Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
1088
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Arabalar ucuz olsa İstanbul da iğne yere düşmez (2. sayfa)
H
4 yıl
Yarbay

Hocam araba uygun olsa sayisi artmaz, modeller yenilenir. Araba alacak adam her türlü araba alır, gücü yettiğini alir sadece.


Türkiye'de saatli bomba gibi gezen milyonlarca araç var, araç stoku çok eski, anadoluya git hala 30-40 yillik toroslar şahinler dolu. Bunlar yürüyem tabut.


Kentsel dönüşüm gibi Türkiye'nin araçlarını güvenli ve çevreci araçlarla değiştirmesine ihtiyaç var.


Ben tr ye donunce araba alacağım, pahalı diye almamazlık etmem , ihtiyacim var çünkü toplu taşıma yetersiz.


Sıfır BMW 3 alacağıma , gidip 2015 alacağım misal. Değişen birşey yok ben her halükarda bütçeme uygun araç alacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yarbay

81 ilden oluşan kocaman ülkeyi gelip sadece istanbula sığdırırsan.. istanbuldan fabrika vb taşıyamazsın çünkü 2 tane ticaret limanı var. çevre illeri cazibe merkezi haline getirirsen bir kısım insanı taşıyabilirsin.



A
4 yıl
Yarbay

Ülkede araç sayısı nüfusa göre çokta değil. Sorun bilinçsiz yapılaşma. Yollara yeterince yer ayırmama. E5 in kenarları full yapılaşma olmuş Yolu genişletemezsin artık. Şu metrobüsü yer altına çekip metrobüsün 1 er şeridi e5 e katılması gerek. Alternatif yol yok. Sadece e5 ve tem. Bu saatten sonra yeni bir yolda yapamazsın. İstanbul için maalesef yapacak bir şey kalmadı. Ancak toplu taşıma (yer altı metro) seçeneği var. İst avrupa yakasında Atatürk havalimanın kavşağından - beylikdüzüne kadar günün her saati trafik var. Artık istanbulun göç vermesi gerek. Tüm yatırımlar bu bölgede. Devlet diyecek anadoluda yatırım yapana 10 yıl vergi muafiyeti, fabrika kurana hazineden arazi, sigorta teşviği vs.. sunması gerek. İpini koparan istanbulda. Tercih dışı tayin edildim, bi yolu olsa 1 gün durmam şu şehirde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 11 Temmuz 2020; 15:52:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
4 yıl
Yarbay

Çözüm Beylikdüzü'ne kadar metro yapmakla başlanabilir. Metrobüsü yerin altına almak için uğraşmak yerine metro yapmak daha mantıklı bir seçenek.

Zaten metrobüs sözde geçiciydi. Metro yapılana kadar durumu kurtarsın diye yola çıkmıştı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayhand28
M
4 yıl
Yüzbaşı

Kafaya bak ya. Nüfusu azaltmak için başka yöntemler var. En basiti komşu illerde istihdam yaratmak gibi. Ayrıca arabaların ucuz olduğu bir senaryoda senin veya diğer insanların kazandığı parada düşük olacaktı. Yine alan alacaktı. Alamayan alamayacaktı. Gidip biraz araştıran ya. Şu kafaya bak ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.