Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
336
Cevap
31359
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Ankara Üniversitesi – Hukuk Fakültesi [TANITIM 2023]
G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

2018 kontenjan : 600
2018 sıralama : 3412
2019 kontenjan : 550
2019 sıralama : 3469
2020 kontenjan : 550
2020 sıralama : 3434
2021 kontenjan : 550
2021 sıralama : 5.124
2022 Kontenjan : 550
2022 sıralama : 4.387
2023 Kontenjan :500
2023 sıralama :


Öncelikle Youtube videosu

Videoyu izlemek için tıklayınız



-----Şimdi arkadaşlar üniversite tercihinde etkili olan 5 Başlıkta ilerleyelim.

1) MEZUNLAR


< Resime gitmek için tıklayın >

Ankara Hukukun şu ana kadar (resmi bir sayı elde bulunmamakla birlikte) 52.000 civarında mezun verdiği tahmin edilmektedir. Mezunların meslek eğilimleri :

1) % 56 avukat
2) %14 hakim
3) %10 savcı
4) %7 siyasetçi
5) %5 Diplomat
6) %4 noter
7) %4 diğer (Türk hukukçular forum //alıntı)

Elbetteki bunca mezunların içinde Türk siyasetine yön vermiş ve Tüm türk halkı tarafından tanınan isimler de olmuştur. Bazıları :

< Resime gitmek için tıklayın >

2) AKADEMİK KADRO


Ankara Hukukun en büyük artısı Anayasa Hukuku ve Ceza Hukuku alanlarında Türkiye'nin en çok profesörüne ve sağlam hocalara sahip olması. Türkiye'de en çok Anayasa profesörü [2+1 (2020-2021 eğitim senesinde 1 kişi daha Prof olacak)] ve ceza hukuku profesörü (4) Ankara hukukta eğitim vermektedir. Ceza hukuku alanında ise TBB Başkanı Metin feyzioğlu, YÖK Hukuk Denklik başkanı Prof. Dr. Muharrem Özen (aynı zamanda dekan) ve Uzun seneler meclis ceza komisyon başkanlığı ve üyeliği yapmış olan Prof. Dr. Türkan Yalçın ile Ceza hukuku kürsüsü Türkiye'nin en sağlam kürsüsüne sahiptir.

< Resime gitmek için tıklayın >

(2020-2021 itibari ile 4 Doçentimiz daha Profesör olacak)
okulumuzda 7 adet misafir prof. dr öğretim elemanı bulunmakta. yani toplamda 34 prof derse girmekte

Öncelikle bir safsatadan söz edeceğim (sanırım aynı durumdan istanbul hukuk da yakınıyor) ''Proflar derse girmiyorMUŞ, özele gidiyorMUŞ, derslere asistanlar giriyorMUŞ'' gibi ifadeler kesinlikle doğru değil. Okulda 4. yılım toplam 37 ders aldım asla böyle bir durumla karşılaşmadım 3 kere asistan geldi derse o da pratik (uygulama dersi) yapmak için.

3) SOSYAL ORTAM VE SOSYAL İMKANLARI


Ve evet geldik okulumuzun en büyük (bence) eksikliğine. Kampüs ortamı çok zayıftır. Ankara Üniversitesinin Cebeci yerleşkesinde Siyasal Bilimler Fakültesi, Eğitim fakültesi ve iletişim fakültesi ile birlikte bulunmaktadır. Her ne kadar yerleşke içerisinde 4 kafe 1 restorant ve Hukuk fakültesinin kendisine ait 1 yemekhane 2 kantini bulunsa da bir lise öğrencisini tatmin edecek kampüsü yoktur. Ulaşım çok rahattır okulun hemen önünde ''Kurtuluş'' metro durağı bulunmakta. Kızılaya metro ile 3 yürüyerek 15dakika uzaklıkta. Belki burdan biraz kurtarır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ankara üniversitesi ilk 5.000'de yerleşenlere özel ücretsiz (4 yıl boyunca) Fitness + havuz bursu veriyor. Ayrıca TÖMER'den de(okulun yabancı dil kursu) %75 indirim veriyor.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Aynı zamanda Ankara Üniversitesinin Antalya/Manavgat'ta, Aydın/Didim'de yaz tatil kampları Ilgaz ve Elmadağ'da ise Kayak Kampları bulunmakta

Anlatya Manavgat Tesisleri


< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Ben geçtiğimiz yaz gittim. Kesinlikle tavsiye ederim açık büfe yemekler efsane. Ayrıca Tesis Manavgat'ın en güzel ve denizi en temiz alana konuşlanmış.

