Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
13779
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Astra H aracında CYCLONE Dvd ve Multimedya Sistemi kulanan veya bilgisi olan varmı??? (2. sayfa)
M
11 yıl
Er

Birkaç hafta önce aldım. Aslında çok fazla araştırma yapmadan aldığım ender elektronik cihazlardan biri. aletten genel anlamda menunum. Ancak bazı sıkıntıları var. Bu sıkıntılarını önemsemezsen ortalama bir cihaz denebilir. Ben Ankara da taktırdım. Taktırdığım yer takma konusunda çok iyi ama teknik destek konusunda pek iyi değiller.Bu yüzden cihazla ilgili merak ettiğin bişey varsa cevap bulabileceğin yer çok sınırlı.
Öncelikle cihazın İstanbul ve Düzce deki muhatapları senin maillerine kesinlikle cevap vermiyorlar, onları telefonla araman lazım. Ben Opel Astra H için taktırmıştım, diresiyondaki düğmeler ile uyumlu dendi ancak tam uyumlu değil. Şöyle ki; radyo yu açtığında diraksiyonun sağ tarafındaki ileri geri tuşlarıyla normalde ara frekans araması yapabilmen lazımken bununla yapamıyorsun. Eskiden bu tuşlarile ara frekanslar aranırken soldaki kanal değiştirme düğmesiyle de mevcut hafızadaki kanallar arasında geçiş yapardın. Bu cyclone ile mümkün değil. Bunu bilakis Düzcedeki teknik destek elemanı söyledi. ikincisi bluetooth ile bağlantı yaptğın telefonuna arama gelirse direksiyondaki herhangi bir düğme ile açman mümkün değil (eğer direksiyon üzerinde bluetooth düğmelerin yok ise) gelen aramaları ekrana dokunarak açmak zorundasın.Üçüncüsü ekranı parlak değil, gündüz vakti özellikle navigasyon için adres gireceksen birşeyler görebilmek için kafanı aşağıya gömüyorsun. Dördüncüsü cihzın içinde bir fan var, çalışırken ağer motor durmuşsa hafifçe rahatsız edici bir sesi var, ama çok değil. Beşincisi cihazın sadece iki AV çıkış desteği var yani eğer koltuklara kafalık alıp arkadakiler de birşeyler izlesin dersen ya dvd disk koyacaksın yada televizyon açacaksın, hareket halindeyken zaten televizyon seyretmek mümkün değil. USB yada SD kart ile oynattığın filmler arka kafalıklara gönderilemiyor.
Almadan önce bu eksiklere dikkat et.

Bunun yanında ses kalitesi güzel, üzerinde Windows Mobil var. Cihazların kolay tanınıyor. 2 USB ve 1 ipod çıkışı güzel, keşke USB den oynattığın filmler arka kafalıklardan da izlenebilseydi. Ben filmlerin arka kafalıklardan izlenememe problenmini filmleri avi veya mp4 formatında dvd ye yazarak hallettim. DVD sürücüye avi yada mp4 formatında koyduğun filmleri çok rahat oynatıyor. Codec sıkıntısı yok. Radyo çekişi güzel, USB den ve SD karttan çok rahat mp3 dinleyebiliyorsun. Müzik dinlerken direksiyon düğmeleri kullanımında sıkıntı yok. Ben navigasyon yazılımı olarak igo yükledim ancak igoiçin internet bence şart çünkü il, ilçe, cadde, sokak gibi adres bilgilerini bilmediğin yerler için igo biraz eksik kalıyor. Bunun çözümü için Route 66 yüklemeyi düşünüyorum. Opel istem menülerine cihaz üzerinden rahat erişyorsun, ancak sıfırlama işlemi için direksiyondaki tuşları kullanman lazım çünkü eski teyp çıkınca o tuşlar da gidiyor. Geri görüş kamerası taktırırsan güzndüz vakti çok güvenme çünkü ekran gündüz vakti güneşli bir havada çok kötü, hiçbirşey göremiyorsun. yukarıda da dendiği gibi biraz aşağıda konumlandığı için ekran üzerinden birşeyler takip etmek zor.
birkaç haftalık tecrübemi aktarmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




