Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
64
Cevap
34353
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Astra K 1.5 D Edition 9 AT Alınır mı? (3. sayfa)
A
9 ay
Yarbay

Evet stop edince o ses geliyor. Normal galiba. Siz baktırdınız mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Calbor
C
9 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok üstüne düşmedim hocam açıkcası alıştığım için artık duymuyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ali119
K
8 ay
Yüzbaşı

Neredeyse 1 yıldır kullanıyorum bende üstüne düşmedim sesin.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Calbor
X
7 ay
Teğmen

2018 Model Dacia Duster 1.2 TCe Prestige + Güvenlik + Media paketli aracımı satıp, bu aracı almak istiyorum. Duster'ı Muğla'da her türlü araziye girdiğim için almıştım ama şimdi İstanbul'da yaşayacağım. Hem ben, hem eşim kullanacak. Önerir misiniz, tavsiyelerinize ihtiyacım var? Benim için olmazsa olmaz, sorun çıkartmayacak şekilde tork konvertörlü tam otomatik şanzıman uyumu ve dizel yakıtlı bir araç olması. Paket veya bol özellikli olup olmaması önemli değil. Şimdiden teşekkür ederim. :)



P
5 ay
Yüzbaşı

Arkadaşlar bu motor nasıl bir motordur? İlanlarda arada "Araca xxxxx km'de sıfır sandık motor takılmıştır" diye ibareler görüyorum. Bunun sebebi nedir? Böyle bir araca sandık motor neden takılır?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 23 Şubat 2025; 16:40:40 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
5 ay
Yarbay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-astra-1.5-elegance-1230915147/detay

Siz böyle yazınca üşenmedim tüm 1.5 d Astra K ilanlarına baktım
Bu ilan dışında sandık motor takılmıştır denilen ilan bulamadım
Atlamışsam düzeltin

Aynı motoru insignia da kullanıyorum , 8 ileri
34 bn km de segman kırdı ve sandık motor takıldı , şu an 188 bin km de
Müthiş bir motor değil ama aracı çok sevdiğim için çok önemsemiyorum
Ama önceki insignia da kullandığım 1.6 cdti ve pejo da kullanılan 1.5 130 hp den aman aman geride bir motorda değil
Astra K çok beğendiğim bir araç


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ProsesMuhendisi
P
5 ay
Yüzbaşı

Daha önce yayın süresi dolan bir araçta daha denk gelmiştim hocam. Sebebi hor kullanmak mı yoksa bakımsızlık mı veya yanlış bakım mı çözemedim. Bence bu kasa harika bir kasa. Kısmet olursa temizine denk gelirsem 2.el olarak almayı düşünüyorum. AdBlue olmasından dolayı 100.000km ve sonrası için motoru bitiyor diye bir söylenti dolaşıyor tüm AdBlue dizel motorlar için. Opel ilanında bunu görünce acaba bu yüzden mi diye merak ettim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 23 Şubat 2025; 17:52:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @werneke
W
5 ay
Yarbay

adblue dan dolayı erken motor bitme olayını ilk kez duyuyorum
aksine bir önceki adblue olmayan 1.6 cdti da sürekli yaşadığım partikül sorununu , adblue olan 1.5 de hiç yaşamadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ProsesMuhendisi
P
5 ay
Yüzbaşı

Segman kırılması neden olur peki?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @werneke
W
5 ay
Yarbay

Bir kaç nedeni olabiliyor tek bir neden vermek zor




Bu mesajda bahsedilenler: @ProsesMuhendisi
N
5 ay
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
adblue motor bloğundan bağımsız bir sistemdir. Motordan Çıkan Egzoz gazına adblue püskürtülür adblue yüzünden motor yenmez.

motor arızasının ana kaynağı son gm üretimi motora psa servislerinin yanlış yağ koymasıdır. Kendi 1.5 4 silindir dizelleri gibi zannedip şartları uymayan 5-30 yağı dayadılar.
Bir de devirdaim pompası arızası yaşamış olabilir bu araçlarda olduğunu duydum.arayıp sorsan söyler zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Şubat 2025; 19:24:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 ay
Binbaşı

