seve yardımcı olabilirim.

Sordugunuz kısımlara gelirsek;

Eğer yakıtı düşünen biri iseniz bu aracı almayın. Benim aracım benzinli ve 1 TL’nin üzerinde yakıt tüketimi var.

Araçta LPG takılmadıysa kronik bir sorun yok, eğer lpg’li bir araç düşünüyorsanız kesinlikle başka bir markaya bakın derim zira VAG grubu araçların LPG ile arası pek iyi değil. Bu araçta da LPG sonrası bobin bozma, subap eğme gibi problemler görülüyor ve maliyeti ciddi boyutlarda. Ama benzinli lpg takılmamış bir araç alırsanız asla başınız ağrımaz. Yeter ki bakımlı olsun.

Yürütme maliyetleri göreceli olarak ciddi boyutlarda değil. 6.5 Litre motor yağ kapasitesi var. Hava, yakıt, polen ve yağ filtresiyle beraber 1.300 TL gibi bir rakama bakım yaptırabiliyorsunuz. Tabii yağ mobil1 5-30w ESP ve filtreler servisten alınması durumunda bu fiyat, daha uygun fiyata da yapılabilir.

Özellikle 2005-2006 modellerin MTV avantajı var, bu da yürütme maliyetinde ciddi bir külfetten kurtarır sizi.

Ağır bakım meselesinde biraz üzebilir, ben daha yeni yaptırdım ve toplamda şu an için 38.000 TL’yi buldu rakam. (Forumda yapılan işlemlerin %80’inin konusu da mevcut aratırsanız bulabilirsiniz, mobilde olduğum için link veremiyorum.) ama bu rakamı 200.000 km’de bir ödeyeceksiniz yani zincir değişiminden sonra rahat şekilde 200.000 km yapıyor benim aracımda zincir sesi veyahut herhangi bir sorun olmamasına rağmen kafam rahat etsin diye zinciri değiştirdim.

Şanzıman olarak aracın üzerinde ZF 6HP19A kodlu şanzıman mevcut, bozulması zor bir şanzıman türü. Şanzıman olarak sizi üzmez diye düşünüyorum ama tabii ki şans işi sonuçta 13 yaşın üstünde olan araçlar bunlar.

Eğer 2.0tdi bakıyorsanız kesinlikle 170 HP’lik modellere bakın yani makyajlı olan 2008-2011 kasalar arasındaki modellere. Eski nesil 136 HP dizellerde maalesef enjektör, dpf gibi sorunlar çokça görülüyor ayrıca üst kapak çatlaması gibi bir çok problemleri daha var. Şirketimizde müdürlerimiz genelde A6 kullanıyorlar, 136 HP’lik tüm araçlar sorun çıkarttı hatta bundan bir kaç ay önce motor yaptırmak zorunda kaldık üst kapak çatladığı için. Bir de 2.0TDI motorlarda CVT kullanılıyor, yeni serilerinde bizim gözlemlediğimiz bir problem yok ama eski 136’lıkların şanzıman tamburları önce ses yapıyor sonra da zinciri kırıp şanzıman bloğunu patlatıyordu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 28 Ocak 2021; 0:18:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
3 yıl
Binbaşı

Merhaba bu konuyla alakalı değil ama imzada garajımda 9 aracım var demişsiniz marka modelleri neler merak etiim 🙂





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 28 Ocak 2021; 2:35:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Podgoritsa
G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cevabınız beni tatmin etti çok sağolun, Arabalardan ciddi manada anlayan biri olduğunuz için sormak istediğim mesele şu. 170 beygirlik model 160-200.000 lira arası değişen fiyatlara sahip bu bizim için yüksek bir rakam bu sebepten 120.000 liraya S6 görünümlü A6 Almayı uygun gördük lakin problem yakıt durumu... Böyle yakan bir aracı LPG'siz kullanmamız mümkün değil dolayısıyla sorum şu: 120 bin lira bandında Audi A6 3.2 FSI'dan daha iyi diyebileceğiniz bir otomobil var mı yoksa A6'ya rakipsiz diyebilir misiniz bu sınıfta?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Podgoritsa
P
3 yıl
Yüzbaşı

