Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
245
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Araç Hırsızlığına Ne kadar Ödeme Yapılıyor?
K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

2 hafta önce sabaha karşı, evime giren hırsızlar, bazı eşyaları ve arabamın anahtarını alıp aracımı çaldılar. Emniyet'ten hala haber alamadık.
Araya tanıdıklar girdi fakat bırakıp kaçtılarsa şansına birisi şikayet ederse araç burada bekliyor diye bulunur diyorlar ya da çevirmeye yakalanırsa...

Polis çok ilgilenmiyor da maalesef. Her yer kamera olmasına rağmen nasıl bulamıyorlar anlamıyorum. Allah kimsenin başına göstermesin.

Benim aracım kaskoluydu çok şükür. Eğer bulunamazsa 30 gün içerisinde, bir takım belgeleri toplayıp sigorta firmasına gönderecekmişiz.
Fakat bu bedel pratikte nasıl hesaplanıyor bilmiyorum. Öğrendiğim kadarıyla TSB/DOD/Sahibinden gibi siteleri baz alıp bir teklifte bulunuyorlar.
Mesala TSB de kasko bedeli 190 iken, şimdi aynı arabayı Sahibinden'de 220-230'dan aşağıya alamam büyük ihtimalle. Yine her türlü zararım olacak.

Bir de etraftan arkadaşlar, akrabalar da yok kasko firması o kadar parayı vermez sana, kamera kaydı yok, parmak izi yok, cart curt yok, yok kapıyı kilitlemedin kapıda hırsıza dair bir iz yok. sana asla para vermezler diyorlar. Bu daha da korkutuyor insanı. Böyle bir şey mümkün mü?

Sigortaya hemen haber vermiştik ve eve eksper (kendisi emekli polis'ti) gelip tutanakları inceledi. ona da dilekçe verdik ifade benzeri. Eksper bize öyle olumsuz bir şey söylemedi. Hatta yedek anahtarınızı ödemeyi alırken teslim edeceğimizi saklamamızı söyledi.

Forumda bu konuda bilgili bir sigortacı veya başına böyle bir şey gelen arkadaşımız, var mı acaba? Tam olarak ne kadar ödeme yapılıyor sahibinden'de ki piyasaya göre?



S
4 yıl
Yarbay

Merhaba ,

Bir de etraftan arkadaşlar, akrabalar da yok kasko firması o kadar parayı vermez sana, kamera kaydı yok, parmak izi yok, cart curt yok, yok kapıyı kilitlemedin kapıda hırsıza dair bir iz yok. sana asla para vermezler diyorlar. Bu daha da korkutuyor insanı. Böyle bir şey mümkün mü?

Bu cümle mümkün değil. Elinizde Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından verilmiş tutanak var. Suistimal yoksa veya saçma sapan bir kasko firmasından eksik kasko yapılmadıysa araç bedeliniz neyse alırsınız.

Ödemeler tsb kasko değer listesi ve sahibinden gibi sitelerden ortalama bir bedel alınarak yapılır. Kasko firmanız iyiyse, acenteniz konuya hakimse 1 haftada ödemeniz hesabınıza istediğiniz tutar olarak geçer.

Geçmiş olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 8 Eylül 2020; 16:55:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Sigortacımız da sizinle benzer şeyler söyledi. İçim biraz daha rahatladı şimdi, çok teşekkür ederim. Ama işte çevreye kulak aldırmamak lazım.

Teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @spacewolf
D
4 yıl
Binbaşı

Merhaba,


Geçmiş olsun, 2 haftadır bulunmadı ise artık bulunması çok zor, çoktan parçalanıp parçaları ''hurdacıdan çıkma parça'' şeklin de satılmaya başlanmıştır.
hangi sigorta şirketinden olursa olsun, poliçe kapsamında ise ''hırsızlık'' ödeme yapılır, şirketten şirkete değişmez böyle saçma bir durum da olamaz, burası muz cumhuriyeti değil, giderseniz adli mercilere ÇATIR ÇATIR paranızı alırsınız siz o kötü niyetli insanlara aldırmayınız.

Hırsızlık tarihi itibari ile rayiç bedel belirlemesi yapılır. Hırsızlık 25 Ağustos'da yapıldı ise, 25 Ağustos'da ki fiyatlar üzerinden rayiç bedel bulunur.




Bu mesajda bahsedilenler: @karacoder
S
4 yıl
Yarbay

Rahat olsun tabi içiniz.

Google üzerinden basit bir arama yaptığınızda hatalı poliçeler veya iletişim kurmayı beceremeyen firmalar yüzünden insanların hırsızlık durumunda para alamadıklarını görebilirsiniz.

Bunu bir kere okuyan kişi de tüm firmaların böyle olduğunu sanıyor.

Bir Allianz sigortada Sompo Japan sigortada genişletilmiş kaskonuz varsa bunları yaşamazsınız. Dar Kasko varsa geçmiş olsun. Firma iletişimi beceremiyorsa geçmiş olsun.

4 Ay parasını alamayıp haberlere çıkan insanlar var. İşte bunlar hatalı poliçe seçiminden oluyor. 1 Ay geçsin , firmanız da büyük firmaysa 1 haftaya ödemeniz alırsınız hiç bir kuruma başvurmak zorunda kalmazsınız




Bu mesajda bahsedilenler: @karacoder
K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hepinize çok teşekkür ediyorum. İçim rahatladı gerçekten. Nereden baksanız insanın 2-3 yıllık emeğinin bir saniyede götürülmesi ve yok olması insanı gerçekten mutsuz ediyor.
Olası maddi zararının geçtim bu hırsızların yarattığı manevi ve psikolojik sorunlar ise bambaşka. Her gece eve hırsız mı giriyor diye 3-4 kere uyanıyorum.

Poliçemde ilgili madda zaten var. AKKASKO-GENİŞLETİLMİŞ

ARAÇ ÇALINMASINDA UYGULANACAK İSTİSNALAR
Genel şartların A.4.11 maddesindeki araç anahtarının ele geçirilmesi suretiyle aracın çalınması ve/veya çalınmaya
teşebbüsü sonucu meydana gelecek ziya ve hasarlar teminat kapsamı dışındadır. Ancak,
1.Araç anahtarlarının gasp sonucu ele geçirilmesi yoluyla aracın çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi
2.Araç anahtarlarının, sigortalının veya aracı kullanan kişinin kendi ev veya işyeri niteliğindeki kapalı ve kilitli bir
mekanda bulunması sırasında, bu mekana; kırma, delme, yıkma, devirme zorlama, öldürme, yaralama, zor ve şiddet
kullanarak veya tehditle ya da araç gereç veya bedeni çeviklik yoluyla tırmanmak suretiyle ele geçirilerek aracın
çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi,
teminat kapsamına alınmıştır.

Ayrıca, kanunen geçerli bir belge karşılığında otopark, servis/tamirhane, oto yıkama vb işletmeye teslim edildiği ispat-
lanan aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu meydana gelecek hasarlar sigortalı tarafından

mevzuata uygun işlemlerin yerine getirilmesi ve yasal tahkikatın başlatılması şartı ile teminat kapsamındadır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.