Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 10 misafir
17337
Cevap
782461
Tıklama
33
Öne Çıkarma
Cevap: Apple TV [ANA KONU] (412. sayfa)
K
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

Apple TV 4 TVOS 14.5 checkra1n JB yaparak nito TV Kodi yükleyerek doğrudan ses aktar bölümünde açılsa bile sesi yine aynı şekilde PCM üzerinden verilmekte. Yazılım ile gelen bir engelleme var JB bunu aşamıyor.Apple TV 4 eski versiyona dönüş var.14.5 / 13.4.5 / 10.2.2 / aktif olarak dönülebiliyor.Üşenmedim hepsini tek tek denedim.Kodi ile 14,5 /13.4.5 veremiyor sadece 10.2.2 de DD ve DD+ ,PCM ile sınırlanmış.2.1 çalışırken 5.1 ses çıkışında sesi bozup yüksen bozulmalı sesden başka bir şey duyulmuyor.Şunu çok net alamış oldum yazılım ile kapatılmasa bile 5.1 veremiyor.2.1 sadece DD ,DD+ PCM destekli.Biraz uzun bir macera oldu ama tek tek versiyonları düşürüp checkra1n JB yapıp kodi kurdum.Merakım yüzünden uğraştım.Sonuca bağladım.Apple Apple TV 2.1 destekli olduğu için yazılımla kapatarak kullanıcılarının anlamasını önlemek için bu yola gitmiş.Tek kazancım arkadaşımın JB isteğini çözüp kodi kurmuş olduk.
Teşekkürler ..Emeğinize sağlık .. Keşke JB ile aşılabilseydi.. DD, DD+ LG oled cx de plex üzerinden alıyoruz zaten.. Aldığınız PCM sesin DTHD , DTS-HD ile alakası yok o zaman..



T
3 yıl
Yarbay

10.2 de apple tv ses ayarlarına baktınızmı, doğrudan geçiş ayarı vardı orda. Ben çok iyi biliyorum çalıştığını.
apple tv de yada infuse de doğrudan geçiş kesinlikle vardı ve çalışıyordu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 16 Mayıs 2021; 20:41:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @QRocKfire
Q
3 yıl
Yarbay

Kesinlikle baktım emin olmak için kodi de doğrudan sesi ilet maalesef çalışmıyor sadece DD ve DD+ PCM çalışıyor ve 2.1 şekilde.Fakat 5.1 geçince sorun başlıyor.Apple tv ne yazıkki 2.1 ses çıkış veriyor.Kullandığınız o an AVR 2.1 deyse DD ve DD+ ve PCM okuyor ve ses çıkıyor.İnfuse hiç bir zaman sesi dogrudan iletmeyi desteklemedi halende öyle.Netflix denk gelebilirsiniz.Orda DD ve DD+ 2.1 desteğinde var 5.1 de.2.1 seçerseniz sesi iletiyor.En detaylısını kodi yapıyor ama nafile.Apple TV 2.1 sesi destekliyor.Ses çıkışı sadece DD,DD+ ve PCM .Bu yüzdende yazılımla kapatılmış.Apple TV menüsünde sesi direk ilet yok.PCM de 5.1 veya 2.1 olduğunu göstermez ve 5.1 her hoperlöre sesi veriyor.Bu yüzden karıştırıyor olabilirsiniz.TVOS 10.2.2 / 13.4.8 ve 14.5 tek tek denedim ve ayrıca JB bile yaptım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 16 Mayıs 2021; 21:9:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Technical_Support
T
3 yıl
Yarbay

Ben 5+1 Dd ve Dts ses alabiliyordum apple tv4k infuse ikilisiyle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @QRocKfire
Q
3 yıl
Yarbay

İnfuse yardım bölümünde direk cevabı var.
İnglizce metin:

What are Dolby TrueHD and DTS-HD MA?

Dolby TrueHD and DTS-HD MA are lossless audio formats that provide greater depth and dynamic range when compared to normal Dolby (AC3) and DTS audio.

What is LPCM?

LPCM is an uncompressed, lossless format which on the Apple TV supports up to 7.1 channels of 24-bit, 48KHz audio.

My movies have Dolby or DTS audio - which settings should I use?

Keeping the Apple TV set to Auto is recommended. This will provide the highest possible audio quality, and will adjust automatically to a wide array of audio system types.

