Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
288
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ARM tabanlı yeni Surface Pro X verimliliğe odaklanıyor
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Bütçesini düşünenlere hitap eden Surface Laptop Go dizüstü modelinden sonra klasik Surface ikisi bir arada modeli de işlemci tarafında güncelleme aldı. İlk nesil ile büyük fark olmasa da Surface Pro X çok daha verimli çalışacak.



Surface Pro X özellikleri ve fiyatı



ARM tabanlı Windows bilgisayar projesinin kurucusu olarak yer alan Microsoft, kendi Surface cihazlarında ARM işlemcilere yer vererek projeyi desteklemeye devam ediyor. Surface Pro X bunun son örneği oldu.



Ayrıca Bkz.Amiral gemi katili Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro tanıtıldı



Surface Pro X aslında geçen yıl Qualcomm SQ1 özel yongasıyla tanıtılmıştı. Yeni Surface Pro X ise Qualcomm SQ2 yongasını seçenek olarak eklemiş. Bunun haricinde geçen yılın donanım unsurları korunuyor.



Qualcomm SQ1 yongası Snapdragon 8cx işlemcisini temel alıyordu. Qualcomm SQ2 ise muhtemelen Snapdragon 8cx Gen 2 işlemcisini temel alıyor. Snapdragon 8cx Gen 2 yine 7nm sürecinde aynı 4 adet Cortex-A76 ve 4 adet Cortex-A55 tabanlı özelleştirilmiş çekirdeklerini kullanıyor. Adreno 690 grafik birimi ise performansı bir miktar daha arttırıyor. Bu yonganın hedefi tüm sistem genelinde yüzde 50 civarında bir artış sağlamaktı.





13 inçlik 2800x1920 piksel çözünürlüğünde dokunmatik bir ekran, Snapdragon x24 LTE modem, 128GB/256GB/512GB değiştirilebilir SSD sürücüler, 8GB/16GB LPDDR4x RAM bellek, 10MP arka kamera, 5MP ön kamera, 15 saate kadar kullanım süresi gibi özellikler aynı.



ARM tabanlı Windows projesine ürün katkısı devam ediyor ancak halen yazılım tarafında gelişmesi gereken noktalar var. Microsoft artık kendi geliştiricilerini üçüncü taraf uygulama geliştiriciler ile iş birliği yapmasını sağlayacak. Böylece daha hızlı ve akıcı Windows uygulamaları geliştirilebilecek. Ayrıca 64-bit emülasyon desteğinin de Insider programına Kasım ayında sunulacağı belirtildi. Surface Pro X yeni versiyonu 999$ başlangıç fiyatına sahip.



Kaynak:https://www.anandtech.com/show/16130/microsoft-surface-pro-x-gets-a-refresh-sq2-processor-and-platinum-finish

 Haberi Portalda Gör

Kasım ayında da ilk ARM64 tabanlı Windows'ta x86_64 Win32 programlarını çalıştırabilen bir Windows sürümü Insider kullanıcılarına sunulacak
Yoruma Git
RadioactiveBlackBox - 4 yıl +9
R
4 yıl
Yüzbaşı

Kasım ayında da ilk ARM64 tabanlı Windows'ta x86_64 Win32 programlarını çalıştırabilen bir Windows sürümü Insider kullanıcılarına sunulacak





_____________________________

Eski kullanıcı adı: Furkooo85


H
4 yıl
Yarbay

Apple'ın bu yarışı da önde götürmesine mani olması lazım Microsoft'un. Yoksa ARM tabanlı Always-on bilgisayarların Project Athena yeni adıyla Intel Evo hariç rakibi yok ve tahmin edebiliyoruz ki Evo'nun modem konusuyla asimetrik çekirdekli Sunny Cove ve tremont projesinin gidecek daha çok yolu var. Samsung kullandı bu arada dizüstü bilgisayarında sanırım fakat henüz yorumlar için erken.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.