Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
738
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Apple doğruladı: T2 yongası üçüncü parti tamir işlemlerini engelliyor
M
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi


Apple’ın en yeni Mac bilgisayarları T2 güvenlik yongası ile birlikte geliyor. Kullanıcıların hassas bilgilerini güvenli bir şekilde depolayan bu özel yonganın aynı zamanda parmak izi bilgilerinin şifrelenerek saklandığı ve korunduğu yer olduğunu da belirtelim.

 

Ayrıca Bkz.Samsung, TV'leri beyinle kontrol edebileceğimiz bir teknoloji üzerinde çalışıyor
Bilgisayar korsanlarının Mac'lerdeki mikrofonu ele geçirmesine de izin vermeyen T2 yongasının önemli bir dezavantajı var. Apple, The Verge internet sitesine yaptığı açıklamada bu yonganın yeni Mac bilgisayarlarda bazı üçüncü parti tamir işlemlerinin yapılmasını da engellediğini doğruladı.

 


Geçtiğimiz ay bu yönde haberler çıkmıştı


Şirket yaptığı açıklamada, T2 güvenlik yongasına sahip yeni Mac'lerde yer alan belirli bileşenlerin (logic board ve Touch ID sensörü gibi) Apple Store'lar veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları haricindeki teknik servislerde tamir göremeyeceğini belirtti.

 

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay yeni Mac'lerin sadece yetkili servislerde bulunan Apple Service Toolkit 2 adlı özel bir yazılım kontrolünde tamir edilebileceği ve bu yazılımın olmadığı bir teknik serviste tamir gören cihazların kilitleneceğini öne süren haberler çıkmıştı. Apple'ın açıklamaları bir anlamda bu haberleri de doğrulamış oldu.

 Haberi Portalda Gör

C
5 yıl
Teğmen

Kullanıcı güvenliği adı altında kullanıcıya tamir masrafı geçirmece




E
5 yıl
Yüzbaşı

Özetle diyor ki: Benden başkası tamir edemeyecek, yani rakibim yok, o zaman fiyatı da ben belirlerim, bu büyük inovasyonun da bedelini isterim.
Ha unutmadan; Herşey sizin güvenliğiniz için kuzucuklarım.




X
5 yıl
Binbaşı

Başka dolandırıcıya gidemezsin demiş :)




E
5 yıl
Yarbay

Lan bu kadar o . nu nasıl anlatayım küfürsüz?'' can yücel..




D
5 yıl
Yarbay

Tamir yok gardasım yenisiyle değişim var. Sadece verdiğiniz ücretin yarısı kadar.




D
5 yıl
Çavuş

bence binlerce dolar verip bu cihazı alacak kişi zaten tamir masrafına itiraz etmeyecektir dolaysıyla konuşmaya gerek bir olay değil




Y
5 yıl
Yarbay

Normal kullanıcılar için kötü bir gelişme ama gerçekten de bazı kişiler ve özellikle kurumsal şirketler veri güvenliğine oldukça önem veriyorlar.

Milyar dolarlık bir şirketin verilerinin güvenliğini bizden daha fazla ciddiye alacağı muhakkak.

Belki de böylelikle kurumsal pazardaki pozisyonlarını geliştirmeyi amaçlıyorlardır.



İ
5 yıl
Yarbay

Bu yüzden bu tür firmalar bulaşmıyorum ve bulaşmamak üzere.




V
5 yıl
Yarbay

Sıkıntı olmaz, bu Apple Toolkit yazılımı da bulunur bir şekilde.




B
5 yıl
Yüzbaşı

Ulan yorumlara bakıyorumda ne çomar milletiz. Yok güvenlik adı altında tamir masrafıymış, yok başka dolandırıcıya gidemezmişsin. Ulan Apple orada pahalı bir şey değil anlayın şunu artık. Bizim ekonomi rezalet. Orada ortalama vasıfsız bir eleman maaşının yarısıyla iphone alabiliyor. Tamir masrafı falan bişey drğil yani, kaldıki adamlar en premium garantiyi ve satış sonrası hizmeti de çatır çutur veriyorlar. Ne güzel işte başka bir yerde cihaza müdahale edilmesini imkansız hale getirmişler ki bence güvenlik anlamında gerçekten harika bişey.



Sadece güvenlikte değil, ikinci el alırken cihaza merdiven altı bir yerde müdahale edildimi acaba yada tamir gördümü diye aklında soru işaretide kalmaz işste daha ne istiyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Onbaşı

buradaki olay ürün fiyatı vs degil ne güvenliği ne saklıyor normal kullanıcı pc sinde bırkasın bunu kararını tüketici versin o zekaya sahip herkez ac gözlülüün alemi yok





Bu mesajda bahsedilenler: @barocker
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.