Why isn't my receiver recognizing the audio as Dolby or DTS?

Since Dolby and DTS are both compressed formats, Infuse will first decompress this audio before sending it to your receiver as LPCM (some receivers will display this as PCM, or Multi-Channel).

Am I losing any quality by using LPCM?

No. Since LPCM is a lossless format, using it will result in no loss of quality. What your ears hear will be exactly the same. The only difference is your receiver will recognize the audio stream as PCM instead of Dolby/DTS.

What about Dolby Atmos and DTS-X?

Infuse (6.3 and later) supports Dolby Atmos when using E-AC3 audio tracks.

We're also working to encourage Apple to add more flexible audio options which would provide support for DTS-X and additional types of Atmos, including TrueHD.


Türkçesi ;

Dolby TrueHD ve DTS-HD MA nedir?

Dolby TrueHD ve DTS-HD MA, normal Dolby (AC3) ve DTS ses ile karşılaştırıldığında daha fazla derinlik ve dinamik aralık sağlayan kayıpsız ses formatlarıdır.

LPCM nedir?

LPCM, Apple TV'de 24 bit, 48KHz ses kanallarının 7,1'e kadarını destekleyen sıkıştırılmamış, kayıpsız bir formattır.

Filmlerimde Dolby veya DTS sesi var - hangi ayarları kullanmalıyım?

Apple TV'nin Otomatik olarak ayarlandırılıyor olması önerilir. Bu, mümkün olan en yüksek ses kalitesini sağlayacak ve çok çeşitli ses sistemi türlerine otomatik olarak ayarlanacaktır.

Alıcım sesi neden Dolby veya DTS olarak tanımıyor?

Dolby ve DTS her ikisi de sıkıştırılmış formatlar olduğundan, Infuse bu sesi alıcınıza LPCM olarak göndermeden önce açacaktır (bazı alıcılar bunu PCM veya Çok Kanallı olarak görüntüler).

LPCM kullanarak herhangi bir kalite kaybediyor muyum?

Hayır. LPCM kayıpsız bir format olduğundan, kullanmak kalite kaybına neden olmaz. Kulaklarının duydukları tamamen aynı olacak. Tek fark, alıcınızın ses akışını Dolby / DTS yerine PCM olarak tanımasıdır.

Peki ya Dolby Atmos ve DTS-X?

Infuse (6.3 ve üstü), E-AC3 ses parçalarını kullanırken Dolby Atmos'u destekler.

Ayrıca Apple'ı DTS-X ve TrueHD de dahil olmak üzere ek Atmos türleri için destek sağlayacak daha esnek ses seçenekleri eklemeye teşvik etmek için çalışıyoruz.

Kısaca özeti infuse AVR gönderdiğinde PCM verdiğini açıklıyor .Sebebide tüm türlerde PCM verirken ses sıkıştırması yapıldığı 7.1 ve 5.1 PCM görerir AVR ekranında diyor.

Ben testimde ne gördüm PCM. İnfuse sesi verirken ses AVR 5.1 veya 7.1 farketmeden ses monitörlerine yansıtır ekranda sadece PCM gördügümü zaten belirtmiştim.

Bu arda PCM testlerde 2.1 /5.1 olup olmadığıda ve içerik kaynagı (DD+ DD veya TrueHD ) direk yansıtıp yansıtmagınıda anlamadığımı da dedim.

infuse zaten açıklamış PCM başka AVR görülemiyeceğini,
DTS-X TrueHD Atmos desteği olmadığını bunun üzerinde çalıştıgınıda belirtiyor.
Kodi üzerinden DD ,DD+ PCM aldığımı ve ses 2.1 olduğunu
Netflix sadece DD ,DD+ gördügümü ayrıca belirtim.E peki Apple TV PCM başka bir version desteklemiyorsa ben nasıl AVR DD ,DD+ ve PCM görüyorum?TVos 10.2.2 var sonraki versionlarda olmadığınıda söyledim.Benim en son kararım 2.1 desteklediği PCM başka bir formatı göstermediğin belirtim.PCM garip bir yönü var sistemini i 2.1/5.1 sesi tüm mönütörlerine yaydığını ve derinlik olmadığını 2.1 farkı olmadığı sonucuna vardığımıda dile getirdin.

