Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
58
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Asıl Tehlike Sivrisinekler !!
K
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Her yıl 750bin insanın ölümüne sebep olan sivrisinekler, sıtma hastalığının yanı sıra bu yaz Batı Nil Virüsü, Zika Virüsü gibi hastalıkları da taşıyarak insanların ölümüne sebep oldu. Genellikle culex türü sivrisineklerin taşıdığı Batı Nil Virüsü, son yıllarda Avrupa ve Amerika taraflarında da görülmeye başlamıştır.
Batı Nil Virüsü, insanların santral sinir sistemini etkileyerek menenjit, ensefalit ve ataksi gibi pek çok nörolojik hastalığa neden olabilir. Yüksek ateş, uyuşma, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, ishal ve gastrointestinal semptomlar gibi pek çok belirtinin eşlik ettiği hastalık, bazı durumlarda ölümcül olabilir.
Zika Virüsü ise ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanında saptanmıştır. ZVH, çoğunlukla asemptomatik olarak seyretmektedir. Hastalığın en yaygın bulguları, hafif ateş, döküntü, konjonktivit, kas ve eklem ağrısı, halsizlik veya baş ağrısıdır. Zika Virüsü'nde ölüm çok nadir görülmektedir.

Yaz mevsiminin korkulu rüyası olan sivrisinekler bence gelecek yılların en tehlikeli canlıları olacaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.