Bu mesajda bahsedilenler: @beslenmeciler
B
11 yıl
Çavuş

Merhaba Arkadaşlar. Öncelikle nereden başlayacağımı açıkçası bilemiyorum... Forum sitelerinde çok arayıp araştırdığım bir üründü bu. En sonunda yarım bilgilerle gittigidiyor sitesinde ESERMODİFİYE isimli bir satıcıdan Cyclone ürününü satın aldım. Görüşmelerim neticesinde montajını onun tavsiye ettiği(ücretsiz) elektronikçiye 1 ay sonra gidebildim. Bu sahtekar şahıs ürünün arkasında olduğunu herhangi bir sorunda çözüme kavuşturacağının güvencesini verdi.(Aldığım üründe bir tek çizik dahi bulunursa iade alacağını ilanına yazıyor.) Fakat Montaja gittiğimde elektronikçi bana önce deneyelim dedi. Tamam diyerek ürünü denemeye başladık. ( Bu arada ben satın aldığımda ürünü deneme gibi bir şansım olmadığı için satıcının yönlendirdiği montajcıya gittim.) İlk olarak ürünün cd okuyucusunun bozuk olduğunu tespit ettik ve adam ile görüşmelerimde bana değiştirmemi söyledi. Satıcıyı aradık ve ürünün arızalı olduğunu belirttik. Ürünü değiştirmesini istedik. Fakat adam cd okuyucusunun tozlandığını o yüzden parça seçtiğini v.s bahane etti ve sadece Cd okuyucusunun değiştirildiğinde hiçbir sorun kalmayacağını söyledi.(Bu arada kendisininde kayseride cenazeye gittiğini söylüyor.) Tabi ürün montajını yapan kişi Cyclonların birebir astraya uyumlu olmadığını, Bunların Corsa'lara uyumlu olduğunu, Çok problemli cihazlar olduğunu bana başta belirtti. Benim Çorumdan geldiğimi söylediğimde sen çorumda çok sıkıntı yaşarsın, Bu ürün oralarda arıza yaparsa yaptıracak kimseyi bulamazsın tarzında bir bilgi verdi. Necvox varsa onunla değiştirmemi söyledi. Tekrar satıcıyı aradık, (satıcı Eminönü Tahtakalede bir yerde fakat bir türlü yerini kimseye belirtmiyor) ve değiştirmesini istediysekte olmaz cevabını aldık. Neyse başladık tamir etmeye ve cd okuyucusunu adam tamir etti, arabaya takmaya başladık birebir uymadığı için adam eski teybin kızağını çıkardı ve çift taraflı bantla içerden yapıştırdı. Yeni teybin kafası biraz dışarda kaldı ve sırıtıyor. Neyse tam oldu dedik, denemeye başladık ve bluetooth'u denerken bir de ne görelim ses gitmiyor. Al sana bela. Mikrofondandır v.s derken içini tekrar açtık ve radyocu bir türlü tamir edemedi. Tekrar aradık satıcıyı ve ürünün bluetooth'unun arızalı olduğunu ben ürünü değiştirmesini istedim. Bu kadar ısrarıma ve başka bir ürün varsa fark vererek değiştirmek istediğimi söyleyince elinde Necvox olduğunu 200 tl fark vererek değiştirebileceğimi söyledi. Tamam dedim ve adamın kardeşinden ürünü eminönünde biryere getirerek (yine dükkanı göstermiyor) Değiştirdik. Çorumdan gelmiş olmasam ürünü almayıp gerektiği yerlere şikayet edeceğim fakat istanbulun yabancısıyım.Sizin anlayacağınız beni almaya mecbur etti. Bende mecburen aldım fakat bana tuzluya patladı anlayacağınız. Siz siz olun esermodifiye denilen bu adamdan kesinlikle alışveriş yapmayın. İsmi İmdat Eryaz diye birisi ve tahtakalede dükkanı var. Ben gittigidiyora olumsuz yorum yaptım bilemiyorum değerlendirmeye alınırmı.
Bu arada Dükkanın linkini veriyorumhttp://www.gittigidiyor.com/arama/?satici=esermodifiye


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Çavuş

Ayrıca Devam edecek olursak
Necvox hakkında bilgilerimide yeni alacak olan arkadaşlara yararlanmak üzere iyi ve kötü yönlerini anlatayım.

