Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
128
Cevap
11465
Tıklama
38
Öne Çıkarma
Cevap: Anno 1800 Türkçe Yama Çalışması (4. sayfa)
F
4 yıl
Yarbay

Bu arkadaşlar Bioshock Infinite'i çevirdiler. Teknik bir sıkıntı olmadığı sürece bitireceklerini düşünüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @ürüng ayıg toyon
A
4 yıl
Er

An itibari ile;

15 Mayıs Cuma

Çevirilen Kelime Sayısı 41.278 - %11.2
Kalan Kelime Sayısı 325.805 - %88.8

Geçen süreye bakılırsa tahminen destek veren olmazsa kasım aralık gibi biter. Tropico 6 çevirisini anımsadım bi an. İngilizce oynamaya devam. O zamana yeni konsollar yeni oyunlar anno nun yenisi bile çıkabilir. Tavsiyemdir. Yama çıkcak diye oyunu bekletenler beklemesin. Oynasın. Alışıyosunuz biraz oynadıktan sonra. Kolay gelsin.



H
4 yıl
Teğmen

Emeğinize sağlık, Takipteyiz.



İ
4 yıl
Yüzbaşı

Yama için teşekkürler. Bu indirim kaçmaz deyip bende aldım full sürüm. inşallah çabuk biter yama



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
4 yıl
Yüzbaşı

Ben bayağı oynadım plati rudan alıp. Oyunun sesleri teması efsane. Sırf o yüzden bu indirimden orjinal satın aldım. Oynamaya başla derim şimdiden 😊👍





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 15 Mayıs 2020; 16:2:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

takipteyim kolay gelsin.



E
4 yıl
Çavuş

ellerinize ayaklarınaza saglık



M
4 yıl
Onbaşı

Her ne Kadar ingilizce yi çat pat anlasakda yeminle Türkçe oynamak çok başka oyunları. Video yu görünce gerçekten oynanası bi oyunmuş. En son age of mytholgy i oynamıştım 20 sene önce falan:) Umarım çeviri sağ salim biter oynarım bi strategy oyunu. Bu arada dediklerine bakılırsa ( Eski Osmanlıcayı ) çevirmek gibi bişey heralde :) Çook kolay gelsin.



D
4 yıl
Binbaşı

Kolaylıklar diliyorum ve Azim tabiki 😚



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
4 yıl
Binbaşı

Son durum nedir çeviride?



X
4 yıl
Yarbay

Epic'den orijinal alan çok kişi oldu.



A
4 yıl
Er

Aynen öyle. Çok kişi Epic indiriminden aldı fakat arkadaşa destek şart. Tek başına çok zor. Çok uzun sürer. Ben orta seviye bilgimle çevirebilirim fakat dosya/kod işlerinden hiç anlamıyorum. Şu evde olduğumuz dönemde bi kaç kişi topluca destek versek aslında... Üst düzey bi çeviri beklemez kimse diye düşünüyorum. Anlaşılabilir şekilde düzgün cümle yapısıyla okeydir yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpay K. -- 17 Mayıs 2020; 4:22:25 >

B
4 yıl
Yarbay

Favorilere ekledim konuyu, takipteyim.



Ü
4 yıl
Yarbay

Oyunu orjinal alan çok oldu.Zaten bu fiyatla alınmazsa da ne zaman alınır.Korsanı da yok zaten.
Artık herkes yamayı beklemeye başladı.Arkadaşa birileri destek de olmalı.



A
4 yıl
Er

Ben hazırım abi. Eşim de orta seviye ingilizce bilir. Saçma sapan çeviri yapmayacağıma emin olabilirsiniz. Zaten kontrol edilebilir daha sonra çeviri metinleri. Aramızda güzelce bölüşebiliriz bence bi ekip oluşturup.



O
4 yıl
Teğmen

Yama ne yazık ki bir kişinin omuzlarında uzun süredir ve normal olarak çok yavaş ilerlemekte artık şahıslardan veya başka ekiplerden destek alınması gerekiyor bence



Y
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar discord sunucusunda paylaşılan yazı, çeviri için destek olabilecek kimse varmı? Tek kaldı arkadaş yavaş ilerliyor ister istemez.

quote:

Herkese selamlar ahali! @Anno 1800 Yama Bekleyenler Birkaç konu hakkında bir iki bir şey söylemek istedim. Öncelikle yama ne durumda, ondan bahsedeyim. Şu an için %10'u biraz geçmiş bulunuyoruz. Botun da belirttiği üzere... Ana menü, bina ve gemi menüleri, istatistik ekranları, evlerin menüleri ve bilgilendirme ekranları ve bildirimlerin tamamı çevrilmiş durumda. Konuşmaları katmaz isek -ki en çok onlar çevirinin büyük bir kısmını oluşturmakta- görevlerin küçük bir kısmı çevrildi. Ara sahnelerin ilk bölümü tamam. Eşyalar ise (yapı veya gemilerde kullanılan), henüz çevirisine başlanmadı. Şu an neyi çeviriyorum diye soracak olursanız da, gazete makalelerine başladım. Bir örneğini de aşağıda görebilirsiniz.

Çeviri neden ilerlemiyor veya bu kadar yavaş?

Öncelikle, bu çeviriye başlamadan önce başka bir dile çevrilmiş mi diye kontrol ettim. Yani resmi olmayan bir dile. Çek yamasını buldum ve çeviren ekiple iletişime geçtim. Kendileri 3 kişi ile tüm oyunu 6 ay gibi bir sürede çevirmişler. Çevirirken, oyunun ağır dili sebebi ile kendi dillerine yakın başka bir dilden (polonya dediler) yardım aldıklarını bahsettiler. Bende çeviriye başlarken en az 3 kişi ile bu işi götürebiliriz diye düşündüm. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı, çevirideki arkadaşların kendi özel sebeplerinden ötürü, çeviriyi bıraktılar ya da henüz bu yamaya dahil olamadılar. Kısacası hala tek kişi yama üzerinde çalışıyor. Bu durum ileride nasıl bir hal alır bilmiyorum açıkçası ama umarım sezon 2'nin son DLC'si çıkmadan yamayı bitirebilecek bir çözüm yolu bulabilirim. Bu da tabi ki daha fazla çevirmenle çözülecek bir durum. Çevirinin kalitesinin kötü olmasını istemediğimden ötürü de, ingilizce bilgisinin yanında türkçeyi de güzel kullanabilen insan bulmak ve bunu gönüllü bir şekilde yapmalarını sağlamak, hak vereceksiniz ki oldukça zor. Bekleyip göreceğiz. Metinler hakkında az çok fikir sahibi olabilmeniz için, ingilizce metin dosyasını da paylaşacağım.



Discord Linki :https://discord.com/invite/E5cwmA



M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu sefer buraya açıklamayı ben yapıyım:

Herkese selamlar arkadaşlar,

Hepinizin bildiği gibi Anno 1800 Türkçe çevirisi belli başlı sebeplerden ötürü tıkanma derecesine geldi. Haliyle, oldukça yavaş ilerliyordu. Aranızda oyunu hali hazırda temin etmiş arkadaşların yanı sıra, bu çeviriyi görüp oyunu satın alanlarınızın olduğunu biliyorum. Bu sebepten ötürü çevirinin tamamlanması için bir çözüm arayışına girildi ve çözüm bulundu.

Oyunun çevirisini, tanınmış bir oyun çeviri grubuna teslim ettik. Bu ne demek? Bu, sevgili anno severler... Daha fazla çevirmen ile oyunun çevrileceği anlamına gelmekte. Konu ile ilgili tüm detayları vakti geldiğinde kendileri açıklama yapacak. Ben ise yine çeviride yer alacağım. Sabrınız için teşekkürler.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

Öncelikle çok sevindim. Umarım ücretsiz olacaktır yama. Bu da benim temennim. Kolay gelsin.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @R.Rondo9
B
4 yıl
Çavuş

Umarım bir an önce bilgi gelir çünkü TR yama bekliyorum oynamak için