Aydın Didim Sosyal Tesisler


< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Ilgaz Sosyal Tesisler


< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Fiyat listelerini de ekledim. Gördüğünüz gibi okulun sosyal tesisleri çok güzel ve çok ucuz

4) ZORLUK DERECESİ


Bu konuda objektif olmak gerçekten zor. Çünkü ben derslere düzenli olarak devam eden ve ders çalışan biri olduğum için belli başlı hocalar dışında zor gelmiyor dersler ancak ben elimden geldiğince genel hatlarıyla bilgi vereyim.

- Okul yıllık sisteme sahiptir. Her yıl Ocak ayında vize (%30) Haziran ayında ise final (%80) olmaktadır
- Geçme notu 60. Yani vizeden 100 almanız bir anlam ifade etmez, sene sonunda o dersinizin ortalaması 60tan yüksek olmak zorunda. Bu sebeple her sınavda ortalama 20-25 puanlık çok kolay soru olur.
- Sınıftan bir kişi hocanın ses kaydını alır ve bunu kağıda geçirip okulun yanındaki kırtasiyeye satar. Bu notları düzenli bir şekilde alıp okursanız çok büyük ihtimalle bir çok dersi geçmenize yetebilir.

5) Avantajları

Madde madde yazayım :

1) Başkentte bulunması sebebi ile bakanlıklarda çok rahat staj yapabilirsiniz. Ben 1.sınıfın sonlarına doğru Kültür ve turizm Bakanlığında staj yaptım. 3. sınıfta Sermaye Piyasalar Kurumunda ve Anayasa Mahkemesinde staj yapanlar da var. (bunlar 3. sınıf istiyor)
2) +52.000 Mezun olması sebebi ile mutlaka mezunların dayanışmasından yararlanacaksınızdır. Ancak ''sen ankara hukuk mezunusun ben de ankara hukuk mezunuyum hadi beni şirketine hukuk müşaviri yap'' diyemezsiniz elbette kendinizi geliştireceksiniz
3) Ankara Hukuk kamu hukukunda ağırlıklı olması ile biliniyor. Keza hocalarında ciddi bağlantıları var kamuda. Bu sebeple 2024 yılında hukuk mezunlarına yapılacak olan Mesleki yeterlilik sınavında (dileğim olmaması...) Ankara hukuk öğrencilerinin biraz daha avantajlı duruma geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

BENİM BU OKULU SEÇMEMDEKİ NEDEN (İÜHF VS AÜHF)

--------------Çok fazla İstanbul Hukuk ile karşılaştırma yapmamı isteyen var ancak bu sağlıklı değil. Çünkü iki okulunda çok kaliteli ve yetersiz olduğu alanlar mevcut. Örneğin istanbul Hukukun Medeni hukuk kürsüsü ( medeni hukuk ve eşya hukuku özellikle) çok sağlam iken ankara istanbul'a kıyasla daha zayıftır. Ancak Ankara Hukuk da Anayasa ve Ceza kürsüsünde çok sağlam iken istanbul bu konuda Ankara'ya nazaran zayıftır. Benim İstanbul'u değil de Ankara'yı seçmemin nedeni ise geçme notunun +60 olması (istanbul hukukta çan eğrisi bulunmakta) ve gereksiz kasan, zorlayan hocaların çok çok az olmasıydı. İstanbul'da ise gerçekten çok fazla zorlayan ve kasan hocaların olması (özellikle anayasa) beni korkuttu. Ancak en etkilendiğim ise +60 muhabbeti idi. Çünkü mezun olmanız için her dersten 60ı geçmeniz gerekiyor bu sebeple de mezun olurken minimum 2.60 ortalama ile mezun oluyorsunuz. Bu da gerek yurt dışı gerekse yurt içi yüksek lisanslar da çok fazla avantaj sağlıyor. Ben Ceza hukuku alanında İlerlemek ve bu alanda Akademik kariyer yapmak istediğim için bu okulu seçtim Tabiki sizler de kendi hedefleriniz doğrultusunda seçim yapmalısınız.

< Resime gitmek için tıklayın >
düşünün yani artık ne kadar zorluyorlar...

Karşılaştırma


1) Boğaziçi YBS - Ankara Hukuk
Arkadaşlar bu konuda bir konu açmıştım. Detaylı araştırma yaptım, buyrun linki :
Boun YBS vs Ankara Hukuk






YURT - EV - KONUM

Konum: Öncelikle okul Ankara'nın merkezinde bulunuyor. Kızılay'a yürüyerek 15, metro ile 2 dakika. Hemen önünde 3 otobüs durağı ve 1 metro durağı bulunmakta. Bu yüzden ulaşım açısından hiçbir problem yaşamazsınız.

