Arkadaşlar herkese merhaba, Oğlum 5.5 yaşında ve 3 yaşında atipik otizm tanısı aldı. Özel eğitim ve ilgi alanları ile ilgili sürekli olarak faaliyetlerde bulunuyoruz ve iletişiminde ciddi bir yol katettik. Bizim tek geçmeyen problemimiz salya akıntısı, tükürüğünü aslında yutabiliyor ama biz söylemezsek ağzı musluk gibi akıyor. Otizm tanılı çocuklarda çok fazla rastlanan bir durum olmadığı için nöroloji, genetik, alerji, kbb ve hatırlamadığım bir çok alanda doktorla görüştük fakat bir çözüm bulamadık. Akranları ağzı aktığı için çoğu zaman oyunlarına onu dahil etmiyorlar ve bizde bu sorunu çözmek için her yolu deniyoruz. Buradan bir sonuç çıkar mı bilmiyorum ama bu konuda bilgili arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun olurum.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
According to a press release by the FDA, it's "warned that they [amber teething necklaces] should not be used to relieve teething pain in children or to provide sensory stimulation to persons with special needs, such as autism or attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD)."24 Eki 2021
Konu içinde üzüldüm gerçekten. Hiç bilmediğim anlamadığın işler Allah kolaylık versin. Bu tarz sorunların çözümlerinde Türkçe kaynaklara çok güvenemiyorum ne yazık ki. Adamlar Allah'ın taşını tedavi diye öneriyor, papaya turşusunu 10k dan satıp ''x'' hasatlığa iyi gelir diyor vs. Şarlatan çok ne yazık ki.
Şurada şöyle bir şey buldum bir bakın derim. Bir de buralar değil de Reddit var oralarda Türkçe olarak otizmle ilgili subreddit vardır diye düşünüyorum. Otizm'in spektruma sahip olduğunu bile daha bu gün öğrendim.
Sürekli salya akmasının nedeni ağız kısmında yeterli hassasiyet olmadığındanmış. Madde madde egzersiz yazmışlar, İngilizceniz yoksa translate ile çevirip bakabiliriz ama ne kadar isabetli olur bilmiyorum. Gerekirse forumda İngilizcesi iyi olanlar yardım isteyebilirsiniz ya da elimden geldiğince çeviririm.
Oğlum 5.5 yaşında ve 3 yaşında atipik otizm tanısı aldı. Özel eğitim ve ilgi alanları ile ilgili sürekli olarak faaliyetlerde bulunuyoruz ve iletişiminde ciddi bir yol katettik.
Bizim tek geçmeyen problemimiz salya akıntısı, tükürüğünü aslında yutabiliyor ama biz söylemezsek ağzı musluk gibi akıyor. Otizm tanılı çocuklarda çok fazla rastlanan bir durum olmadığı için nöroloji, genetik, alerji, kbb ve hatırlamadığım bir çok alanda doktorla görüştük fakat bir çözüm bulamadık.
Akranları ağzı aktığı için çoğu zaman oyunlarına onu dahil etmiyorlar ve bizde bu sorunu çözmek için her yolu deniyoruz.
Buradan bir sonuç çıkar mı bilmiyorum ama bu konuda bilgili arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun olurum.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimer -- 25 Eylül 2023; 22:54:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >