Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8743
Cevap
394563
Tıklama
27
Öne Çıkarma
Cevap: Apple M1 Mac [ANA KONU] (113. sayfa)
A
3 yıl
Yarbay

https://streamable.com/7kksfy
MacBook Air m1 wobble

Bu videoya bakıp yorum yapabilir misiniz, 3 farklı masada da aynısı oluyor, masalarda ufak bi yamukluk olsa bile mb de de var yani, değişim yapmayı düşünüyorum, aras ile göndereceğim.
aslında bir önceki mesajımdaki sol speaker sorununu(?) olmasa değişimi düşünmeyebilirdim de ikisi de olunca bilemedim. şu anlık başka cihazım da olduğu için ihtiyacım yok.

Cihazı göndermek için apple hesabımdan çıkıp Reset vb işlerini Recovery kısmından mı yapmak lazım bir de NVRAM Reset ile HDD Reset i ayrı ayrı ikisini de yapmam mı gerekiyor.

Bir de apple ın neden sert plastik ayak kullandığını anlamadım. Asus zenbook um vardı, ayakları yumuşak bu yüzden hiç böyle sıkıntısı olmuyordu. Az önce tekrar test ettim, lastikli ayak sebebiyle masaya mükemmel uyum sağlıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Yarbay

Ses en yüksekteyken benim sağ hoparlörden geliyor cızırtı ilk saniyede.




Bu mesajda bahsedilenler: @alimmm78
I
3 yıl
Yüzbaşı

Hoparlör testini ben de yaptım ama bir cızırtı sorunuyla karşılaşmadım.



G
3 yıl
Çavuş

M1 Air aldım. Çok fazla programa desteği yok. Yazılımcıyım, .Net'e desteği var (.Net 6 Preview ile) ama mesela Visual Studio Code'da C# çalışması için Mono gerekiyor ve Mono Rosetta ile çalışıyor. Bi React Native uygulaması çalıştırmak için 40 takla atıyosun. Kaldı ki çalıştırmak için de tüm paketlerin Intel halini yüklemen gerek. E ne anladım ben o işten arkadaş herşey Intel olucaksa, M1'den faydalanamayacaksam. Rosetta ile çalışan programların da sorun yaşattığını okuduğum için M1 desteği olmayan programları yüklememeye karar verdim (ki bu da resmen bilgisayarı boş bırakmakla aynı) Tribe girdim resmen, psikolojik olarak etklinlik yöneticisinde mimarisi Apple olmayan bir uygulama görmek istemiyorum. Yani bu da benlik bişey tabi ama gönül ister ki en azından şöyle base programlar olsaydı ya. Spotify yok WhatsApp yok. Hiçbirine M1 desteği gelmedi. Bi de tabi Bootcamp olmaması var ona hiç girmiyorum. Beni yanlış anlamayın cihaz gerçekten devrim niteliğinde; hızı, kalitesi, şarjı, hoparlörü, herşeyiyle devrim resmen ama işte bu da şeye benziyo, Xbox alıp exclusive oyun olmamasına, o kadar güçlü ekran kartı var özel oyun olmicaksa ne anladım ben o konsoldan gibi düşünün. Bilmiyorum dostlar acaba intel mi alsaydım diye düşünüyorum ne diyosunuz?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Duygularınızın çoğunu paylaşıyorum. Rosetta ne kadar iyi çalışsa da sonuçta bir emülatör olduğu için bu işlemcinin tam performansını alma imkanı olmuyor, native çalışan uygulamalar da hala eksik. Geliştiricilerin bu işi ciddiye alması için Apple tarafından bir adım atılması şart. Artık tehdit mi olur teşvik mi olur kendileri bilir, kullanıcıyı mağdur etmesinler yeter ki. Hepsine rağmen intel almakta bir mantık göremiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @gurecci
A
3 yıl
Yüzbaşı

Haklısınız, ancak şöyle bir şey var. Bir profesyonel bu cihazlar ne kadar iyi olursa olsun ana cihazını m1'e henüz geçirmemeli. Bu tavsiye her yerde yapıldı ve yeni de söylenmiyor.