Kız konaklama : Kızlar için hiçbir sorun yok, okulun 2km sınırları içerisinde 3 KYK, 5 Özel yurt ve direkt okulun içerisinde Okula ait olan ''milli piyango kız yurdu'' bulunmakta. Bu okulun yurdu; odaları 1-2 kişilik.


Erkek konaklama : Okulun 3 KM çevresinde 2 KYK, 4 Özel yurt var. Okula metro ile 9 dk uzaklıkta ve okula ait olan ''vehbi koç erkek yurdu'' bulunmakta.
< Resime gitmek için tıklayın >
Detaylı bilgi :http://sks.ankara.edu.tr/vehbi-koc-ogrenci-evi/


Ev : Ankara/Çankaya/ Fakülteler mahallesi okulun bulunduğu açık adres. Evler standart genellikle. 3+1 eşyalı 1300TL kira. bir kaç arkadaşım ayrı ayrı evlerde kalıyorlar ve hepsi de aynı kirayı ödüyor. Cebeci çok gelişmiş bir yer olmadığından ev kiraları bu civarda seyrediyor. Çoğunlukla öğrenciler kaldığı için de evler genelde eşyalı


FOTOĞRAFLAR

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Kantin fotoğrafları

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 21 Temmuz 2023; 2:15:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
Hukuk Mezunları'' yalnızca videodaki arkadaştan ibaret değildir... Ona bakılırsa en çok işsiz de İİBF'den o zaman kimse çalışmasın iyi okul kazanmasın akabinde de kendini gelişti...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-9162BF8FE - 5 yıl +25
Hukuk mezunları açlıktan anayasa kitabını kemiriyor.
Videoyu izlemek için tıklayınız
Yoruma Git
BeforeIforget - 5 yıl +15
Arkadaşlar niye savcıyla kaymakam kapıştırıyorsunuz
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-1AB9A40D5 - 5 yıl +12
H
5 yıl
Er

Hocam hayırlı olsun. Gerçekten çok iyi okul kazanmışsınız. Her ne kadar mezun olduktan sonra biraz sürünecek olsanız bile 5-6 sene sonra çok iyi hayat kalitesine ulaşacaksınız. Tebrik ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Teşekkür ederim hocam. Evet aslında hakim-savcı olmadığınız sürece hukuk mezunları ilk 5-6 sene birazcık sıkıntı çekiyor ancak ondan sonra artık yeterli çevreye ve potansiyele ulaşıyor. Biraz üstün körü yazdım. Gelen sorularla ve aklıma gelecek olanlarla birlikte tercih dönemine kadar iyice geliştireceğime inanıyorum bu tanıtım yazısını




Bu mesajda bahsedilenler: @helallik isteyen ateist
B
5 yıl
Yüzbaşı

Hukuk mezunları açlıktan anayasa kitabını kemiriyor.
Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hukuk Mezunları'' yalnızca videodaki arkadaştan ibaret değildir... Ona bakılırsa en çok işsiz de İİBF'den o zaman kimse çalışmasın iyi okul kazanmasın akabinde de kendini geliştirmesin. Hepimiz TYT'den 260 alalım polis olalım veya bekçi olalım




Bu mesajda bahsedilenler: @BeforeIforget
D
5 yıl
Onbaşı

Erzincan hukuk mezunu teyzem kendini çok geliştirdi.
2 sene olmasına rağmen 5.500 liraya iyi bi avukattan teklif geldi. Onun yanında çalışıyor.
Ve mezun olali 3 sene oldu sadece.
Yani bu iş kendini geliştirmeye bakıyor
Son hukuk fakültesinde olsan bile.
Hukuk tabiki eskisi gibi değil.
Ama abartmaya da gerek yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BeforeIforget
L
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam Hukuktan kaymakam olmak çok mu zor piyasadaki tüm kaymakamlar kamu yönetimi mezunuda ondan soruyorum.Birde hakim-savcılığı mı kaymakamlığı mı tercih edersiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hocam bunun nedeni bence ilgi alanı ile alakalı. Kaymakam ilçenin mülki amiridir. Hukuksal işlerle uğraşmaz ve hakim-savcıdan daha düşük maaş alır, bu sebeple aslında hukukçular tercih etmiyor. Çünkü 4 yıl koca koca kitaplara çalışmışsın ama hukuk olmayan alanda ilerliyorsun... Ayrıca kaymakam olduğun zaman çok çok (5-10 bin nüfuslu) küçük ilçelere atanacaksın. Yani bartın'ın veya van'ın küçük bir ilçesinde çalışacaksın misa. Ve bu baya uzun süre devam edecek sürekli küçük ilçelerde olacaksın bu sebeple ben asla tercih etmem


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Louie-Andy Anderson
L
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

Hocam bunun nedeni bence ilgi alanı ile alakalı. Kaymakam ilçenin mülki amiridir. Hukuksal işlerle uğraşmaz ve hakim-savcıdan daha düşük maaş alır, bu sebeple aslında hukukçular tercih etmiyor. Çünkü 4 yıl koca koca kitaplara çalışmışsın ama hukuk olmayan alanda ilerliyorsun... Ayrıca kaymakam olduğun zaman çok çok (5-10 bin nüfuslu) küçük ilçelere atanacaksın. Yani bartın'ın veya van'ın küçük bir ilçesinde çalışacaksın misa. Ve bu baya uzun süre devam edecek sürekli küçük ilçelerde olacaksın bu sebeple ben asla tercih etmem
Hocam yalnız kaymakamlığın şöyle bir avantajıda var mesela gittiğin ilçenin en büyük yetkilisi sen oluyorsun hakim-savcının forsu adliyeden çıktığı zaman biter ama kaymakamın tüm ilçe genelinde etkisi var.Birde valiliğe yükselme imkanı ve lojman(villa) gibi ekstra haklarda var.Ayrıca hakim-savcıda başlarda bayağı bir süre küçük yerlerde çalışıyor anca 10-15 sene sonra anca büyükşehire tayin çıkıyormuş.Maaş meselesinde ekşide kaymakam ekstra işlerle 25 bin tl maaş alır diyor tabi dediği ne kadar doğru onu bilmiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hakim-Savcının forsu adliyeden çıkana kadar? Şöyle söyleyim hocam : Hakim, valinin kararını iptal edebilir kaymakam kim :D Savcı ise koca bakanlara (mahkeme izniyle) soruşturma başlatıyor... kaymakamdan vali olmak diye bir şey çok az örneği vardır. Kaymakam olmak için sınava girilir ancak vali olmak için sınav yok, cumhurbaşkanı atar. Eğer devletin en üst kısmında birden fazla tanıdığın yoksa vali olma ihtimalin yok. Kaymakam 2020 itibari ile (yeni başlayan) 7800 alıyor. Ekşiye inanma memurlar nete bakabilirsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Louie-Andy Anderson
C
5 yıl
Çavuş

son hukuk fakültesi derken sıralamada son olabilir millet küçük şehir diye tercih etmiyor olabilir ama eğitim açısından en iyi 9. devlet fakültesidir erzincan hukuk (2018 barolar birliği verilerine göre) bende burda okuyorum şuan. okulumu seviyorum :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @decolo65
S
5 yıl
Teğmen

hayır kaymakamlar ciddi maaş kazanıyor resmiyette 7800 vs öyle bende ilk başta büyük rakamlara inanmazken bizzat kaymakam tanıdığımız 20-30 bin arası demişti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yeniçeri06
G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

birader bu hesapla vali 60-70 bin tl bakanlar 120-150 bin tl, Ankara cumhuriyet Başsavcısı 250.000-300.000 tl kazanıyor? Kaymakam 20-30 alamaz bu imkansız. Sallıyorsun, hayatında kaymakam görmemişsin sen. Ben gördüm hakkari'de hemen lojmanımızın yanındaydı evi. Kaymakam azcık yetkili bir devlet memurudur. Ahımlı şahımlı maaşı yok, riskli bölgede değilse lojman bile tesis edilmiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @savcınız
S
5 yıl
Teğmen

ek olarak İlçenin Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığını yapıyor birçoğu ve ordan ek para geliyor kaymakam görmemişsin sen felan bunlar kaba söylemler lütfen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 5 Şubat 2020; 15:42:46 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yeniçeri06
G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Faklülteye ait bazı fotoğrafları yükledim. Okul açılınca daha fazla yükleyeceğim, spor tesislerini de ekleyeceğim



G
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Boun Ybs- Ankara hukuk karşılaştırması eklendi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar niye savcıyla kaymakam kapıştırıyorsunuz tuhaflaşmaya, saçma bir hal almaya başladı şu forum. Hakimle kaymakam arasında dikey bir ilişki yok. Biri birinin üstü değil. Biri birinin üstü olursa o ülkede hukuk aleni bir şekilde siyasallaşmış demektir, çöküşe 5 dakika kalmıştır o ülkede. Hakimin valinin kararını iptal etmesi hakimin kendi kudreti ve gücünden değildir, hukukun üstünlüğündendir. Hukukun üstünlüğü prensibini de ne hakimlere ne de savcılara borçluyuz. Onlar sadece bunun uygulayıcıları. Hukuk dışı kimse iş yapamaz medeni bir memlekette. O kararı iptal eden hukuktur yani, hakim değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yüzbaşı

Up



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
5 yıl
Yarbay

Güzel tanıtım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.