Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1638
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ASKERLİK KAĞIDI (ALLAH AŞKINA BİR BAKIN YARDIM)
1
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

MERHABA BENİM ADIM AYHAN CAN, 14 EKİM 1993 DOĞUMLUĞUM NOLURSUNUZ BİLEN BİRİSİ YARDIM ETSİN YALVARIRIM.

BANA DAHA ÖNCE ASKERLİKTEN MUAYENE KAĞIDI GELMİŞTİ BENDE FAZLA DİKKATE ALMAMIŞTIM OKUL ZAMANI OLDUĞU İÇİM

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 2 YILLIK MEZUNUYUM. TECHİL ETTİRMEDİM ASKERLİKLE İLGİLİ HİÇ BİR İŞLEM YAPTIRMADIM

BEN ŞİMDİ KESİN ASKER MİYİM ? TECHİL ETTİREMEM Mİ BU BELGEDEN SONRA ALLAH AŞKINA BANA YARDIM EDİN.



1.Askerlik işlemleri bakımından yoklamaya tabi olduğunuz, ancak askerlik şubesi başkanlığına müracaat edip yoklamanızı yaptırdığınız ya da (öğrencilik, sağlık vb.) durumunuzu gösteren belgeleri askerlik şubesi başkanlığına/yurt dışı temsilciliklerine ulaştırmadığınız tespit edilmiş.

2.Yükümlülerin yoklama işlemleri 03 Haziran 2012 Tarih ve 6318 Sayılı "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un" yürürlüğe girmesiyle yeniden düzenlenmiş ve askerlik şubesi başkanlıklarında askerlik meclisi kurulması uygulamasına son verilmiş. Bu uygulama ile yoklamanın belirli bir dönem yerine yılın tamamına yayılması sağlanmıştır. Bu kapsamda Şubat 2013 ayının ilk haftasının sonuna kadar aşağıdaki belgelerle en yakın askerlik şubesi başkanlığına başvurarak yoklamnızı yaptırmanız yada (öğrencilik/sağlık vs. gibi) durumlarınızı gösteren belgeleri askerlik şubesi başkanlığına/yurt dışı temsilciliklerine ulaştırmanız gerekmektedir.

3.1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereği Şubat 2013 ayının ilk haftasının sonuna (Şubat 2013 er celbinin son gününe kadar) yoklamanızı yaptırmamanız yada (öğrencilik,sağlık, vb. gibi) durumunuzu gösteren belgeleri askerlik şubesi başkanlığına/yurt dışı temsilciliklerine ulaştırmamanız durumunda cezalı duruma düşecek ve geç kaldığınız süre göz önüne alınarak cezai yaptırıma tabi tutulacaksınız.

4.Konu hakkında en yakın askerlik şubesi başkanlığından bilgi edinebilirsiniz. Saygılarımızla.

Yoklamada Getireceğiniz Belgeler

1 Nufus Cüzdanı
2 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
3 Diploma (veya okuyanlar içi öğrenci durum belgesi) tasdikname aslı ve tıpkı çekimi.
4 Varsa Bonservis, sertifika veya kurs belgesi aslı ve tıpkı çekimi.
5 Varsa Hastalık ve arızalarına ait rapor veya tedavi belgelerinin aslı ve tıpkı çekimi
6.Varsa Verem Savaş Dispanserlerinden alınan verem taraması sonuç belgesi.



1
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mrc57

en kısa sürede askerlik şubesine gideceksin(herhangi bi şube olabilir) tecil yaptırmak istiyosan diyeceksin ben askerliğimi tecil ettirmek istiyorum diye. kağıtta yazan evrakları götüreceksin(fotoğraf vb.) yapacağın tek işlem bu. eğer gitmek istiyorsan askere diyeceksin ben askere gitmek istiyorum onlar zaten seni alırlar.

anladım hocam çok sağolun allah razı olsun. bazıları dedi ki yoklama kağıdı geldikten sonra tecil ettirilmiyo ondan korktum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yarbay

Bu korkuyu herkes yaşar zaten



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.