Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
271
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arkadaşım bir soru sordu
K
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Her birinin içinde farklı sayıda pirinç bulunan on kutu ve bir mahkum odaya getirilir.Mahkum her seferinde dilediği bir kutuyu açıp içindekini gördükten sonra tamam ya da devam der.Devam dediğinde kutu alınıp odadan çıkarılır ve mahkum bir daha kutuya erişemez.Tamam dediği kutu en çok pirincin bulunduğu kutuysa mahkum salıverilir,değilse cezası 2 katına çıkar.
Mahkumun düşüncesi şöyledir:"Önce x tane kutuyu açıp bakarak bunların içinde en çok pirinç olan kutudaki pirinç sayısını aklımda tutarım.Sonra geri kalan kutulara bakarım,aklımdakinden daha çok pirinçle karşılaştığım durumda tamam derim."
Soru şu:Mahkum x sayısını nasıl seçerse oyunu kazanma ihtimali daha yüksek olur?

Arkadaşım Bilim Teknik'te görmüş.Cevabını bilmiyoruz.Mantık sorusu mu yoksa işlem sorusu mu karar veremedim ben de.Belki forumdan bilen biri çıkar.



B
10 yıl
Teğmen

Bana daha cok islem sorusu gibi geldi.Eger 9 kutuya bakip devam derse sansi %50 olur. 8 kutuya bakip devam derse olasilik duser. cunku atiyorum 8 kutuyu acti ve geriye iki kutu kaldi. 9. kutu 8 den ve 10. kutu da 9 dan fazla olma ihtimali var. Yani ihtimaller gittikce azaliyo. Yani en olasilikli gorunen 9 kutuya bakmak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Binbaşı

x=2 işlem sorusu deil ayrıca mantık sorusu bence



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.