Hayatımda hiç 5.1 Amos ,DD ,DD+ ,TrueHD ve Master kalite flim veya kaynak dinlemesem anlıyamacağımı .Fakat deneyimlediğim için PCM bu kalite vermediğine kulağımla emin olduğumuda söylüyorum.Ayrıca AVR bu formatları tanıyıp ekranda verirken Apple TV maden bu formatları veriyor ekranda neden PCM var?

Peki Nvidia s.Tv aynı filmleri AVR de logosunu görüyorum .AVR DTS-X , TrueHD , Master , DD , DD+ Master görüp kulağımla derinliği genişlik algılayıp Apple TV neden algılıyamıyorum PCM de?
Aynı flim aynı ses 4K HDR + 10 şekilde.

Orjinal link aşagıdadır :


https://support.firecore.com/hc/en-us/articles/217735707-Audio-Options-tvOS-





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 16 Mayıs 2021; 22:48:51 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Technical_Support
T
3 yıl
Yarbay

Bu zaten o özellik kaldırıldıktan sonra tartışılmış. Benim bahsettiğim zamanda infuse nin geliştiricisiyle birebir yazıştığımız konu vardı. Arayıp bulmak lazım forumda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @QRocKfire
Q
3 yıl
Yarbay

Okumuşsanız doğrudur.Ona bir lafım yok zaten.2021 yılında infuse ,Netflix ve Kodi ile test yaptım üç TVos versionunu tek tek yükleyip sadece 10.2.2 DD,DD+ ve PCM duyduğumu belirtim.infuse forumunda yıllar önceki bir konuyu okumadığımı ve okumuşsanız doğrudur dediğimi tekrar belirteyim.Kafamdaki soru işareti şu madem PCM en iyisi neden DD,DD+ Master ,TrueHD ve Amos formatlarında flimler var.O zaman yapımcı firmalar aptalmı PCM sesi kaydetmiyorlar.Tüm media oynatıcı ve AVR satıcıları bu özellikleri verdiğini belirterek satıyor.Yeni çıkan Apple TV 4K Amos veerdiğini yeni özellik olarak tanıtıyor.Kafama takılan bu.Sakın yanlış anlamayım amacım cümlelerinize karşılık eleştirmek istediğimi sanmayın.Bu gün oturup test yaptım üç TVos versionu ve JB ile.Sebebi saçma geliyor.PCM başka version vermemesini ve sizin infuse örnek vermeniz sonucunda forumundan okuyunca en kayıpsız en iyi ses PCM ve infuse ondan dolayı player verdiğini söylemesi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 16 Mayıs 2021; 23:10:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Technical_Support
T
3 yıl
Yarbay

Q
3 yıl
Yarbay

İnfuse hangi versiyonu bilemiyorum ondan sonrasında PCM dönüşmüş.Dediğiniz gibi.Ama ben İnfuse 7 yaptığım için PCM veriyor demekki.Forum sayfası bunu söylüyor.Önceden haberim yoktu.Ama şu bir gerçek 10.2.2 dönsekte o zamanki version İnfuse yok .Sonuç PCM .Bu yüzden kodi DD, DD+ çözüyor 10.2.2 de ama İnfuse çözemiyor çünkü 2021 İnfuse 7 ile test ediyorum.Eski version İnfuse ulaşmak imkansız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 16 Mayıs 2021; 23:49:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Technical_Support
T
3 yıl
Yarbay

Sonuç yine boynu bükükler hocam :)




Bu mesajda bahsedilenler: @QRocKfire
K
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

İnfuse yardım bölümünde direk cevabı var.
İnglizce metin:

What are Dolby TrueHD and DTS-HD MA?

Dolby TrueHD and DTS-HD MA are lossless audio formats that provide greater depth and dynamic range when compared to normal Dolby (AC3) and DTS audio.

What is LPCM?

LPCM is an uncompressed, lossless format which on the Apple TV supports up to 7.1 channels of 24-bit, 48KHz audio.

My movies have Dolby or DTS audio - which settings should I use?

Keeping the Apple TV set to Auto is recommended. This will provide the highest possible audio quality, and will adjust automatically to a wide array of audio system types.

Why isn't my receiver recognizing the audio as Dolby or DTS?

Since Dolby and DTS are both compressed formats, Infuse will first decompress this audio before sending it to your receiver as LPCM (some receivers will display this as PCM, or Multi-Channel).

