Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
581
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Apple'a telefon yavaşlattığı için 1 trilyon dolarlık dava
O
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

https://www.aydinlik.com.tr/eski-model-iphone-lari-kasten-yavaslatan-apple-a-1-trilyon-dolarlik-dava-ekonomi-aralik-2017
https://www.rt.com/business/414355-apple-lawsuits-trillion-slowing-phones/
https://www.phonearena.com/news/More-lawsuits-against-Apple-over-iPhone-slowdowns-one-demands-1-trillion_id101077
http://world.news.goldwave.com/news/apple-facing-trillion-dollar-lawsuit-for-reducing-processing-speed-of-aging-iphones

iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlatarak insanları daha yeni iPhone modelleri almaya teşvik etmesi nedeni ile Apple'a 1 trilyon dolarlık tazminat davası açıldı.
Mailyan, iPhone üreticisini, müşterilerden bilgi gizleyerek haksız rekabet ve dolandırıcılıkla suçladı. ABD’li kadın, şirketin kasıtlı olarak cihazların performansını düşürerek kullanıcıları yenilerini almaya zorladığını kaydetti.

Daha önce Reddit kullanıcıları, eski iPhone’ların yavaşladığından şikayetçi olarak şirketin bu etkiyi elde etmek için özel güncellemeler kullandığı tahmininde bulunmuştu.

Apple tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada eski model telefonları kasıtlı olarak yavaşlattıklarını kabul etmiş ancak bunun amacının 'telefonların daha uzun süre kullanılabilmesini sağlamak' olduğunu savunmuştu.



D
6 yıl
Yüzbaşı

Adamların piyasa değeri ve nakit rezervleri toplamı 1 tirilyon dolar etmiyor ki, o nasıl bir davaymış öyle yav?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.