Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
128
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Assos Antik Kenti'ndeki turistik tesisler 500 gün kapalı kalacak
W
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Assos Antik Kenti'nin bulunduğu turizm alanı içindeki otellerin, bölgede tehlike oluşturan kayalarla ilgili yapılacak çalışma nedeniyle 500 gün kapalı kalacağı belirtildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sınırları içinde bulunan Assos Antik Kenti'ndeki turizm tesisleri, bölgede tehlike oluşturan kayaların ıslah edilmesi çalışmaları nedeniyle 500 gün kapalı kalacağı açıklandı. AFAD'ın hazırladığı rapor doğrultusunda, Assos'ta tehlike oluşturan kayaların bertaraf edilmesi amacıyla başlayacak çalışma tamamlanıncaya kadar, bölgede bulunan turistik tesisler kapalı kalacak.
AFAD tarafından hazırlanan raporun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandığı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'ın da Assos Antik Kenti'nde bulunan tesis işletmeleriyle bir toplantı yaptığı öğrenildi.
Bölgede başlayacak çalışmalar tamamlanana kadar, Assos Antik Limanı’ndaki otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve dondurmacı olmak üzere toplam 19 tesis kapalı kalacak.



W
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behram köyü sınırlarında yer alan Assos Antik Kenti Limanındaki kaya ıslahı için yapılan çalışmalar tepki çeken görüntüler ortaya çıkardı.

Assos Antik Kenti Limanındaki kaya ıslah çalışması, görenlerin tepkisine neden oldu. Kaya ıslahı için başlatılan çalışmanın, denizden çekilen görüntülerle çevre ve tarih katliamına dönüştüğü ortaya çıktı. Yayınlanan fotoğraflarda tehlike oluşturan kayaların söküleceği, diğerlerinin ise çelik ağlar ile sabitleneceği belirtilerek başlanan ıslah çalışmaları sırasında Assos Antik Kenti yamaçlarında yer alan neredeyse tüm kayaların ve bitki örtüsünün yok edildiği görüldü. Buralarda yeni rant alanlarının açılıp açılmayacağıysa önümüzdeki günlerde belli olacak.

12 bin metrekarelik otopark yapılıyor
Konuyla ilgili olarak Kenen Butakın imzasıyla Habertürk’te yayınlanan haberde, dikkat çeken bir detay yer aldı. Assos Otelciler Derneği Başkanı Erdal Çakır, "Proje için 500 günlük bir süre verildi. Ancak biz bu sürenin uzun olduğunu ifade edince onlar da bu konuda yüklenici firma ile görüştüler. Firma bize ocak veya şubat ayında teslim edileceğini söyledi. Şu anda görüntünün böyle olması doğal çünkü çalışmalar devam ediyor. Çalışma sonunda 12 bin metrekarelik bir otopark alanı da ortaya çıkacak. Ayrıca peyzaj çalışması da yapılacak. Yani ıslah çalışması sona erince bölgenin daha iyi görüneceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.