Am I losing any quality by using LPCM?

No. Since LPCM is a lossless format, using it will result in no loss of quality. What your ears hear will be exactly the same. The only difference is your receiver will recognize the audio stream as PCM instead of Dolby/DTS.

What about Dolby Atmos and DTS-X?

Infuse (6.3 and later) supports Dolby Atmos when using E-AC3 audio tracks.

We're also working to encourage Apple to add more flexible audio options which would provide support for DTS-X and additional types of Atmos, including TrueHD.


Türkçesi ;

Dolby TrueHD ve DTS-HD MA nedir?

Dolby TrueHD ve DTS-HD MA, normal Dolby (AC3) ve DTS ses ile karşılaştırıldığında daha fazla derinlik ve dinamik aralık sağlayan kayıpsız ses formatlarıdır.

LPCM nedir?

LPCM, Apple TV'de 24 bit, 48KHz ses kanallarının 7,1'e kadarını destekleyen sıkıştırılmamış, kayıpsız bir formattır.

Filmlerimde Dolby veya DTS sesi var - hangi ayarları kullanmalıyım?

Apple TV'nin Otomatik olarak ayarlandırılıyor olması önerilir. Bu, mümkün olan en yüksek ses kalitesini sağlayacak ve çok çeşitli ses sistemi türlerine otomatik olarak ayarlanacaktır.

Alıcım sesi neden Dolby veya DTS olarak tanımıyor?

Dolby ve DTS her ikisi de sıkıştırılmış formatlar olduğundan, Infuse bu sesi alıcınıza LPCM olarak göndermeden önce açacaktır (bazı alıcılar bunu PCM veya Çok Kanallı olarak görüntüler).

LPCM kullanarak herhangi bir kalite kaybediyor muyum?

Hayır. LPCM kayıpsız bir format olduğundan, kullanmak kalite kaybına neden olmaz. Kulaklarının duydukları tamamen aynı olacak. Tek fark, alıcınızın ses akışını Dolby / DTS yerine PCM olarak tanımasıdır.

Peki ya Dolby Atmos ve DTS-X?

Infuse (6.3 ve üstü), E-AC3 ses parçalarını kullanırken Dolby Atmos'u destekler.

Ayrıca Apple'ı DTS-X ve TrueHD de dahil olmak üzere ek Atmos türleri için destek sağlayacak daha esnek ses seçenekleri eklemeye teşvik etmek için çalışıyoruz.

Kısaca özeti infuse AVR gönderdiğinde PCM verdiğini açıklıyor .Sebebide tüm türlerde PCM verirken ses sıkıştırması yapıldığı 7.1 ve 5.1 PCM görerir AVR ekranında diyor.

Ben testimde ne gördüm PCM. İnfuse sesi verirken ses AVR 5.1 veya 7.1 farketmeden ses monitörlerine yansıtır ekranda sadece PCM gördügümü zaten belirtmiştim.

Bu arda PCM testlerde 2.1 /5.1 olup olmadığıda ve içerik kaynagı (DD+ DD veya TrueHD ) direk yansıtıp yansıtmagınıda anlamadığımı da dedim.

infuse zaten açıklamış PCM başka AVR görülemiyeceğini,
DTS-X TrueHD Atmos desteği olmadığını bunun üzerinde çalıştıgınıda belirtiyor.
Kodi üzerinden DD ,DD+ PCM aldığımı ve ses 2.1 olduğunu
Netflix sadece DD ,DD+ gördügümü ayrıca belirtim.E peki Apple TV PCM başka bir version desteklemiyorsa ben nasıl AVR DD ,DD+ ve PCM görüyorum?TVos 10.2.2 var sonraki versionlarda olmadığınıda söyledim.Benim en son kararım 2.1 desteklediği PCM başka bir formatı göstermediğin belirtim.PCM garip bir yönü var sistemini i 2.1/5.1 sesi tüm mönütörlerine yaydığını ve derinlik olmadığını 2.1 farkı olmadığı sonucuna vardığımıda dile getirdin.

Hayatımda hiç 5.1 Amos ,DD ,DD+ ,TrueHD ve Master kalite flim veya kaynak dinlemesem anlıyamacağımı .Fakat deneyimlediğim için PCM bu kalite vermediğine kulağımla emin olduğumuda söylüyorum.Ayrıca AVR bu formatları tanıyıp ekranda verirken Apple TV maden bu formatları veriyor ekranda neden PCM var?