Yeniden merhaba;
Geç cevap verdiğim için üzgünüm, işlerim dolayısıyla pek vakit ayırt edemiyorum buraya.
Aracın emsalsiz olma durumuna parantez içinde açıklama getirecek olursak; performans, motor ve şanzımanın çok dayanıklı olması konularında bu araç emsalsiz, malumunuz üzere Mercedes'te W211 E320, BMW'de ise E60 530i bu aracın rakibi durumunda. Bu araçlara sahip olmuş biri olarak detaylandıracak olursam birbirinden artı ve eksi yönleri şu şekilde;

Mercedes-Benz W211 E320 malzeme kalitesi olarak bu araçtan kesinlikle daha üstün, kapı izolasyonunu sağlayan kalın kadife fitillerden tutun, taban döşemesine kadar buram buram kaliteyi hissedersiniz. Her ne kadar işçilik konusunda malzeme kalitesini konuşturamamış olsalar bile içinde giderken tank sürüyor hissine kapılırsınız. Bu araçtaki tek eksi yön ise cam tavan olan versiyonlarda tıkırtı sesi gelmesi. Manevra konusunda da bu 3 aracın içerisinde en iyi olan araçtır W211, aracın ön kısmı sanki bir otobüs gibi kafayı atarak döner adeta. Lakin performans olarak bu 3 araç içerisinde en kötü performansa sahip araçtır. 3.2 CC hacimli motor 224 HP güce sahiptir bu araçlarda pek 0-100 KM/H önemli değil aslında 100-200 KM/H veyahut 50-150 KM/H değerlerine bakmak gerekli fakat fabrika verilerinden yola çıkarsak Mercedes 0'dan 100 KM/H hıza 7.7 saniyede çıkarak yazılımlı Leon FR'lar tarafından ciddi anlamda hırpalanan bir araçtır. Fiyat olarak ise bu 3 araç içerisinde en yüksek fiyata sahip araçtır W211. Aynı zamanda 5 ileri şanzıman olmasından kaynaklı olduğunu düşündüğüm nedenle yakıt tüketimi en yüksek araç da kendisidir.

BMW tarafına baktığımızda motor hacmi bu 3 araç içerisinde en düşük olan araç olmasına karşın performans konusunda 150 KM/H hızlara kadar A6 ile beraber yürüyebilmektedir. Güç olarak aynı model yıllarında (2005 model yılı baz alınmıştır) 231 HP'lik versiyona sahip motorlu bu araç yakıt tüketimi bakımından da bu 3 araç içerisindeki en tutumlu araç denilebilir. Benim ortalamam 11-12 Litre civarında idi. Fakat kalite ve sağlamlık konusunda maalesef Mercedes'e yaptığım övgüler bu araç için geçerli değil, zira ben aracımı 60.000 KM'de alıp 110.000 KM'de satmıştım aldığımda gelen trim seslerini bir türlü önleyememiştik. Özellikle koltuk derilerinin çok çabuk eskimiş olması ise 3 yaşında Premium markalar içerisindeki bir araç için maalesef yakışık almayan bir durumdu. Yeniden artı özelliklerine gelecek olursak sürüş hissiyatı olarak araç arkadan itiş seven bir çok kişi için küçük bir M5 heyecanı yaşatabilecek düzeydeydi. Uzun yolda viraj konusunda "Quattro" bir otomobil olan A6 ile kıyaslamak doğru olmasa da pist sürüşü gibi sportif faaliyetlerde çok daha keyifli bir araç olduğunun altına imzamı atabilirim. Ayrıca kişisel görüş olarak bu 3 markanın otomobilleri içerisindeki en yakışıklı araba bence E60'tır. Her ne kadar "Ya sev Ya terk et" tasarımına sahip olsa da.