1- Olumsuz yönleri
- Astra h araçlarda cihazın takıldığı yer biraz aşağıda kalıyor navigasyon ve ekranı görmekte zorlanabilirsiniz.
-Yol bilgisayarı ekranında herhangi bir yazı v.s. çıkmıyor. Bazen tarih çıkıyor.
- Dokunmatik ve netlik orta düzeyde.
- Ses kalitesi orta düzeyde. orjinal teybi aratmıyor.
-Radyoda kaydedilen frekansları gezemiyorsunuz, Direksiyon kumandasından.
-Bluetoothla görüşmeler iyi fakat, Direksiyon kumandasından cevaplayamıyorsunuz.


2- Olumlu Yönleri

- usb den müzik dinleyebiliyorsunuz.
-Micro sd kart girişinden müzik dinleyebilip film izleyebiliyorsunuz.
- Müzik cd lerinden 6 tane ayrı ayrı cd'yi hafızaya alabiliyorsunuz ve dinleyebiliyorsunuz.
- Geri görüş kamerası geri vitesinde otomatik devreye geçiyor.
- Navigasyonda seslendirme güzel.
- Hız limitini aştığınızda sesli uyarı yapıyor.
- Navigasyon yol tarifi gayet güzel.
- Tv özelliğini antenini takmadığım için kullanamadım.
- Ayarlarda Tuş renklerini istediğiniz renge ayarlayabiliyorsunuz. Ben turuncuya ayarlayarak yol bilgisayarı ile uyum sağladım.
- Bluetooth'da daha önce aradığınız numaralar otomatik hafızaya alınıyor. pratik tekrar arama yapabiliyorsunuz.
- İphone ve ipod bağlantı kablosu var kullanacaksanız taktırabiliyorsunuz.
- Gümüş renkli torpidolarla birebir uyumlu.( Cyclone biraz daha koyu kalıyor.)
- Telefonunuzun bluetooth'u otomatik bağlanıyor. 1 kere bağladıktan sonra uğraşmıyorsunuz. Arabaya biner binmez buluyor.
- Bluetooth ile telefonunuzdaki müzikleri rahatlıkla dinleyebiliyorsunuz.
- Ekran koruyucu özelliği ile ekranı kapatabiliyorsunuz. Arkaalanda müzik çalıyor.
-Usb girişi arka tarafta uzatma kablosu aracılığıyla torpidoya veya ön tarafa alınabiliyor. Ben torpidoya aldım.
- Direksiyon kumandasından taratma yapıp, ses kısabiliyorsunuz. Veya tamamen sesi kapatabiliyorsunuz.
- Logonuzu kendiniz yapabiliyorsunuz fakat ben uğraşmadım. orjinal opel logosu güzel.

Yakın zamanda video çekip daha çok yardımcı olurum inşallah. Benim gibi internetten almayın gidin gözlerinizle ürünü görüp alın çünkü ortalık çakal dolu tavsiyesinide bulunmak isterim...

Opelcilere selam...

Sorunuz olursa lütfen özelden atmayıp aşağı yazarsanız cevaplamaya çalışırım. Forumlar özel görüşme alanı değil, Herkesin ortak paylaşımda bulunduğu yerlerdir. Teşekkür ederim...



L
6 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar astra h için multimedya cihazı alacağım. hangi marka modeli önerirsiniz? ankarada uygun fiyatlı satan bir yer tavsiye edebilir misiniz?



C
5 yıl
Er

2014 honda crv aracin üzerinde aldigim cyclone multimedya sisteminde mikrofon arizasi var galiba.sesim.karsi tarafa cok az gidiyor , giden sesde hisirti icinde kaliyor.bu tip bisey basina gelen varmi acaba.cihaz guzel tek sikintisi bu mikrofon durumu. Telefon ile gorusme yapilmiyor bu ses nedeniyle.bu cihazlar kendi mikrofonunumu kullaniyor yoksa aracin mikrofonunumu.
Iyi forumlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.