Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2904
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Asus DSL-AC68 mi TP-Link archer VR600 mu?
M
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yeni bir modem router almayı düşünüyorum. ADSL/VDSL/Fiber destekli, yani nereye taşınsam değiştirme derdi olmadan kullanabileceğim. Hat hızı minimum 35mbit.

5Ghz'de bilgisayarım ve televizyonum bağlı. Bilgisayarı DLNA sunucu olarak kullanıyorum, TV 7/24 iptv ile çalışıyor. Kısacası 5Ghz de çekim gücü ve verimliliği yüksek bir model gerekiyor.

Elimde TENDA 5GZ 4 anteli 866mbps destekli router var ama verimli çalışmıyor.

Bilgisayarımdaki Wireless Ac-7265 (866mbps destekli) kartı da ac-9260(2.4Ghz, 5Ghz (160Mhz)1.73Gbps) modeli ile değiştiriyorum.

Belirlediğim 4 model var.

Asus DSL-AC55U (2016)
TPLINK VR400

Asus DSL-68U (2014)
TPLINK VR600


Asus'lar için DSL bağlantı sorunları ve SNR dalgalanmaları ile kablosuz sinyalerin sürekli düşmesi yada tamamen kaybolması ve bir daha çalışmaması gibi sorunlar okudum.
Ayrıca ısınma kaynaklı sorunlar olduğu da belirtilmiş.

TPLINK için ise antenleri 5dbi olmasına rağmen Asus kadar iyi çekmediği ve mevcut DSL hattından Asus'dan daha yavaş bağlandığı yorumları var.

Karar verdikten sonra bulabilirsem 2.el alacağım, tavsiyelerinize açığım.
Alternatif marka model de olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 17 Ağustos 2018; 19:24:9 >

M
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Guncel



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yarbay

Öncelikle 5ghz de yayın olarak aşırı bir menzil beklemeyin derim

Zira iç ortamda 5 ghz in amacı mesafeden çok yüksek hızda hizli internet veri transferi yapmaktır

Her cihazın belli başlı sorunları var

Cihaz alırken chipset ve yazılım oldukça önemli

Modeller arası web'de kullanıcı yorumlarına bakin

Teorik olarak cihazlar kağıt üstünde çok iyi olsa da pratikte işler değişiyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Yarbay

Tplink vr600 aldım kullanıyorum. 1 hafta oldu. Daha önce airtiesin 2011 model voip modemi vardı serçe parmağı kadar antenli 2011de tivibu ile beraber gelmişti bozulmadı ama vdsl tarifeye geçeceğimden vdsl destekli modem gerekti bu amaçla aldım. Vdslihtiyacıda 2 3 kişi internete çökünce yavaşlama oluyordu. Bayramdan sonra vdslye geçeceğim. 16mbit 75gb akk adsl tarifedeyim şu anda. Bi 25 30 mbit 200 300 gb lik vdsl tarifeye geçme planıyla bu modemi aldım.

Şunu ekleyim bu vr600ün 2 çeşiti var v1 ve v2 diye v1 ilk çıkan 2 usb var fotolardan anladığım kadarıyla kutusuda beyaz lacivert. V2 de tek usb var kurusuda açık mavi. Bendeki v2 olanı.

Çekim gücü 2 duvar sonrası 5-6 metre gibi ipad telefonda 1-2 tık çekiyor. 3-4 cihaz aynı anda bağlanıyoruz kesilme olmadı şimdiye kadar. Tabi bu 2.4 ghz için. 5 ghz için 5 metre sonra hiç çekmiyor diyebilirim ancak 5 ghz gerçekten hızlı yani 2.4e kıyasla bariz 2 katı hızı gözle fark edilecek düzeyde. 5ghz 1 duvar öteden 3-5 metreye kadar tam çekiyor ancak uzaklaşınca birden kesiliveriyor. Uzaktan 2.4 tavsiye ederim.

Adaptörü taktığım yerde ısınma oluyor ancak modem yanmıyor. Işıkları boyu posu güzel öyle zebellah gibi yer kaplamaz. Ben duvara asıyorum.

Bağlantısı basit cebe program indirip oradan kuruyorsun. Bir tanıtım videosunda şiftdeleytmi hangisiyse biri demiş önce kurulum yapıp sonra modemi takın diye çünkü modem internete bağlanmıyor kurulum yapamıyorsunuz diye. Yahu zaten adamlar cepe program yapmış sen daha kolay kurulum yapasın diye ki bu devirde artık 700 liralık modeme para verenin cebinde internette vardır yani. Adam dinazor 1990 lı yıllara gitmiş aklı öyle 192.168.1.1 falan yazmana gerek yok. Tether diye birşeyi indirdinmi o seni yönlendiriyor.

Tek eksisi bende ip tv olarak tivibu var. Tivibu hata verdi tekrar başlatma hatası server saati falan diye henüz tivibu yuçalıştırmayı beceremedim. Biri daha yaşamış forumda bu sorunu sonra çalıştırmış ona bir soracağım bakalım.

3 yıl garanti veriyor. Birde tplink ürünleri artık her yerde yarın bir gün bir şey alim ekleyim dedinmi her ürününe ulaşabilirsin.

Asus bende araştırdım bir kere aynı özelliklerde olan asus ürünü çok daha pahalıydıki vr600 700tl desen rakibi asus68u 1000tl lerde uçuk fiyatlarda. Ha asusta usb 3 var torrent var hayatta ikisinide hiç kullanmadım.

Esas network babası linksys almak çok istedim kalite olarak önde olsada fiyat fazla ve özellikleride tplink asusun gerisinde

Airties almak istedim yerli malı yurdun malı diye ama neticede çinde üretilip geliyor. Yani yerli malı değil yerli markası daha çok. Yinede almak istedim ama üstüne birde 2 tane airties modemim yandı geçmişte her ne kadar bu voip modem 8yıldır duvardan yerlere defalarca düşmesine rağmen çalışsada airtiese karşı o yanan modemlerimden dolayı soğuğum. Hepte garanti bittikten sonra bozuldu aynı tefal mutfak ürünleri gibi ayarlıyorlar heralde.

Umarım yardımı olmuştur. Bu modemi değiştirdikten sonra tivibu bağlantı problemini nasıl çözeceğim ile ilgili bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 23 Ağustos 2018; 15:29:07 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aslında kafamdaki bir çok soruya cevap vermişsiniz. Benim için 5Ghz çekim gücü ve uzaktan nasıl çalıştığı önemli. Şuanda kullandığım Tenda FH1202 5Ghz Dual bant Router ile aramda 3 duvar var ve buna rağmen 500mbit civarı bağlantı (dual bant 80hz) sağlayabiliyorum. Evdeki internet 35mbit ve tam hızı alabiliyorum. Oyunlarda ping oldukça düşük ve kopma sorunu yaşamıyorum.

2. el ac68u buldum 500TL fiyat istiyor.

Tivibu hiç bana göre değil zaten iptv aboneliğimde herşey var. Bu yüzden çekim kalitesini düşünerek Asus'u tercih edeceğim gibi görünüyor.

Bilgi için teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @cabriyo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.