Gelelim A6'ya. En çok bilinen ve ülkemizde maalesef Premium sayılan bu 3 marka içerisinde Audi o yıllarda orta yoldan gidiyordu. Yani Mercedes'ten bir kısım konforu BMW'den ise bir nebze Sportifliği alarak kendine bir piyasa arayışı içerisindeydi. Yakıt tüketimi bakımından da yine bu iki markanın arasında kalan model şu an için benim kullanımım ile şehir içi-dışı karışık 11.5 Litre şehir içinde ise 13 Litre yakıt tüketimine sahip. Aynı zamanda yine bu araçlar içerisindeki en yüksek top speed değeri bu araçta, benim aracıma yazılımsal herhangi bir müdahale olmamasına karşın 280 KM/H gibi hızlara çok kolay çıkmakta. Üstelik 265 KM/H gibi bir hızda 6. vitese geçmesi ise beni en çok cezbeden olayların başında geliyor. Malzeme kalitesinde de yine arada kalan bu modelde herhangi bir trim sesi duyulmuyor. Benim aracım şu anda 210 bin kilometreye geldi, hala daha ilk gün ki sessizliğini korumaya devam ediyor. Malzeme kalitesi her ne kadar Mercedes'ten geri olsa dâhi işçilik anlamında gerçekten çok ince bir işçiliğe sahip. Rakiplerine göre yol sesi konusunda biraz zayıf kalsa da yine de rahatsız edecek kadar ciddi bir durum ortaya çıkarmıyor. Viraj kabiliyeti konusunda da diğer otomobillerden fersah fersah üstün olan bu aracın en büyük eksi yönü fren kabiliteyi. Maalesef fren konusunda diğer otomobillerden çok daha başarısız olan bu araç için ben hava kanallı spor disk ve balata ile sorunu bir nebze olsun çözdüm. Bu araç ile sayfalarca yazı yazabilirim fakat maalesef şu an vaktim bu kadarına imkan vermekte.


Eğer ki aradığınız fiyatlarda farklı segmentte bir otomobile bakmak isterseniz Chevrolet Captiva önerebilirim. İyi forumlar dilerim

Edit: Eksik kalan bilgiler eklendi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 30 Ocak 2021; 18:32:55 >


Bu mesajda bahsedilenler: @AHMET_ALİ_SALİH
P
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Canbey96

Merhaba bu konuyla alakalı değil ama imzada garajımda 9 aracım var demişsiniz marka modelleri neler merak etiim 🙂
Merhaba;

Hocam çok üst düzey araçlar değil sahip olduklarım. Şu an araç sayısını biraz daha arttırdım ama büyük ihtimalle Mart ayına kalmadan 9'un da altına düşüreceğim çünkü artık ellerinizden öper bir kızım oldu ve araçlarla ilgilenmek hobi olmaktan çıktı, beni yormaya başladı. Şu an için Audi A7, Mercedes CLS400d, Porsche Cayenne 955 kasa, Porsche 911 Turbo S, Audi A6, Audi A5, BMW 640d, Mercedes GLK, Volvo XC90, Subaru Impreza, Tesla Model S ve Porsche Panamera duruyor. Nasipse bu hafta içi Model S ve Impreza'yı satacağım, gerisi için de kısmet diyelim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
3 yıl
Binbaşı

Allah bağışlasın kızınızı.

Çok üst düzey değil demişsin ama maşAllah'ı var garajın kazasiz belasız binmek nasip olsun a7 ile turbo s favorim 🙂


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Podgoritsa
P
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Canbey96

Allah bağışlasın kızınızı.