Cihaz dediğiniz gibi çok iyi ancak Apple olmasına
rağmen yazılımda hala geride. Rosetta yükü çok ciddi derecede hafifletti hatta neredeyse yok etti, rosetta olmasaydı ölü olarak doğardı muhtemelen. Windows tarafında arm'a geçişi hayal dahi edemiyorum, bakalım ilerleyen dönemlerde ne olacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @gurecci
A
3 yıl
Yüzbaşı

Ben Apple ile görüştüğümde bu cihazlarda (m1) nvram ve smc reset olmadığı bilgisini aldım. Cihaz açılıp kapanınca bu donanımlar sıfırlanıyor dediler.

Dediğiniz gibi Apple kimliğinden çıktıktan sonra recovery kısmından sıfırlamanız daha sağlıklı olur, en azından konuştuğum birkaç danışman bana bu bilgiyi aktardı. Recovery'den sıfırlarken diski sileceksiniz zaten.

Diğer sorunuzun cevabını bilmiyorum, sert plastik kullanma nedenleri cihazı hassas bir biçimde oturtmak olabilir. En azından benim görüşüm fikir yürütmenin ötesine geçmiyor.

Edit: Unutmadan, dilerseniz Apple destek ile görüşüp güncel bilgiler alın, isterseniz de o an danışman ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz işlemleri.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 12 Nisan 2021; 23:7:13 >


Bu mesajda bahsedilenler: @alimmm78
V
3 yıl
Binbaşı

Rosetta ile açtığım terminalde brew ile her şeyi yüklüyorum, ne performansı düşük ne de crash olan bi servis gördüm. Node, python çok iyi çalışıyor, postgresql de keza aynı şekilde. Hatta Rosetta ile çalışan uygulamalar önceki masaüstü bilgisayarımdan daha hızlı çalışıyor, muhtemelen SSD'nin performansı yüzünden. M1 Air beni şuana kadar henüz üzmedi.

Intel'e karşı iyice soğudum, bu makineyi almasaydım eğer muhtemelen Asus'un Ryzen'lı laptoplarına yönelirdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gurecci
T
3 yıl
Binbaşı

Boş yere heveslenme;
Bende Msi intel oyun bilgisayarı ve Asus Ryzen oyun bilgisayarı var. , Apple M1’den sonra artık hiçbirinin yüzüne bile bakmıyorum , Sen de bakmayacaksın bence :)
Yıllardır biz yazılımcılar için beklediğim;
İşlemci çok güçlü olsun , oyun oynamadığım halde ısınmasın, Wi-Fi Bluetooth gibi sorunları olmasın diye beklediğim cihazı Apple’ın çıkaracağı aklıma bile gelmezdi :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @varevolverine
T
3 yıl
Yarbay

arkadaşlar şuanda late 2015 15.4 inc mb pro kullanıyorum ve geçen hafta pt'den m1 mb pro 16gb ram modelini sipariş geçtim, 4-12 hafta arasında teslimat süresi gözüküyor, pt özel siparişi vermiş arkadaşlar kaç haftada ellerine ulaştı acaba mac leri,
bir diğer sorum hep 15'' kullandım şimdi 13'' geçersem ufak gelecek acaba 15 satıp bir monitör mü almak daha mantıklı, yada her iki cihazıda kullanmak mı, atıyorum evde 15 dışarıda 13 gibi, siz olsanız ne yapardınız?



V
3 yıl
Binbaşı

M1 işlemciler bence devrim niteliğinde. Aklımda, malzeme kalitesi, menteşesi ve uzun ömürlü oluşu yüzünden MBP almak vardı ancak fansız bir MBA alacağım aklıma bile gelmezdi. 16/512'li MBA'nın bana ancak yeteceğini düşünmüştüm ama 8gb ramli model beni yine şaşırttı. Aldığım hafta hiç fanı olmaması beynimin sınırlarını zorladı, pil ömrüne de hala şaşırıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tolgatelli
A
3 yıl
Yarbay

Arkadaslar bu 7 gpu ve 8 gpu olayını tam olarak acıklayabilecek biri var mi? gpu 7 li modeller de 8 cekirdekli ama 1 cekirdegi defective olup 8 cekirdek birden gerekli performansi veremedigi icin o defective cekirdek devre disi mi birakilmis oluyor? bi de bu chip binning nedir olayı nedir? 7 gpu ve 8 gpu nun performans disinda uzun omurlu olmasi acisindan bi farki var mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Binbaşı

merhaba;
mac air m1 almayı düşünüyorum sadece binance uygulamasını çalıştırcağım fan olmadığından dolayı şüphelerim var w10 bilgisayarlarda inanılmaz fan açtırıyor uygulama konu hakkında bilgisi olan var mı
m1 mac air iyi bir seçim mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yarbay

https://ftp.binance.com/electron-desktop/mac/production/binance.dmg
Electron üzerinde çalışan bi uygulama yani web sitesi gibi.