Peki Nvidia s.Tv aynı filmleri AVR de logosunu görüyorum .AVR DTS-X , TrueHD , Master , DD , DD+ Master görüp kulağımla derinliği genişlik algılayıp Apple TV neden algılıyamıyorum PCM de?
Aynı flim aynı ses 4K HDR + 10 şekilde.

Orjinal link aşagıdadır :


https://support.firecore.com/hc/en-us/articles/217735707-Audio-Options-tvOS-
Teşekkürler..İşte başladığımız noktaya döndük yine .. Avr nin DTHD ve DTS-HD yerine LPCM ve PCM göstermesi ses kalitesinde kayba neden olmuyor diyor.. Ama Avr gelişmiş olacak.. Ben bir kaç gün önce bunu anlatmaya çalışıyordum.. Defalarca aynı sahneleri hem DTHD hem PCM olarak tekrar ettim.. DTHD de ses siddeti level14 ise PCM de aynı sesi level 15 de alabiliyordum ama derinlik kalite farkı yoktu..



S
3 yıl
Yarbay

Sorun hd seslerde değil ki atmosta zaten

atmos lpcm taşınamaz diyor dolbynin kendisi lpcm yapınca meta veriler siliniyor ses true hd oluyor inşallah yenisinde düzelmiştir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Sorun hd seslerde değil ki atmosta zaten

atmos lpcm taşınamaz diyor dolbynin kendisi lpcm yapınca meta veriler siliniyor ses true hd oluyor inşallah yenisinde düzelmiştir
Bunu bilmiyordum ..Teşekkürler..Takipte olmak lazım o zaman.
Hoş Netflix orijinal dlde ATMOS veriyor ama, o da orijinal ATMOS değil deniyor..



S
3 yıl
Yarbay

Netflix atmosunu taşıyabilsin diye atmos mat diye bir format uydurdular apple tv atmos mat destekliyor akış platformlarının atmosunda sorun yok sorun true hd atmosta yani bluray ya da 4k filmlerdeki atmosta



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Netflix atmosunu taşıyabilsin diye atmos mat diye bir format uydurdular apple tv atmos mat destekliyor akış platformlarının atmosunda sorun yok sorun true hd atmosta yani bluray ya da 4k filmlerdeki atmosta
Blueray den aşağısı kesmiyor ki arkadaş.. Mecburen DTHD ATMOS oluyor filmlerde.. Birde REMUX alışkanlık yaptı.. Ooooff off .. Sağlık olsun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

Nvidia shield ya da zidoo z9x o zaman

zidooda Stream servisleri yoktur ama neredeyse tüm formatlara destek vardır dolby vision dahil en son çift katmanları da oynatmaya başladı oppo 203e yakın diyor seyredenler görüntüyü netflix ve amazonu tvden halledebiliecekseniz şu an için en iyi oynatıcı zidoo



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Moderatör

Ben de bunu öğrenmek istiyordum. z9x Normal indirdiğimiz şekilde bir dönüştürme yapmadan remux DV (mkv) destekliyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sadays
H
3 yıl
Moderatör

Ek olarak uygulayıcı ile iletişime geçip (forum sayfasından) bir kod alınması gerekiyor.
Bu kod TestFlight uygulamasına giriliyor. Ben Infuse ve Plex'de bu şekilde yapmıştım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Papirus
H
3 yıl
Moderatör

https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=68182

blu-ray.com'da dobyblue adlı Super Moderator PCM vs TrueHD tartışmalarına sonra şu noktayı koyuyor.

"End of story. No, PCM doesn't sound better than Dolby TrueHD or dts-HD Master Audio because TrueHD and dts-HD Master Audio are losslessly encoded PCM, so they're all the same friggin' thing.

It's like saying .flac sounds better than .wav - it's not possible.

If there is any difference it's an error on the part of the equipment, not the codec."

Sadaysin belirttiği gibi Apple TV'de sorun TruHD Atmos'ta




Bu mesajda bahsedilenler: @kemalege2000
K
3 yıl
Binbaşı

Aynen sıkıntı orda gibi .. Dolby true HD Atmos aptide olmuyor.. olmuyor... olmuyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.