Çok üst düzey değil demişsin ama maşAllah'ı var garajın kazasiz belasız binmek nasip olsun a7 ile turbo s favorim 🙂
Teşekkür ederim. Daha iyileri herkese olur umarım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Binbaşı

Hocam konularınızı önceki üyeliğiniz döneminden beri severek okuyorum.Umarım ara ara da olsa devam edersiniz.Sadece meraktan soruyorum aralarında asla satmam dediğiniz bir araç var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Podgoritsa
G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yorumunuz için teşekkürler, doğrusu bende merak etmedim değil garajınızdaki araçları. Belki biraz konu ile alakasız olacak ama Porsche Cayenne 4.5 Turbo'nun LPG uyumu ile ilgili bilginiz var mı? Bir yakınım almayı düşünüyor, LPG takıp kullanacak ne dersiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDD3C5E5B -- 31 Ocak 2021; 0:10:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Podgoritsa
P
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus01

Hocam konularınızı önceki üyeliğiniz döneminden beri severek okuyorum.Umarım ara ara da olsa devam edersiniz.Sadece meraktan soruyorum aralarında asla satmam dediğiniz bir araç var mı?
Merhaba;
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Elimden geldiğince konulara devam edeceğim hatta şu an için birini hazırlıyorum nasip olursa yarına kadar paylaşmış olacağım. Satıpta pişman olduğum 3-4 aracım oldu aynı pişmanlığı yaşamamak adına A7, A6 ve Cayenne Turbo’yu satmam diye düşünüyorum ama düşmez kalkmaz bir Allah derler bizim burada. Zamanın ne götürüp ne getireceği belli değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BDD3C5E5B

Yorumunuz için teşekkürler, doğrusu bende merak etmedim değil garajınızdaki araçları. Belki biraz konu ile alakasız olacak ama Porsche Cayenne 4.5 Turbo'nun LPG uyumu ile ilgili bilginiz var mı? Bir yakınım almayı düşünüyor, LPG takıp kullanacak ne dersiniz?
Öncelikle rica ederim. Tam da bir önceki mesajımda Cayenne Turbo’dan bahsetmiştim mesajı atar atmaz bu bildirimi görmek şaşırtıcı bir tesadüf oldu :) Cayenne 955 modelinin hem turbo hem de 3.2 motorlu olanını kullanıyorum. 4.5 turbo için lpg çok akıllıca bir çözüm değil zira ben 2007 yılında bir arkadaşımla beraber almıştım aynı dönem arkadaşım aracına LPG taktırdı, yanlış hatırlamıyorsam Prins marka sistemdi. 2012 yılında aldıktan 50.000 km sonra araç 95.000 KM’de iken subap kırdı ve piston deldi. O dönem %90 ihtimal LPG’den kaynaklandığını söylediler ama şimdilerde bildiğim kadarıyla yağlı sistem LPG’ler ile sorunsuz kullanılıyor. Yine de son sistemler hakkında net bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemem. Lakin bu aracın yakıt tüketimi fabrika verisi olarak 24 litre civarında verilmiş, lpg gaz halde bir yakıt olduğu için benzinden %20 daha fazla LPG tüketir bir araç. Bu da 29 Litre civarında bir yakıta denklem demek. Yani 100 KM’de 29 Litre (ki fabrika verilerinde bu böyle ama gerçek verilerde ben benzinli aracımla 27 litre yakıyorum) güncel LPG fiyatları ile (4.07 TL) 1.20 TL’lik bir LPG tüketimi olacaktır.

Bu tarz araçlara bakıyorsanız mümkün olduğu kadar ikinci bir araç olarak almaya gayret edin, malumunuz ülkemiz şartlarında yakıtı düşünen kişiler için pek uygun bir seçenek değil. Yakıt kurtarsa bile bu araçların yürütme maliyetleri hayli yüksek rakamlarda. En ufak bir airmatic arızasında sadece valfler için 8.000 tl’yi gözden çıkarmak gerekli ki bu durum yakıttan daha fazla üzecektir araç sahibini



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >