Vallahi hepsine baktım. Hatta arkada bir yere atmasın diye indirme sona ermek üzereyken ekran başında bekledim; indirme bitince pencere kapandı; sonra launchpad, uygulamalar, yazılım güncelleme sayfası vb. yerlere iyice baktım, yok. Depolama alanında sistem verleri kısmı 18’den 50 GB’a çıkmıştı. Onu da görünce bir tur daha bakındım, bulamadım. 🤷🏻♂️
Bende yapılan yorumlar öncesi dün akşam indirmiştim aynı sürümü.Ama acaba Sequoia sürümüne geçmeden (yedekleri alıp) cihazı fabrika ayarlarına çevirsem mi diye kararsız kaldım.Çünkü temiz bir sistem üzerine yüklemek her zaman daha iyidir ya.Haliyle yüklemeden kapattım cihazı.Fakat "Bu Reset işleminin Mac'te çok bir önemi yok, eski sürümün üzerine kurabilirsin "diyenler var, emin olamadım hâlâ.
Sonrasında bugün baktığımda size bahsettiğim yerde olduğunu gördüm indirdiğim dosyanın.
Bence siz ; Appstore kısmından tekrar Sequoia diye aratın.İndir seçeneği tekrar aktif olduysa, indir dediğinizde indirdiği dosyaya yönlendirebilir belki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Ocak 2026; 14:49:51 >
Teşekkür ederim. Bugün tekrar AppStore'dan indirmeyi denedim. İlkin indirme göstergesi gene kayboldu. AppStore'dan tekrar "indir" komutu verince geri geldi... İndirme boyunca başka hiçbir pencere açmadım ve ekranı sürekli açık tuttum. İndirme tamamlanırken arka tarafta Sequoia yüklemesi doğrulanamadı diye bir uyaran penceresi açılmış; hiçbir müdahalede bulunmadım. İşlem devam etti.
Kurulumun ortalarında işlem duraksadı; bu arada Dock'ta sistem ayarları ikonu ara sıra zıplayıp uyarı veriyordu. Mecburen o küçük penceredeki uyarıya "tamam" deyip devam ettim. Neyse başka bir sorun çıkmadan kurulum tamamlandı; ama neden böyle aksamalı gibi oldu anlayamadım; arada yapay zekadan destek aldım, yalan olmasın. Ben Ventura'ya sıfırlama ile geçmiştim; Sequoia'yı Ventura üstüne kurdum.
** Sonoma’yı hiç kullanmamış oldum. Sequoia çok güzelmiş. Hiçbir sorun yok gerçekten ☺️☺️🙏🏻🙏🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 13 Ocak 2026; 12:23:2 >
Selamlar. Safari 26.2 sürümünde ısrarlı bir sorun var; çaresini bilen varsa önerilerini rica ederim: Bir web sayfasını normal adresiyle yazıp açınca bir sorun yok;www.google.com.tr sayfasını açınca ya da doğrudan tarayıcının bar kısmına arama sözcüklerini yazınca, Google sonuç sayfası açıldığı anda Safari tamamen donuyor ve plaj topu dönüyor. Sürekli bir takılma söz konusu… Google ile ilgili bir çakışma oluyor sanırım nasıl çözeceğimi bulamadım. :((
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 15 Ocak 2026; 3:0:45 >
daha önce kaspersky kurup sildiyseniz ancak oturum açma kısmında hala duruyorsa o sebeple bu hatayı veriyor olabilir. uygulama olmadığı için açmaya çalıştığında dosyaları bulamıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @kinemania