Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
2375
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ARÇELİK SERVİS (KLİMA TAKILMASI)
H
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba ;

Yaşadığım tecrübeleri ve olayları buradan paylaşmak istedim.
Büyük bir hevesle ARÇELİK bayiinden 12000 BTU inverter klima aldım.Takılması içinde gün verdiler.
Günü gelince klimayı takmaya arkadaşlar geldi ve macera başladı.

Önce bakır boru ile mi tesisatı çekeceksiniz dedim.Hayır aluminyum boru kullanıyoruz dediler.Sonra o zaman takmayın arkadaşlar kurulum iptal dediğimde ise ben bir dükkana bakıp geleyim dediler.Geldiklerinde ellerinde arçelik klima montaj kiti vardı .Ve içindede bakır borular.İlk aşamayı atlatmıştım.İkinci aşamada uyarılarıma rağmen iç üniteyi terazi kullanmadıkları için yamuk taktılar.(Şu an hala yamuk-düzelttiremedim.)
Dış ünite takılması sırasında sadece 1 adet saplama kullandılar - neymiş tek saplama yeterliymiş.Diğer yerler dübel civatalı.Pek te sağlam olduğu söylenemez.Şu an bu şekildedir.(Bu arada takan arkadaş taktığının kaç kg olduğunu bilmiyor.60 kg falan dedi kutuda 28 kg yazıyordu.Enterensandı.
Elektrik bağlantısını kendileri yapmıyormuş elektrikçi ile aynı anda hallettirdim.Bu arada şalter dandik çin malidir.Arçeliğe yakışmamış.
Neyse takma işlemi bitii ve arkadaşlar gidiyorlardı.Peşlerinden çalıştırmayacakmısınız demeye kalmadan araba ile uzaklaştılar.Telefon ettik.Abi , sadece uzaktan kumandanın açma düğmesine bas yeter gibi ulakaca bir cevap verdiler.
Neyse.Müşteri hizmetlerini aradım .Önce pek ilgilenmediler.Montajlar bu şekilde falan gibi şeylerle geçiştirmeye çalıştılar.Söyle böyle derken 2 gün klimayı kullanmadım.Neyse sonra ikna olup yetkili servis in bir elamn gönderip kontrol etireceğini söylediler.
Servis in yapmadıkları :
- İç filtreleri çöp diye muhafaza kutuları içinde atmışlardı(Ben tesadüfen çöpten aldım.)
-İlk çalıştırma yapılmadı kurulum anlatılmadı.
-Kullanım klavuzu içinde olan arçelik firmasının matbu kağıdı - form doldurulmadı.Değerler ölçülmedi.Yazılmadı.
-Kaçak kontrolü yapılmadı.
-Yeni klimaya vakum yapılmıyor dendi.Yapılıyor ben biliyorum dememe rağmen zor bela 5-7 dak vakum yaptırabildim. (normali 20 dak olması gerek)
Müşteri hizmetlerindeki bayana biraz çıkışınca servisin yapması gerektiğini kendileride kabul etti.

Daha sonra bu işlemleri yapmak üzere aynı servisten teknik bir eleman gönderdiler.Ve toplam da 20 dak süren işlemler sonucunda tüm işlemlerim yapıldı.(vakum yine yapılmadı.)
Bu işlemler zamanında neden yapılmadığını sorduğumda “ Siz bilinçli bir tüketicisiniz “ cümlesi kuruldu.
(Sizin gibi müşterilerimize bu işlemleri yapıyoruz.Anlamayan müşteri için yapılmıyor anlamı çıkan cümledir.)
Yani kaptırdığına kaptırıyor.Anlayan yada ısrar eden olursa geri adım atıyor anlamı çıkıyor.
Yada KÖR tuttuğunu adlı değimimiz gibi
Bu kadar köklü bir firmanın bu şekilde acemice davranmasını (davranmak istemesini) anlamadım.

Bunları da ARÇELİK kullanlarla ve alacak olanlarla paylaşmak istedim.
Ayrıca aynı metni şikayet var sitesindede paylaşacağım.
Zaman ayırıp okuduysanız Teşekkür ederim.