O kırılma olayı 1.4 turbo benzilide oluyor Çünkü 1.4 turbo benzinli motor sıkıntılı.Nedeni opelin motoru yapamayışı diyebiliriz. Özetle sıkıntılı bir motor ecoboost 1.6 lar gibi düşünün. Fabrika çıkışlı bir mühendislik hatası belki de. Geri çağırıp şanzımana yazılım yapılmasına rağmen piston problemi er ya da geç yaşanıyor. Düşük devirde piston kapatma muhabbeti sebebiyleydi sanırım. Düşük devirde dip gaz yapınca her turbo araçta bu sorun yaşanabilir lakin 1.4 motor da failure rate daha yüksek diyebiliriz. Özetle güzel olsa da 1.4 ler bir gün o pistonu kıracak :).

Bu 1.5D motor ise kısa süre geldi ınsignia ile kullandım kiralık araçtı sabihadan yeni havalimanına giderken kullandım 150den sonra gidemiyordu. Yani şehir içi güzel ama otoyolda 120km üstü ara hızlanmalarda üzer. Bunun benzinlisi vardı insigniada o daha iyidir lakin. Bu motorların ustası bulunur mu yeni servis ona göre muamele yapar mı belli olmaz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ProsesMuhendisi
P
5 ay
Yüzbaşı

Dediğiniz yağ olayını ben de duydum. Kitapçığında 0-30 yağ kullanılması gerektiği yazıyormuş. Sizin dediğiniz gibi 5-30 yağ ile bakım yapıyorlarmış servisler. Devir daim pompasını da hiç duymadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 23 Şubat 2025; 19:48:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nerd Miner
N
5 ay
Yarbay

Benim aracımda bu o yüzden etrafı takip ediyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ProsesMuhendisi
P
5 ay
Yüzbaşı

Memnun musunuz hocam peki araçtan? Insignia modeline göre daha hafif ve aynı motor var. Hantal bir araç mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nerd Miner
N
5 ay
Yarbay

Memnunum hantal bir araç olduğunu düşünmüyorum Bana yetiyor 150 160 lara kadar rahatça farketmeden hızlanıyor üstünü hiç denemedim. ben hız sevmediğim için zaten uzun yolda 100 110 sabitliyorum ekonomi odaklı bir araç yakıt tüketimi güzel.

Alırken Km si çok düşük olarak aldım. Hatasız boyasız.sıfır clio parasına aldım. Bana F/P oldu. Uzun yol yaptığım ve yapacağım için aldım. Şimdi durum değişti belki satmak zorunda kalabilirim .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ProsesMuhendisi
P
5 ay
Yüzbaşı

Teşekkür ettim hocam, hayırlısı olsun. Gönlünüze göre bir araç bulursunuz inşallah.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nerd Miner
K
3 ay
Yüzbaşı

Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama sandık motor un sebebi yanlış yağ kullanımı oluyor genelde. Bu paylaşacağım görseldeki yağlar 1.5 dizel 3 silindirli Astra ve insignia modellerine tavsiye edilen yağlar. OV0401547 kodlu onaylı yağ olması gerekiyor. Çok zor durumda kalmadıkça 5’30 kullanmayın 0’20 den devam edin.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingb04 -- 28 Nisan 2025; 11:30:56 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
3 ay
Yüzbaşı

Tekrardan kullanıcı yorumlarımı dile getirecek olursam aracı alalı nerdeyse 2 yıl oldu addblue hortumu değiştirdim onun dışında bakımdan bakıma uğradım servise. Araç şu an 91.000 km de ve çok şükür herhangi bir problem yaşamadım. 42 bin km oldu aracı kullanalı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
3 hafta
Yüzbaşı

Hocam 1.5 dizel motorun ağır bakımı nasıl oluyor 1.6 lar gibi zincir mi değişiyor? Araçtan zincir sesine benzer bir hırıltı gelmeye başladı ilk marşta bi 5 saniye 10 saniye zır zır zırıltı sesi geliyor sonra kesiliyor acaba zincir değişim zamanı mı geldi 90 binde şu an araç



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @werneke