Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
317
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Apple’ın tedarikçilerinden Foxconn metaverse sözü verdi
T
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Apple’ın tedarikçilerinden Foxconn metaverse sözü verdi



Apple’ın tedarikçisi Foxconn, bu yıl metaverse arenasına girme planlarını hızlandırıyor. Konuyla ilgili açıklama Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu’den geldi. Liu, yerel basına verdiği bir demeçte metaverse için gaza bastıklarına dikkat çekti. 



Foxconn, Metaverse için Bu Yıl Gaza Basıyor



Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu, kısa süre önce yerel basından bir yayına metaverse planlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Liu, şirketin, 2022 yılını, ‘Metaverse’in ilk yılı’ olarak değerlendirdiğini söyledi.



Şirket, bulut ve veri merkezleri, giyilebilir cihazlar, yarı iletkenler ve micro LED ekranlar gibi ürünleri metaverse aktarım öğelerine dahil etmeye hazırlanıyor. Bu arada Foxconn, Apple için bileşenler üreten bir teknoloji şirketi. Şirketin yaklaşık 90 milyar dolar değere sahip olduğunu da hatırlatalım. 



Ayrıca Bkz.Bitcoin yine çakıldı, yatırımcı perişan



Foxconn, bilgisayar donanımı yan kuruluşu olan Ennoconn Corporation için Google’dan yaklaşık 39,8 milyon dolar yatırım almaya hazırlanıyor. İkilinin Tayvan’da daha fazla metaverse projesinde iş birliği yapma hedefi bulunuyor. 



Kasım ayında şirketin kurucusu Terry Gou, şirketin e-araç ve metaverse planlarını göstermek için bir avatar olarak göründüğü sanal bir etkinlik düzenlemişti.



 Haberi Portalda Gör

Bitcoin’e dolandırıcılık olabilir diyordum. Ama metaverse yi gördükten sonra asıl dolandırıcılığın Metaverse olduğuna emin oldum. Acilen devlet yöneticileri metaverseyi yasaklamalılar. ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı isakoc - 2 yıl +9
Dolandırıcıların yeni Ekmek kapısı.
Yoruma Git
joven - 2 yıl +3
D
2 yıl
Çavuş

Şirket "90 milyar dolar" değerine mi "90 milyar Tayvan doları değerine mı sahip?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İ
2 yıl
Yüzbaşı

Bitcoin’e dolandırıcılık olabilir diyordum. Ama metaverse yi gördükten sonra asıl dolandırıcılığın Metaverse olduğuna emin oldum. Acilen devlet yöneticileri metaverseyi yasaklamalılar. Adam gerçek dünya arsalarını kendi oluşturduğu sanal dünyada bedavadan kendine tapulamış ve gerçek parayla satıyor. Örneğin mark kız kulesini modellemiş ve burası benim yerim diyip metrekare metrekare isteyen birisine satıyor ve metrekare fiyatı bildiğin gerçek arsa değeriyle satılıyor. Metrekaresi 250, 300 TL. Sana sanal alemde modelleme satıyor ama gerçek paranı alarak. Adam Mısır çarşısından dükkanları satıyor kendininmiş gibi. Satın alan mal da gaza gelse gidip gerçekten Mısır çarşısındaki o mağaza sahibine çık buradan artık bura benim parasını mark’a ödeyip aldım. Defol buradan diyecek kadar saçma seviyede. Sen kimden izin alıp gerçek dünyayı modelleyip başkalarına satıyorsun ulan hırbo demiyor bir kişi. O çakal da biliyor kendi hayali dünyasını metaverse de modellese büyük çoğunluk itibar etmeyecek, o da insanların çocukluğundan beri görüp hayal ettiği ve alamayacağı yerleri burada metrekaresi 250, 300 TL gibi rakamlara satıldığını görünce dayanamayıp alacağını biliyor. Sadece Türkiye topraklarından 100 milyon dolardan satış yapılmış. Hem milli servetimizi hayali dünya karşılığında kendi cebine indiriyor adam hem de kendi malı olmayan yerleri yasal hakları satın alınmadan, sahiplerinden izin alınmadan satışa çıkarıyor dolandırıcı hırbo.

Bu tamamen yasal hakların gaspıdır, hırsız muamelesi yapılarak mark a dava açılmalı ve kalıcı olarak metaverse ve benzeri oluşumlar yasalarla suç sayılıp yasaklanmalıdır.

Kısacası mark çakalı boğaz köprüsünü başkasına satan yeni dünyanın Sülün Osman’ıdır.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
İ
2 yıl
Yarbay

Çalışanlarını metaverse evreninde çalıştırırsa şaşmam.




S
2 yıl
Binbaşı

insanlara para kazanma umudu verip paralarını alıyorlar sonra çıplak güte şaplak vurup Toto üstü oturtuyorlar. gerçek olmayan kağıt üstünde satılan kaydi degerler de bu gurupta. Bu işleri tezgahlayanlar neyin gerçek para olduğunu biliyorlar. ben şuraya bir para gömüyorum. 1000 yıl sonra çıkartır harcarsınız desem siz hangi para olduğunu anlarsınız.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @isakoc
M
2 yıl
Yarbay

çok doğru.





Bu mesajda bahsedilenler: @isakoc
J
2 yıl
Yarbay

Dolandırıcıların yeni Ekmek kapısı.




V
2 yıl
Yarbay

Muhteşem bir yorum, eyw.





Bu mesajda bahsedilenler: @isakoc
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.