Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
809
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Askerliğini Yedek Subay (Asteğmen) Olarak Yapacaklar
G
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar Merhaba, 380.dönem asteğmen olarak askerliğini yapmış ve muvazzaf subaylığa hazırlanan biri olarak benden sonraki dönemlerde askerliğini yedek subay olarak yapacak kişilere bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum o yüzden bu konuyu açtım.

Öncelikle acemi birlik eğitiminde çekeceksiniz ve çekmek zorundasınız eğitim bittikten sonra birer subaysınız ve ona göre davranmanız için ona göre eğitim almanız lazım.

Eğitim bittikten sonra yeni birliğinize gittiğinizde çoğunuzun kafada mesleğine yıllarını vermiş olan astsubay kıdemli başçavuşlara veya diğer astsubaylara ne diye hitap edeceğim karmaşası yaşayabilirsiniz ama size vereceğim en önemli tecrübe ve tavsiye; Askeriyede zaten ABİ terimi yoktur ama maalesef önceki dönemlerdeki yedek subaylar öyle bi düzene ayak uydurmuş ki ABİ-KARDEŞ havada uçuşuyor. O yüzden yeni birliğinize gittiğinizde ne kadar iyi olursa olsun kimseye ama hiç kimseye ABİ demeyin Başçavuşsa başçavuşum, üstçavuşsa üstçavuşum diyin baştan ağırlığınızı koyun. Yoksa rütbenizin ağırlığı kalmaz önceki dönemdeki gibi bütün işleri abi ayağına size kitlemeye kalkarlar.

Kendimden örnek verecek olursam gittiğim birlikte üst devrelerim kd. bçvş.lara abi diyordu ama ben bunu ilk gittiğim andan itibaren kabul etmeyerek direttim ve demedim, üst devreler de gittikten sonra ben ve gelen alt devreler de benden dolayı "abi" demeyi bıraktı ve bunun üzerine astsubaylar sürekli baskı yaptı abi demeleri için ama ben karşılarında durarak bunu değiştirdim ve benden sonraki herkese de vasiyet gibi bıraktım. Amiriniz de subay olacak ama tabii ki %70 astsubayları tutacak o yüzden işinizi ve devletin size verdiyi görevi en iyi şekilde yapın ki kimse size tek bir laf edemesin. Ben çok şükür ki aldığım her kuruşu ve devletin bana verdiği rütbeyi sonuna kadat hakederek görevimi en iyi şekilde yaptım ve takdirle bitirdim, devlet size 1 yıllık da olsa bir rütbe veriyor ve bunun ağırlığını taşıyın (ego yapın demiyorum ama kendinizi asla ezdirmeyin, kendini ezdiren çok asteğmen ve devrelerimi gördüğüm için böyle diyorum) çünkü bu düzenin değişmesi lazım ben kendi yerimde değiştirdiğime inanıyorum eğer bunu okuyup siz de göreve başlarsanız lütfen şu basit olayı uygulayın ki bazı astsubaylar asteğmenleri çalıştırıp iş kitleyecekleri kişi olarak görmesinler, siz işinizi iyi yapın başınız dik, alnınız ak durun. Biraz uzun oldu ama sizden bi üst devreniz olarak tek ricam ASLA KENDİNİZİ VE RÜTBENIZI EZDİRMEYİN...

Uzun oldu ama görevlerinizde başarılar, hakkınızda hayırlısı olsun.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

Tecrübelerini ve tavsiyeni aktardığın için teşekkür ederim. ABİ konusunu bende çok duydum ama hoşuma gitmiyor. Ben direkt rütbeyle itham etmeyi doğru buluyorum sizin de dediğiniz gibi. Rütbeyi ezdirmemek için gayret göstericem umarım devrelerimde bunu önemser ve dediğiniz gibi bu subay rütbesinin ağırlığı ezilmekten kurtulur.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.