Electronda m1 desteği native yok diye biliyorum, rosetta ile çalışacaktır. ( aslında electron un yeni sürümleri destekliyormuş sanırım ama binance güncellemiş midir bilgim yok )

https://www.reddit.com/r/binance/comments/km2mpq/binance_app_on_macbook_m1/

Burada çalışıyor demişler




Bu mesajda bahsedilenler: @darkboyy
G
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

bir sorunum var aşamadım.

Mac mini M1'im geldi, Cintiq'i de kurdum,
yalnız, Adobe Createavi ve Wacom 'u kuramıyorum, çünkü Rosetta 2 yi yüklemelim önce diyor Tamm diyorum. biraz bekliyor ama "güncelleme denetlenemedi, sonra deneyin" diyor.

benzer durumlarla karşılaşan oldu mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yarbay

Mac os son sürümde mi
Bilgisayarı yeniden başlattınız mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mtanhu
G
3 yıl
Yüzbaşı

sürüm 11.2

1 kere yeniden başlatmıştım sonra programları yüklemeye koyuldum ama olmadı.

o zaman güncellemeleri bir kontrol edeyim, sonra kapatıp bir açayım bakalım...

teşekkür ederim,

edit: teşekkür ederim tekrar, düzelti herşey. güncellemeleri yapıp yeniden başlatınca adobe ve Wacom 'u kurabildim. sorun yok şimdilik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D0F7DE39 -- 13 Nisan 2021; 20:32:39 >


Bu mesajda bahsedilenler: @alimmm78
L
3 yıl
Teğmen

İlk saniyede benim de sol hoparlörden cızırtı geldi. m1 air base model




Bu mesajda bahsedilenler: @alimmm78
A
3 yıl
Yarbay

Arkadaslar birsey sormak istiyorum ,
-M1 islemcilerde bu gpu 7 vs gpu 8 olayinda , sadece performans disinda fark var mi? yani gpu 8 olan modelin çipleri daha kaliteli mi? kalite veya uzun omurluluk acisindan bi fark oluyo mu bu gpu 7-8 olayini bilen biri varsa aciklayabilir mi rica etsem?
-Macbook larda , iphone larda oldugu gibi versiyonla cihaz eskitme yapiyor mu apple? yani cihazi alinca her guncellemeyi yapalim mi apple in destegi surdugu muddetce?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 13 Nisan 2021; 19:4:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Er

Bugün satın aldığım m1 air base model ulaştı. Kutusu gayet sağlam geldi. Şaşırdım açıkçası. Aldığım gibi masaya koydum ve ayaklarına baktım. Soldaki ayak havada kalıyordu. Başka bir cam masaya koydum sağdaki havada kaldı. Sonranyerdeki tek parça vatansa koydum hiçbiri kalmadı. Bence bu bir sorun değil. 4 ayak sert ve alt kısım da metal olduğu için esnemiyor. Yani ne kadar düzgün olursa olsun elbet bir yerlerde havada kalan ayağı olacak sanki. Hafif cihaz. Ayaklar birbirine yakın. Bence bu bir sorun değil.
Diğer sorun cızırtıyı dediğiniz videoda denedim. Sağdan cızırtı geldi. Rastgele bir şarkı açtım. Videonun bir iki saniyesinde soldan geldi bu sefer de. Ben okadar yüksek ses açmayacağım hiçbir zaman. Ancak bence bu da bir sorun değil. Cihazın maksimumu o kadar bence. Gönül isterdi ki olmasın o kadar para vermişiz. Ama takılmadım buna. Çünkü izlediğiniz videonun da kalitesi malum. Yüksek kaliteli müziklerle test etmek gerek.

Genel olarak çok beğendim. Ekran beni benden aldı. Hp 15 cb008nt modelim var. Ve ses kalitesi çok çok daha iyi. 3.5 yıl önce 4bine aldığım cihazdan çok daha yüksek sesi var. Cızırtı bence bu nedenle. Olmayan arkadaşlarda da bence hissetmiyorlar. Dengesizlik bir tasarım sorunu. Bence kafaya takılacak şeyler değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >