Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
220
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Atiker LPG sorunu
F
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, yeni aldığımız araç Megane 2 Otomatik vites HB 2004 model Dynamique ve üstünde atiker LPG takılı. Pek binme fırsatımız olmadı daha, malum nedenlerden dolayı. Bir kaç kafama takılan konu var, ustaya randevu aldık fakat önce buraya da sorup fikirlerinizi almak istedim ki mümkün olduğunca az kazıkla usta işini atlatabileyim.

İlk olarak aracı kullanırken lpg öttü ve yanıp sönmeye başladı bitiyor diye. Bu yüzden çekiş düştü ve gaz yememeye başladı dur kalk yaparken. Hemen tüpü fullemeye girdim benzinciye, fakat 40 litrelik depo anca 17 litre aldı ve fullendi diye pompa attı kendini. Araca bindiğimde gösterge full gösterdi ve yaşadığım sorunlar geçti, sizce gösterge hatası mı var araçta şamandıra vs. veya beyin ile mi alakalı bir problem mi var ?

İkinci mevzu da şu, ilk defa lpgli araca binmiyorum fakat Atiker marka ile tecrübem olmamıştı hiç. Üstünde B/G tuşu var bir tane sadece. Aracı gazdayken benzine geçirmeyi sadece park halinde çalışır vaziyette denedim emniyet açısından fakat o da ne ! Aracın motor stop ediyor benzine geçirince her zaman. Kaç defa denedim, bir keresinde sadece motor teklemeye ve boğulmaya başladı ben de bunun üzerine korkup kontak kapattım. Tekrar marşa bastığımda sorunsuz çalıştı gerçi ve benzindeydi araç.

(Araba benzinde çalışırken gaza alınca arkadan tık diye olması gereken atma sesini duyuyorum ve araç sorunsuz lpgye geçiyor.)

Son olarak da aracı gazdayken kontak kapattığımda, tekrar çalıştırmak istesem, çok zor çalışıyor. Acaba çalışacak mı araç hissi uyandıracak kadar. Araç gazda çalışmaz yapısı gereği biliyorum fakat daha önce kullandığım lpgli araçlarda hep tek kontak hemen çalışırdı ve motor ısınınca kendi otomatik tık diye atardı ve lpgye geçerdi. İstediğim kadar benzin gaz arası geçiş yapabilirdim ve kontak açma kapama hiç sorun yaşamazdım.

Bu aracın lpgsi manuel mi oluyor (Her defasında kontak öncesi el ile geçiş tuşuna müdahale) yoksa sorunlu mu ? Ustaya şu halde sorular sormak istemiyorum yoksa tokatlarlar (Kinaye oldu)

Teşekkürler.



A
4 yıl
Teğmen

Merhaba. Anlaşılan lpg ayarların çok kötü. Öncelikle , bu forumda "kendi lpg ayarını yapmak" başlığını oku ( ne de olsa epey yasaklı günler var) Ayar için kablo alıp-çevrende kablosu olanlardan da olabilir- kendin yap. Sorunlar kısa sürede çözülecektir. Lpg ayarı için sanayiye gitmek mantıksız. Sistemde bir arıza olursa gidersin.



F
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu şekilde hiç düşünmemiştim hocam teşekkürler, araştıracağım.

Şunu da belirtmeyi unutmuşum, hiç koku moku yok LPG ile ilgili

Fakat bir yanlışlık durumunda olabilecek en kötü senaryo ne olabilir ? Parça arızasını geçtim havaya uçmayalım. Motor tamiri elimden gelir motosiklet veya deniz motorları için, fakat daha önce hiç yapmadığım bir konu bu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alusta
A
4 yıl
Teğmen

Çakmakla kontrol yapmazsan sorun olmaz! Konuyu incele, kolaylıkla halledeceksin.



F
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tanıdık ustaya gösterdik, sürdü de, beğendi hiç bir sorun yok dedi, araba nedense stop da etmiyor benzine alınca artık. Ustanın dediğine göre çok dandik gaz konmuş içine biz doldurmadan önce. Bakalım tüp biterken ne olacak artık.



P
4 yıl
Çavuş

Hocam yanıltmak gibi olmasın ama sorun regülatör gibi. Arıza devam ederse takıldığından beri hiç değişmiş mi, kaç km olmuş? Bir sorun isterseniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.