Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
224
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arkadaşlar vergi meselesini anlatacak var mı?
B
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kriptodan kazandığınız paradan hiç vergi vermiyor musunuz? Diyelim 5k veya 10k kar yaptınız, bankaya falan alırken bunu maliye sormuyor mu? Kimse bu para nereden geliyor demiyor mu? Ben bir denemek istedim ama vergi sistemini bilmediğim için çekindim. Şu an vergi alınmıyorsa bile ilerde kanun falan çıkarsa geçmişe yönelik ceza kesilemez mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Binbaşı

Ben de merak ediyorum bu konuyu. Yurtdışında bir şirkete freelance çalışacağım ve ödemeleri kripto para olarak verecekler. Bu durumda ödemem gereken vergi ne oluyor? Şirket kurup fatura mı kesmeliyim?(Ödeme şirketten gelmiyor sonuçta kripto parayı reel paraya çevirmiş oluyorum.) Ya da miktarı ne olursa olsun kripto paralarda henüz vergi yok mu?



T
2 yıl
Yarbay

Kanunların geriye yürümezliği ilkesi uyarınca kanunlar kamu yararı ve kamu düzeninin gereği kazanılmış hakların korunması, mali haklarda iyileştirme gibi kimi ayrıksı durumlar dışında ilke olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, işlem ve eylemlere uygulanmak üzere çıkarılırlar.

Yani kanunlar geçmiş zamana göre hiç bir anlam ifade etmez.

Bol bol kripto alabilirsiniz. Devletimiz vergi kanunu çıkardığı zaman boynumuzun borcu herkes vergisini vermek zorunda. Nasıl altın ve gümüş gram alırken vergi veriyorsunuz öyle bir şey çıkar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.